Curva Sud Ungheria

US Palermo - AC Milan

2016. február 02. - godom

Még szinte fel sem ocsúdtunk a vasárnap esti nagy sikerből, feldolgozni még valószínűleg annyira se tudtuk, de nincs több idő, a bajnokság máris dübörög tovább, a héten még két megoldandó – ezzel együtt megoldható – feladat vár a Milanra, először a Palermo csapatával mérkőzünk meg a hétközi fordulóban.

Nagyon ráfért már mindannyiunkra egy ilyen csodálatos mérkőzés, egy nagy győzelem és, hogy ez pont a derbin jött össze az hab a tortán. Egy olyan csatán van túl a csapat, amely önmagában is értékes, de hogy minden szempontból az legyen, ahhoz rajta kell maradni azon az úton, amit ezzel a győzelemmel sikeresen elkezdtünk kitaposni magunknak. Hatalmas erőt, nagyon nagy töltést kellett adjon ez a mentális bomba a keretnek, akkorát mindenképp, hogy ezt a hetet, esetleg a Napoli elleni idegenbeli megmérettetést megelőző három bajnokit lendületből végig tudja vinni a csapat és amennyiben így lesz, akkor érdekes végjáték elé nézhetnek a szurkolók, akik most biztosan úgy érzik magukat, mint a nyuszi, amelyik új elemet kapott.

gilavazqpal.jpg

Ellenfelünk a tabella hátsó felében, egy nagyon komoly boly közepén helyezkedik el, ahol pillanatok alatt lehet 3 pozíciót javítani és rontani, a kiesés elleni harc ennek ellenére még nem igazán érinti őket, van ugyanis, egy nem túl nagy, de egy elég masszív szakadék az utolsó három és e között a boly között. A szicíliai alakulat legutóbbi 5 bajnokiján egy 2-1-2-es sorozatot tud felmutatni, negatív 7-9-es gólarány mellett és összességében hazai pályán is negatív gólkülönbséggel és több vereséget, mint győzelmet jelző adatokkal rendelkezik. Csapatuk húzóembere az általunk is jól ismert Gilardino a maga 6 góljával és a Milan által is figyelt, a hírek által a nyáron jó eséllyel akár piros-feketébe öltözéke is bújható irányító, Franco Vázquez, aki a gólpasszok (6) mellett a góllövésből (3) is kiveszi a részét.

Hosszú labdák, gyakori beadási kísérletek, szélen, többnyire a bal oldalon elkövetett támadójáték, sok lövési kísérlet, stabil, agresszív kezdőcsapat jellemző a stílusukra. Ha előnyt szereznek, azt többnyire jól őrzik, ehhez nagy segítség, hogy elég jók a labdaszerzési mutatóik. Viszont sok szabálytalansággal, kevés megnyert fejpárbajjal, gyenge labdabirtoklással teszik mindezt és bőven lehet ellenük helyzetet kidolgozni, egy ügyesebb játékos pillanatok alatt képes kettészelni védvonalukat.

A Milan, mondjuk ki, nem győzni jár idegenbe, a vereségek és az X-ek száma is több mint a három pontokat érő produkciók, mindez egy teljesen egál gólarány mellett. Legutóbb egy szűk 2-1-et alkalmazva sikeresen vettük a szigetre történő kiruccanást, ősszel pedig otthon egy 3-2-es meccsen szereztük meg ellenük a három pontot, ahol kétszer is egyenlíteni tudott a rózsaszínű alakulat, hogy aztán Kucka – akit a kezdőcsapatba követeltünk legutóbb és tesszük azt most is - beadása után, Bacca csodálatos és igazán emlékezetes fejese eldöntse a mérkőzést.

palermomilankezdo.png

Amennyiben nincs semmi hátráltató tényező, akkor a győztes csapaton ne változtass elv most nagyon adja magát, így jó eséllyel ugyanazzal a kezdővel próbálunk nekik szaladni szerda este, mint a hétvégi derbin tettük és ez jó is lenne így ebben a formában. Egy biztos, ha lesz is változás, nagyon reméljük, hogy az nem fogja érinteni a Kucka-Montolivo párost, akik folyamatosan együtt játszva akár egy új szintre is emelhetik a Milan középpályás játékát. Az eseményt számunkra nyilván teljesen érthetetlen okból, holmi Lazio-Napoli, Chelsea meccs és gránátvörös árnyalatú Király-kupa elődöntő miatt televízió nem közvetíti, úgyhogy a vadászatot ITT ajánljuk elkezdeni a pöpec kis online adáshoz, amivel a 20:45-kor kezdődő meccset szándékoztok  majd megtekinteni.

Oda kell figyelni, mert jóval nagyobb esély van rá, hogy a Milan elhozza a 3 pontot a Palermo otthonából, mint hogy az Inter és Fiorentina pontokat hullajtson ebben a fordulóban vagy akár ezen a héten, egyedül a Roma az, akinek ez sikerülhet Sassuolo elleni vendégjátéka során. Tapadni kell, nem nyílhat tovább az olló, hogy aztán a jónak mondható szezon végi sorsolásunknak köszönhetően, április közepétől a magunk javára tudjuk fordítani a dolgokat. Bőven benne van, hogy fővárosiak nem tudnak nyerni ma esti meccsükön és ennek az eredmények a tudatában léphetünk pályára,így tippünk: (a Sassuolo-Roma X mellett) 1-3.

A bejegyzés trackback címe:

https://curvasudungheria.blog.hu/api/trackback/id/tr298346654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása