Curva Sud Ungheria

Egy új éra kezdete – CSU Craiova - AC Milan

2017. július 26. - Galacy16

Első hivatalos mérkőzésén lép pályára a Milan Olténiában az új tulajdonosok és vezetőség alatt. Első nemzetközi kupameccsünk lesz 1234 nap óta, vagyis 2014. március 11. óta, amikor az Atletico Madrid búcsúztatta a gárdát a BL nyolcaddöntőjéből, a 2013/14-es kiírásban.

Az utóbbi évek véget nem érőnek tűnő kínlódásai után végre teljesen más reményekkel és elvárásokkal futunk neki egy új szezonnak. Az új tulajdonosok ugyanis nagyon rövid idő alatt olyan komolyan odatették magukat, hogy szerintem a legelvetemültebb Rossoneronak sem lehet szava. Mindenki tudta, hogy masszív keretújítás lesz, mindenki sejtette, hogy legalább 100 millió eurót bele fognak ölni a mercatoba, mindenki gyanította, hogy legalább 7-8 játékos fog érkezni, abban is reménykedtünk, hogy lehetőleg minél erősebb keretet állítsanak Montella rendelkezésére, de amit eddig kaptunk, az minden képzeletet felülmúlt. És még nincs vége! Nincs mit újra részletezni, de a befektetett összeg, és az igazolt játékosok minimum bizakodásra adnak okot.

20294286_1518946634814771_8921621886328721734_n.jpg

                                                               Az új szerzemények mezszámai

Szerintünk Scudettoról beszélni így elsőre túl optimista lenne, valószínűleg nem is fedi a realitást, de most már a dobogó, és ezáltal a hőn áhított visszatérés a BL-be simán elérhető közelségbe kellene kerüljön. Ne feledjük, sok az új játékos, jelen állás szerint csak a kezdőben lesz 7-8 új ember, de akár 9, esetleg 10 is lehet majd az, ha a mindenki által várt csatárt és Renato Sanchezt, vagy mást sikerülne leigazolni. Így akár olyan helyzetbe is kerülhetünk, hogy Donnarumman kívül egy teljesen új kezdő 11 futhat majd ki alkalomadtán a gyepre meccsnapokon. Nem állunk most oda felvázolni a lehetőségeket, de egy dolog biztos: Montellanak is nagyon adott a feladat, nagyon nincs könnyű helyzetben, hiszen rövid idő alatt egy teljesen új csapatot kellene összeraknia. Bonucci érkezésével a taktikai felállás is teljesen megváltozhat, könnyen lehet, hogy átállunk a 3 védős rendszerre, legalábbis az ő játéka ehhez passzol a legjobban, és a Juve vagy az olasz válogatott játéka többek között erre alapozódott az utóbbi években. Na de nagyon ne mélyüljünk bele a mercatoba meg az esetleges taktikai variációkba (valószínűleg a mercato végén ezzel is megpróbálkozunk majd).

image-2017-07-25-21922546-70-csu-craiova-milan_2.jpg

Kanyarodjunk vissza a mondandónkhoz. Szóval, csütörtökön lesz az első hivatalos mérkőzésünk az új idényben, az Európa Liga harmadik selejtezőkörének első felvonásán Szörényvárra (Drobeta-Turnu Severin) látogat szeretett csapatunk, ahol a CSU Craiova lesz az ellenfél. Szörényváron rendezik a találkozót, mivel a hazaiak évek óta itt játsszák a hazai meccseiket, ugyanis Craiován egy új stadion épül (amely stadionnak természetesen már tavalyelőtt kész kellett volna lennie, de úgy néz ki, hogy idén sem fejezik be...). Romániában óriási az érdeklődés a találkozó iránt, a román Digisport infója szerint másfél nap alatt elfogyott a 20.000 jegy, múlt héten csütörtökön délután már nem lehetett venni. A milánói visszavágót illetően sem lehet panasz egyelőre, kedd délután a klub hivatalos honlapja arról számolt be, hogy már több, mint 30.000 jegyet értékesítettek.

A Milannál Bonucci, Biglia (őket nem is nevezték az UEFA-nál a párharcra, hivatalosan azért, mert a szerződésük túl későn lett regisztrálva, nem hivatalosan viszont valami technikai malőr miatt), Conti, Suso, Romagnoli, és a legfrisebb információk szerint Paletta el sem utaznak Romániába, a Gazzetta dello Sport szerint Milanelloban edzenek tovább, kivéve utóbbit, vele kapcsolatosan jelen pillanatban nem tudni, miért hagyja ki a találkozót. A Rossoneri a sajtó egybehangzó véleménye szerint ugyanabban a felállásban fog pályára lépni, mint a szombati, Bayern München elleni felkészítő mérkőzésen Kínában, egyetlen poszton lehetséges egy (kevésbé valószínű) változás, a "rózsaszín Biblia" szerint előfordulhat, hogy nem Cutrone lesz a center, hanem André Silva. Vagyis Montella egyelőre még a 4-3-3-nak szavaz bizalmat. Látható, hogy ez még messze nem az a kezdő, amelyet vélhetően a szezon érdemi részében a pályán fogunk látni, még akkor sem, ha esetleg nem igazolna többet a klub, de ez nem így lesz, minimum 2 új szerzemény szinte biztosan be fog még esni. Ugyanakkor az is egyértelműnek tűnik, hogy L'Aeroplanino ezt a párharcot is inkább a felkészülés részeként kezeli, habár a nyilatkozataiból nem ez jön le. Kicsit az is fura, hogy Niang a kezdőben kap helyet, figyelembe véve azt, hogy a hírek szerint nem nagyon számolnak vele a szezonra.

dfkpwguxoaa_xpt.jpg

Ami az ellenfelünket illeti, érdekesebb a klub hátteréről beszélni, mint a játékerejéről. Ugyanis nem lehet tudni pontosan, hogy ez a CSU Craiova a régi Universitatea Craiovanak a "leszármazottja", vagy sem. Amennyit kívülállóként tudunk, hogy 2011 júliusában a román szövetség kizárta a klubot a bajnokságból, sőt a román futballszövetség fennhatósága alól is (ez a történet is megérne egy misét, de minket nagyjából hidegen hagy, legfeljebb csak röhögni lehet az egész történeten), vagyis a klub sehol nem folytathatta tevékenységét. 2013-ban, mindenféle nyomások miatt visszafogadták őket (amelyik félig-meddig egy újonnan megszervezett klub volt, a régi tulajdonossal), és befogadták őket a másodosztályba. Igen ám, de közben a craiovai polgármesteri hivatal is alapított egy klubot, a CSU Craiovat, sőt, a régi klub címerét, dicsőséglistáját, stb. is megszerezték valamilyen úton-módon.

A román szövetség pedig nem, hogy nem szólt közbe, hogy rendet tegyen olyan szempontból, hogy tulajdonképpen melyik is a hagyományos craiovai klub (egyébként mai napig nincs eldőlve, de a peresekdések, vádaskodások viszont mennek ezerrel, és habár azóta a törvényszék jogerősen a polgármesteri hivatal klubját hozta ki győztesnek, a régi tulaj nem hagyja magát), hanem a polgármesteri hivatal klubját is egyből befogadták a másodosztályba. :D Azok meg köszönték szépen, és rögtön feljutottak az élvonalba (a többit nincs értelme részletezni), most pedig a Milan ellenfelei lesznek. Egy annyit azért illik megjegyezni, akármennyire is román csapat, hogy a régi Universitatea Craiova a román futball egyik legnagyobb múltú klubja volt, többszörös bajnok és kupagyőztes, és pl. az UEFA Kupa elődöntőjéig is eljutottak az 1982-83-as idényben.

craiova2.jpg

                                                                 Az új craiovai stadion látványterve

A jelenlegi Craiovan sokat nincs mit boncolgatni, őszintén szólva nem is tudunk róluk valami sokat (hiszen ki néz román focit?), normális esetben nem kellene ellenfél legyen. Amit illik tudni róluk, hogy olasz edzőjük van, Devis Mangia, aki többek között a Palermo, Bari, és az Ascoli edzője is volt, illetve a 2013-ban, az U21-es EB-n az olasz korosztályos válogatottat a döntőig vitte. A szezont már hivatalosan is megkezdték, eddig két bajnokit játszottak, 2-0 arányban győzték le Jászváros csapatát, illetve egy 1-1-es döntetlent értek el a Chiajna ellen, mindkettőt hazai pályán. A játékosállományukról, taktikájukról sem lehet sok érdekeset mondani a magyar drukkerek számára, annyit jegyeznénk meg, hogy néhány román és egy bolgár játékosuk eljutott a válogatottságig is. Talán Andrei Ivan neve csenghet ismerősnek valamennyire, a 20 éves tehetséget 2 éve a Milannal vagy a Barcelonaval is szóbahozták, nagy tehetségnek indult, de nem nagyon váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Vele egyébként már nem kell számolni, a múlt héten igazolta le az FC Krasnodar, mintegy 4 millió euróért.

Annyit még jegyezzünk meg a pontosság kedvéért, hogy a török Halis Özkahya fogja fújni a sípot a holnap este. Esélylatolgatásba nem nagyon bocsátkoznánk most, maradjunk annyiban, hogy a párharc toronymagas favoritja a Milan, és elvileg csakis a győzelem elfogadható holnap este. Viszont figyelembe véve, hogy egyetlen meccs sincs előre megnyerve, és ördögeink még a felkészülés első fázisaiban járnak, vagyis főleg fizikálisan még biztosan nincsenek topon, nem zárható ki egy meglepetés sem. A mérkőzés magyar idő szerint 20 órakor kezdődik, és tudtunkkal sajnos magyar TV adó nem fogja élőben közvetíteni. Linket itt találtok. Jó szurkolást! Forza Milan!

A bejegyzés trackback címe:

https://curvasudungheria.blog.hu/api/trackback/id/tr4812678307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása