Curva Sud Ungheria

Ez a Milan nemcsak fejlődik, de már a siker receptjét is tudja

2016. május 08. - dani027

Minden bizonnyal sokan csóválták a fejüket, amikor olvasták, hogy Berlusconi szerint a Milan fejlődik Brocchi alatt. Akik ezt tették és látták a Bologna elleni megsemmisítő csapást, azok minden bizonnyal nagyon szégyellték magukat. A Milan ugyanis időközben tökéletesítette a siker receptjét, ami a kupadöntőn is visszaköszönhet majd.

Több tízezer üvöltő, egymást túlharsogó szurkoló előtt léphetett pályára a két fantasztikus csapat. A kék sarokban a Donadoni vezette Bologna, a piros sarokban a broki-taka atyja, Cristian Brocchi által felturbózott és megfelelő irányba állított Milan. A feszültség tapintható volt, pedig Donadoni ekkor még nem is sejtette, hogy a csapatának sorsa meg van pecsételve. Brocchi zseniális taktikája miatt ugyanis már a 12. percben emberhátrányban játszottak és miután a szintén remek taktikai húzások eredményeképp a tizenegyesből a gólt is megszerezte a Milan, esélytelenek voltak a győzelemre. Ezzel végre sikerült élesben is tesztelni a kupadöntős taktikát, így a labda már Allegri térfelén pattog, a kérdés ki tud-e találni valamit eme félelmetes húzás ellen. Minden bizonnyal ez álmatlan éjszakákat fog okozni a korábbi Milan edzőnek.

Nézzük számok tekintetében mit hozott a Milannak az előrelépés. A csapat meglepően sok - 15 - kapura lövéssel próbálkozott a meccs során, ebből 5 kaput is talált, amiből kétszer sikerült is nem a kapus ölébe pottyantani a labdát és ha még tovább szűkítjük akkor az is kiderül, hogy ebből a 2 lövésből 1 tizenegyes után született. Vagyis egész találkozón sikerült egészen pontosan 1 olyan felépített támadást kialakítani, aminek a végét lövéssel sikerült lezárni és Costának is vetődnie kellett rá. Ehhez igazából nem is kellett sok segítség, csupán annyi, hogy az ellenfél kontralehetőségeit drasztikusan megváltoztató, 12. percben összehozott piros lap miatt durván 80 percig emberelőnyben legyen a Milan. 

A meccset követően Brocchi elismerte, hogy csapata nem játszott jól, de kiemelte annak fontosságát, hogy legalább a három pont összejött. Az már érdekesebb rész volt, amikor arra utalt, hogy igyekeztek új dolgokat kipróbálni a kupadöntőt is szem előtt tartva, ami finoman szólva is meglepő volt. Őszintén szólva nem tudom mi lehetett új dolog, leszámítva amit már korábban is írtam, azaz inntentől kezdve 80 perces emberelőnnyel és tizenegyessel szeretnénk megnyerni a meccseket. (Nem mintha így bármi esély is lenne a Juventus ellen.)  

A győzelemmel a Milan újra felkúszott a 6. helyre, a csapat sorsa nem a saját kezében van, így vigyázó szemeiteket a Sassuolo-Frosinone mérkőzésre vessétek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://curvasudungheria.blog.hu/api/trackback/id/tr708695922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása