Curva Sud Ungheria

Zseniális formában lévő csapatok gigászi harcára kell számítani

2016. május 07. - dani027

A gigászi küzdelem tovább folytatódik a 6. helyért és én pontosan tudom (ne, ne is próbáljátok meg tagadni), hogy már mindenki számolta vissza a napokat a Milan következő meccséig. Ne aggódjatok, itt van, elérkezett: a broki-taka folytatódik!

Az ellenfél ezúttal az a Bologna lesz, aki januárban alaposan megszivatta a Mihajlovics vezette történelmien gyenge Milant, ugyanis Giaccherini góljával 1-0-ra nyert a Bologna. Érdekes módon a vereséget követően sikerült összekapni a csapatot, ugyanis utána jött a hosszú veretlenségi sorozata is a csapatnak, ami mondjuk nem törvényszerű, mert a sorsolásnak az a fele papíron nehezebb volt, mint ahol egyébként nem nagyon sikerült pontokat szerezni. Akkor azonban volt egy elég jelentős különbség: amíg a Milan teljesen kiszámíthatatlanul játszott és a Bologna nagyon jó szériában volt, addig most két pocsék formában lévő csapat néz farkasszemet. Na, ha ez nem hozta meg mindenki kedvét a meccsnézéshez, akkor semmi!

A Bologna bizony alaposan ráállt a szopórollerre, az utolsó 10 meccsükből 5-öt elveszítettek, 4-szer leikszeltek és csupán egyetlen győzelmet hoztak össze. Ebben ráadásul benne volt egy 6-0-ás égés az igencsak harapós Napoli ellen, ami aligha dobta meg a csapat önbizalmát. Kiesni már nem nagyon fognak idén, így a minimális célkitűzést elérte Donadoni a szezonban és amikor átvette a csapatot pontosan ezt várták tőle.

A Bolognából a már fentebb emlegetett 7 gólos Giaccherini mellett a számunkra is jól ismert 8 gólos Destrót érdemes kiemelni elsősorban már csak azért is, mert gyakran építik a támadásaikat egyéni képességekre. (Igaz Destro sérülése miatt ebből aligha mutathat meg bármit is.) Emellett labdaszerzésben jeleskedő csapatról van szó és a rögzített helyzeteknél is nehéz meglepni őket. Kiscsapathoz méltó játékukat jelzi, hogy a labdabirtoklást nem annyira kedvelik. Hosszú labdákkal, távoli lövésekkel és széleken épített támadásokkal egyaránt próbálkoznak, ezek szintén klasszikus kiscsapat jellegzetességet mutatnak.

Ami a gyengeségeiket illeti, elsősorban a szélen lehetne keresnivalója a Milannak és a gyakori keresztlabdákra sem reagálnak jól. Problémát jelent az is a védőik számára, ha jó cselezőképességgel megáldott játékosokkal kell játszaniuk, de a Milannal szemben aligha ez lesz a legnagyobb gondjuk.

bolognamilan.png

Ami a Milan kezdőjét illeti a reformok tovább pörögnek, a Milan tovább fiatalodik és az Abate-Antonelli kettős kidőlésével Calabria is lehetőséghez jut először a nagy fiatalító hírében álló Brocchi edzősködése során. A Gazzetta ezen sorok lepötyögésekor (péntek este 10) aztat találja írni, hogy valószínűleg Mexés lesz Romagnoli párja középen, aminek örülünk, legalább egy-két könyökös és ollozós gól is benne lesz a meccsben. Középpályán a szokásos Kucka-Montolivo-Mauri-Honda négyes várható, támadósorban meg úgy lehet Brocchi ezzel, hogy bevált recepten ne változtass és marad a Balotelli-Bacca kettős.

Streameket az erősebb idegzetű szurkolók innen vadászhatnak majd, de amúgy a Digisport 1 is közvetíti akiknek esetleg van valami ilyesmi otthon és nincs jobb időtöltésük szombat este.

A bejegyzés trackback címe:

https://curvasudungheria.blog.hu/api/trackback/id/tr978692452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása