Curva Sud Ungheria

Alessandria-Milan - Az álomnak most kell véget vetni

2016. január 25. - dani027

Következik az Olasz Kupa első elődöntője méghozzá az Alessandria otthonában. Bármennyire is idegenben kezd a Milan, már most olyan előnyre kell szert tenni, ami után a visszavágóra nem marad sok kedve a harmadosztályban vitézkedő csapatnak.

Bevallom őszintén úgy írom ezt a bejegyzést, hogy alig tudok valamit leendő ellenfelünkről. Azt leszámítva, hogy a Milan ikonikus alakja, Gianni Rivera náluk kezdte anno a pályafutását más nem ugrott be hirtelen. Mindez nem meglepő, feltehetőleg Magyarországon kevesen néznek rendszeresen olasz harmadosztályból meccseket és még kevesebben rajonganak az Alessandriáért. Bevallom én nem tartozom egyik táborba sem.

Mindig figyelemreméltó ha egy alsóbb osztályú csapat nagy menetelésbe kezd és végül a döntő közelébe jut. Alapesetben még szurkolnék is a sikerükért, de a mostani teljesen más helyzet, a Milannak ugyanis úgy kell a döntő és a vele járó nemzetközi szereplés, mint egy falat kenyér.

Az Alessandria menetelése során összesen 4 náluknál magasabban rangsorolt csapatot kellett legyőzni, köztük volt 2 csapat az olasz élvonalból. A Palermo és a Genoa is az Alessandria áldozata lett, ráadásul mindegyiket idegenben játszották és 1-nél több gólt szereztek. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Genoát hosszabbításban verték, miután Pavoletti a 92. percben egyenlített és mentette meg a meccset. Aztán jött Bocalon a 114. percben és eljutottak a Spezia elleni találkozóig. Azon a meccsen a 83. percig úgy tűnt, hogy az Alessandria menetelése véget ér. Megint Bocalon lett a hős, majd nem várt fordulattal még egyszer beköszönt, a másodikat már a 92. percben szerezte. Ez a két gól a továbbjutást jelentette a kiscsapat számára.

Ezzel egy játékost már ismerünk, akire érdemes odafigyelni. Bocalon igazi specialistája lett az olasz kupának, jelenleg átlagban 62 percenként talál be és mind a három gólját az utolsó két, igazán fontos mérkőzésen szerezte a sorozatban. A bajnokságban is ő számít a házi gólkirálynak, 18 meccsről 10 gólja van. Egyébként 2008 óta Inter játékos, de nagyon sokat nem szerepelt a városi riválisnál, többnyire hasonló karriert jár be, mint Filkor Attila: szinte nincs olyan olasz csapat ahol nem volt kölcsönben. Többnyire a harmadosztályban szorgoskodott, innen 158 meccsen 55 gólja van. A másodosztályban 17 meccsig vitte, gól nélkül, élvonalban esélye sem volt.
Bocalon mellett a 31 éves védekező középpályás, Massimo Loviso áll 3 góllal és Manuel Fischnaller tudott egynél többször betalálni. A kupában összesen 7 gólszerzőjük osztozik 12 gólon.

Egy ilyen csapatnál mindig nehéz megmondani miben lehetnek jók. Az olasz harmadosztályban jelenleg a 2. helyen állnak, nekik van a legjobb gólkülönbségük (+11). A 3. legjobb védelem mellé a 3. legjobb támadósor társul. A kupában minden csapattól kaptak gólt, ami magasabb osztályban játszott, ami mindenképpen jó előjel a találkozó előtt. Ebből persze butaság lenne kiindulni, de tekintve, hogy a Genoa és Palermo ellen 5 gólt szereztek, azt mutatja, hogy nem ijednek meg a nívósabb ellenfelektől. Azt biztosan állíthatjuk, hogy lebecsülni nem kell őket, küzdeni jól tudnak és biztosan kiadnak magukból mindent a hazai közönség előtt.

Ami a Milant illeti, nos ennél könnyebb sorsolást nem kaphatott volna a csapat, nyugodtan lehet az "álomsorsolás" jelzőt használni. Papíron egyedül a Sampdoria okozhatott volna gondot, ott sima győzelem lett a vége, ugyanakkor kissé aggasztó, hogy a Crotone és a Carpi megizzasztotta Mihajlovics csapatát. Ez a csapat sajnos hajlamos belealudni a meccsekbe teljesen random módon, de két meccsen nehéz elképzelni, hogy a Milan ne jusson tovább a döntőig. Márpedig márciusban jön a visszavágó hazai pályán. Még ha itt sikerülne is meglepetést okoznia az Alessandriának, legkésőbb a San Siróban ki kell jönnie a két csapat közötti különbségnek. 

A másik ágon sajnos úgy is fogalmazhatunk, hogy előrehozott döntő következik. Tulajdonképpen ott már a negyeddöntők elődöntő szintűek voltak (Lazio-Juve, Inter-Napoli) és szoros mérkőzéseken alakult ki a Juventus-Inter párosítás. Elnézve a két csapatot meglepő lenne ha 1-2 gólnál több születne ott, és nehéz megmondani melyik csapat esélyesebb. Talán az Inter ha figyelembe vesszük, hogy Mancini igazi specialistája a sorozatnak, hiszen 5 döntőjéből 4 alkalommal is győztesen hagyta el a pályát. Előre azért nem adom nekik a trófeát. Egy mérkőzésen bármi megtörténhet, ezt jelzi az Alessandria menetelése is. És ha egy harmadosztályú csapat élvonalbeli klubokat ejt ki, akkor miért ne verhetné meg a Milan a nálánál esélyesebb csapatokat?

Ehhez azonban előbb túl kell jutni a kötelező győzelmen. A kapuban Donnarumma várhatóan pihenni fog, helyette Abbiati áll majd a kapuban. A védelem tengelyében nem variál Mihajlovics, marad a Zapata-Romagnoli kettős. Széleken várhatóan De Sciglio és Antonelli kapnak lehetőséget. A középpályán egyelőre Kucka tűnik a biztos pontnak, az viszont kérdéses, hogy Bertolacci vagy Montolivo kezdi a meccset. Boateng először kaphat lehetőséget kezdőként, de ez Tuttosport hír, szóval erre nem tenném a nyakam. A támadósorban Bacca és Adriano lehet a kezdő tizenegyben, de a Corriere szerint elképzelhető a kolumbiai pihentetése is.


Várható kezdőcsapat: Abbiati-De Sciglio-Zapata-Romagnoli-Antonelli-Boateng-Kucka-Montolivo-Bonaventura-Bacca-Adriano.

Tipp: Alessandria-Milan 0-2

TV: 

Digisport 2-20:55 ÉLŐ
Digisport 1-23 óra (ismétlés)

A bejegyzés trackback címe:

https://curvasudungheria.blog.hu/api/trackback/id/tr578307590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása