Curva Sud Ungheria

AS Roma - AC Milan

2016. január 08. - godom

Szombati ellenfelünk nem éppen a könnyűsúlyú kategória önmagában sem, hátha még hozzá vesszük, hogy az Olimpicóban küzdünk meg velük. Ha ez még nem lenne elég azt is gyorsan tegyük mellé, hogy szeretik a letámadást, a pozíciós, labdatartós játék stílusuk alapvető eleme, ahogy az ellenfél térfelén kontrollált futball is – ezek valljuk be nem a mi játékunk szintjére vannak kitalálva mostanában - ráadásul előszeretettel alkalmazzák a lesre állítást, aminek megoldásában, hogy úgy mondjam, igen haloványak vagyunk. Legveszélyesebb és legjobb játékosukat nem igazán kell sokáig keresni, Miralem Pjanic személyében nem csak a Roma, a Serie A, de egész Európa egyik legjobb középpályását találjuk meg. Csapatánál egyaránt az ő nevéhez fűződik a legtöbb gól és a legtöbb gólpassz is, ő a Roma játékának motorja.

pjanic.png

Jelenléte mellett az ő labdaérzékével nem csoda, hogy a farkasok legnagyobb erősségei közé tartoznak a direkt szabadrúgások és úgy összességében a támadó pontrúgások, valamint a kontrák. Légi párbajokban is élen járnak, csakúgy, mint a pontrúgások levédekezésében. Játékstílusukból adódóan problémát lehet okozni nekik a szöktetésekkel, kiugratásokkal, valamint elég nehézkesen védekezik le azt a pár lehetőséget, amikor az ellenfél rájuk tud kontrázni. Az utóbbi fordulókban többször is előfordult, hogy megszerzett előnyüket elherdálták, így akkor se kell lekakálni azonnal a sztorit, ha esetleg – a legvalószínűbb forgatókönyv szerint – hátrányba kerülünk.

Hazai pályán igen jól teljesítő (6-1-1) csapat otthonába látogatunk tehát, melynek makulátlan utolsó 5 meccses mérlegét meglepetésre az Atalanta tudta elrontani, ők ugyanis elhozták a 3 pontot a farkasodúból. Otthoni meccseikre jellemező, hogy átlagban 1 gólt kapnak, ugyanakkor 2 felett rúgnak rá. Előzetesen nehéz olyan kapaszkodót találni, ami alapján pontszerzésben reménykedhetünk, a Roma a játék minden elemében előttünk jár, egy klasszis vezérrel seregük élén és hiába van egy-két használható, jó formában lévő emberünk, ezt kompenzálni aligha tudják. Na de ugye azért foci a foci, hogy ne legyen ez ilyen egyszerű és pár egyéni villanással meglepetést tudjunk okozni, mert abban teljesen biztos lehet mindenki, hogy csapatjátékban kékre-zöldre vernek.

Mivel közben újra túl vagyunk egy hétközi fordulón, hozzá is csaphatjuk a már a második bekezdésben említett gondjukhoz, hogy szerdán újra sikerült először 2 gólos előnyüket semmissé tenni, majd a legvégén, miután újra vezetést szereztek, megint jött a füles, amit az ex-juvés Simone Pepe osztott ki nekik.

Közben sajnos számunkra is jutott egy meccs a hét közepére, melynek eredménye nyomán én kimondom, ez a Roma elleni "derbi"végképp teljesen értelmetlenné vált számunkra. Azt is nehezen tudom elképzelni, hogy, ahogy gyakorta megtörténik, egy milyen meccs után összekapja magát a csapat, más kérdés, hogy ha így lenne is, véleményem szerint az is kevés lenne. Sokkal könnyebben tudom azt vizionálni magam elé, hogy egy szétesett, belső feszültségektől szikrázó, mentálisan teljesen leépült Milan vár ránk szombat esti program gyanánt.

Ezt az érzést még jobban megerősíti bennem, amikor olvasom Miha kománk meccs utáni nyilatkozatát, amik a kezdeti élvezhető, egyenes kategóriából szép lassan átcsusszantak már az évek óta megszokott, semmit nem mondó, sablon dumákká. Na de ez még mind semmi, van nekünk egy - mondanám, hogy nem akarom megbántani, de bődületeset hazudnék akkor - tök hülye Gál János Adriánunk, akiről érdemesebb beszélni pár mondat erejéig.

" Amíg, nem távozik senki, nem érkezik senki! "

galliani.jpg

Halljuk ezt már évek óta ugye, senkinek nem új ez a idézet. Most ha egy pillanatra mindenki elvonatkoztat és önmagában ezt a gondolatot, ennek hátterét próbálja értelmezni azonnal beláthatja, hogy nem normális a pali. Kérdem én:

Hogy a f***omba lehet valakinek annyira csepp esze, hogy egy olyan játékosokkal teletűzdelt keretnek, akiknek még ez a Milan is a csúcsot jelenti minden egyes átigazolási szezon előtt többször felhívja a figyelmét, hogy nem kötelező elmenni máshová, ha játszani akarsz, mert úgyse hozunk a nyakadra senkit? Minek is menne el, egy ettől névtelenebb csapatba bármelyikük, kevesebb fizetésért, mikor szinte meg van nekik mondva, hogy ha maradnak játéklehetőségük szinte garantált, ha más nem az esetleges sérülések és rotáció nyomán? És közben azért a fizetés is haláli és csak a Milan mezét viselik, ami ennek a szedett-vedett brigádnak, még a csapat jelen helyzetében is nagyon nagy szó - és ez így szépen be is árazza akkor a keret értékét, jelesül itt most a középpályáét, mert újabban leginkább emiatt mondja. De ha még el is fogadjuk, hogy jancsika (sorry Cortez) ilyen szintre került agyilag, létezik az, hogy klubnál, annak vezetőségében nincs olyan akinek ez a hiba feltűnne? Hát nagyon úgy tűnik, hogy létezik...

A mérkőzést egyébként a DS1 élőben közvetíti, szombaton 20:25-kor kezdődik a felvezetés, majd 20:45 környékén felhangzik fájdalmasan a kezdő sípszó is. De ha helyette inkább indítjátok a FIFA 16-ot és ott győzelemre vezetitek a Milant, mi azt is megértjük.

roma-milan_kezdo.png

A GdS szerint ezzel a kezdővel folytathatjuk vesszőfutásunkat, Romagnoli biztosan visszatér és bőven sanszos, hogy Boateng is a kezdő tagja lesz. Számomra külön üdvözítő, hogy Montolivo neve nem szerepel a képen, de még ezzel együtt se tudok másnak örülni, így tippként is csak annyit mondhatok, erősen Galliani stílusban, hogy: Győzelemmel felérő vereség! :)))

A bejegyzés trackback címe:

https://curvasudungheria.blog.hu/api/trackback/id/tr368243458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

riv3rsid3 · http://tippvadaszat.blog.hu 2016.01.09. 19:51:29

Szerintem fura eredmény születik ma az Olimpicóban, 2-1-re nyer a Rossoneri.
süti beállítások módosítása