Curva Sud Ungheria

Ezt a mérkőzést nem lehet elveszíteni - Pescarába látogat a Milan

2017. április 01. - dani027

A válogatott szünet után visszatér a klubfoci, a Milan pedig egy papíron simán verhető ellenfél ellen rázódhat vissza a rendes kerékvágásba. Donnarummáék ezen a héten Pescarába utaznak, ahol a szezon során csupán 12 pontot összegyűjtő - és szinte biztos kieső - Zeman-csapattal találkoznak, ahol a cseh mester az ígéretes kezdés ellenére sem tudott életet lehelni a csapatba.

Szezon elején még bíztam abban, hogy a Pescara lehet a szezon egyik meglepetéscsapata. A kispadon ugyanis az a Massimo Oddo ült, aki a Milanban is futballozott - sőt itt kezdte a karrierjét - és ellentétben néhány korábbi csapattársával, ő bizony úgy építette a karrierjét, ahogyan azt kell. Hamar kiderült azonban, hogy a Pescara ezúttal is úgy jutott fel, hogy a játékosállomány messze nem Serie A-szint, és Lapadula eligazolásával gyakorlatilag megpecsételték a saját sorsukat. (Valószínűleg vele sem tartanának sokkal előrébb.)

A csapat vezetősége február közepéig bírta a szenvedést, ekkor menesztették Oddót, helyére pedig a Pescaránál jól ismert, és sokak által kedvelt Zeman lett az új edző. És lássanak csodát! Az első meccsüket fölényesen, 5-0-ra nyerték. Azóta négy mérkőzésen két gólt szereztek, és összesen 11-et kaptak, vagyis nem állítható, hogy a cseh mesterrel elindultak volna az élvonalban maradás útján. A Milan ellenben jó formában volt a szünetet megelőzően - az utolsó hét mérkőzésen öt győzelem, egy döntetlen és egy vereség a mérleg (az is olyan, amilyen). Az előjelek alapján sem várható más, mint Milan győzelem.

Zeman csapatait persze soha nem lehet teljesen leírni, és ellene például nem biztos, hogy olyan jó ötlet lesz a mérkőzés bármelyik pontján is bekkelni. Ez a két csapat legutóbbi összecsapásán is necces taktika volt, pedig akkor hazai pályán volt a Milan. Szerencsére Montella is érzi a veszélyt, szerinte a Pescarának az lehet az előnye, hogy az utóbbi két hétben csak a Milanra koncentrálhattak, míg tőlünk azért páran a válogatottnál voltak. "Amikor azt hittük, könnyű dolgunk lehet, például az Udinese vagy a Sampdoria ellen, borzalmas eredményeket hoztunk. Amikor nehéz meccsre számítottunk, jobban szerepeltünk" - tette hozzá, és remélhetőleg tényleg a szavainak megfelelő komolysággal veszik a játékosok a meccset. 

A Milan dolgát igazából a sérülések nehezíthetik meg. Bertolacci (igaz, ő nem nagy veszteség), Suso, Abate és Bonaventura sem léphet pályára, ahogyan Montolivo sem, de jó hír (nem), hogy már ő is visszatért az edzésekhez, így a visszatérésére már nem kell sokat várni. (Még várhatna pár hónapot ezzel.) Különösen a támadók terén lesz vékony a kínálat, ahol Deulofeu és Ocampos kivételével továbbra sincs szélsője a csapatnak (ha Hondával nem számolunk). Visszatér viszont eltiltása után Romagnoli és Sosa, velük vélhetően számolni is fog Montella.

A Gazzetta szerint a védelem és a támadósor is a legkiszámíthatóbb formában lép majd pályára - kapuban Donna, védelemben DS, Paletta, Romagnoli és Vangioni; a támadótrió pedig Deulofeu-Bacca és Ocampos lesz. A középpályán lehet majd némi variálásra számítani, a védelem előtt Sosa kaphat lehetőséget, előtte pedig Kuco és a kreativitás érdekében Mati futballozhat. Alternatívaként nyilván Locatelli jöhetne szóba, a lap szerint Sosa helyett. 

A találkozó vasárnap 15 órától kezdődik, a Digi 2 élőben közvetíti, de ha kell, akkor streameket is szerezhettek innen.

A bejegyzés trackback címe:

https://curvasudungheria.blog.hu/api/trackback/id/tr9512394541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása