Miért lett ilyen gyenge az őszi szezonunk?

2018. január 02. - Szori

A címben lévő kérdésre kerestem a választ, és bár pontosan nem sikerült megfejtenem, 5 pontban összeszedtem, szerintem miért estünk pofára az ősszel.

news-editoriale-verona-milan-17-18.jpg

Tovább

Egy régen várt este – Milan-Inter 1-0

Rég nem volt poszt a blogon, ennek egyrészt oka, hogy kevesebb időnk volt rá, de leginkább az, hogy nem tudtunk miről írni. A szokásos beharangozókba érdektelen közhelyekre futotta volna, az értékelőkhöz meg ne volt türelmünk. Tegnap est viszont olyat láttunk, amire régóta vártunk. Egy harcias, helyenként jól játszó Milant, amely megérdemelten verte meg a szezont jól kezdő, de az év végére elfáradó fiókcsapatát. Bővebb elemzésre most sem vállalkoznék, viszont pár dolgot ki szeretnék emelni.

26167844_10155057434101937_3537619489679246329_n.jpg

Tovább

SZÉGYEN!!!

Egy hét alatt két ilyen meccset összehozni hatalmas szégyen! Előbb döntetlen a korábban még pontot sem szerző Benevento ellen, majd Rijekában kikapni elfogadhatatlan. Új edzővel is. Sőt! Ilyenkor általában van egy rövid fellendülés, ezt Gattuso nem hozta el. Lehet itt takargatni, hogy idő kell neki, meg hasonlók, de ez csak a szar kenegetése. Semmi sem változott, ugyanaz az összeállítás, ugyanúgy Kalinic szenved, ugyanúgy ezt az idióta háromvédős rendszert nyomja. Szimpatikus duma persze van.

Félre ne értse senki, én imádom Gattusot, sőt, az egyik kedvencem volt mindig is. De a kinevezése hatalmas baki volt. Nekünk most nem ő kellett volna, hanem egy igazi, már bizonyított, tapasztalt edző. Rá egyelőre egyik sem igaz. Ideiglenesen megkaphatta volna ezeket a meccseket, és most kellene bemutatni egy nagy nevet.

Persze most majd kapom a támadásokat, mert Gattuso egy szent tehén, akit kritizálni sem lehet. De miért? Soha, sehol sem bizonyított, nincs semmi okom a bizakodásra. Ő NEM EDZŐ. Egyelőre. Lehet még az, de járja ki a ranglétrát, tanuljon stb. Ha van egy kis esze, magától távozik még most.

És igen, nem Gattuso a fő hibás, hanem akik véglegesen kinevezték őt. Most láthatunk egy újabb legendát megégni a padon. Köszönjük...

Vitaindító, vélemény a Milan jelenlegi helyzetéről

Avagy, hogy fessen céltáblát a tarkójára a szerző!

Zaka barátom privát, a csapat jelenlegi helyzetére utaló kérdése mentén úgy érzem, hogy most kicsit mintha a vágóhídra küldött volna, de ha már így van, akkor gondoltam nem két soros válaszom legyen a nagy nyilvánosság elé is tárva és kezelném inkább vitaindítóként a következő sorokat, miközben céltáblát festek a tarkómra! Biztos, hogy jelenleg mindenkinek van véleménye a Milan szezonjának eddigi részéről, az enyémet lent olvashatjátok, úgyhogy hajrá, nézzük, ki, mit gondol.

Én két részre osztanám ezt az egész dolgot, eredmények-nyár-keret és Montella. Azzal kezdeném, hogy természetes, hogy nekem is lehetetlen úgy szárazon befogadni azt, amit a tabellára nézve látok, én is, ti is, mindenki többet várt a nyár után, így nyilván csalódottan tekintek én is a számokra. Dühös viszont egyáltalán nem vagyok, mert ha kicsit mögénézünk a történteknek - melyeknek a nyári nagy jövés-menés a legfőbb kiindulópontja - nagyon nehéz nem látni, hogy igazából eddig semmi meglepő nem történt a Milan szezonjában, se negatív, se pozitív értelemben és szinte teljesen a valóságot, a reális képet látjuk jelenleg.

Tovább

Egyre messzebb az álmainktól – Inter-Milan 3-2

Tegnap este egy 90. percben kapott büntetővel kapott ki a Milan a fiókcsapatától, amely után nehezen találjuk a szavakat. Hogy mennyire volt jogos a 90. percben kapott büntető, most másodlagos. A Milan meg is érdemelte a vereséget, meg nem is. Montella az első félidőben újra bizonyította, hogy nem érett még ehhez a feladathoz, aztán mégis mutatott valami biztatót. Ami biztos, hogy a BL-ről jelenleg felesleges álmodozni, a Napoli-Juventus-Inter-Roma négyes fényévekkel előttünk jár, de még a Lazio is. A jelen erőviszonyok szerint a 6. hely lehet reális elvárás, ami egyáltalán nem előrelépés (semmilyen szempontból) az előző évekhez, és tekintve a nyáron történt eseményeket, hatalmas csalódás is.

22528640_10154875594141937_3968988053045770569_o.jpg

Tovább

Csak idő kérdése, mikor tér vissza Ancelotti a Milanhoz

Valószínűleg már mindenki tudja - legalábbis a Milan szurkolók között -, hogy Carlo Ancelottit menesztette a Bayern München, így az olasz edző szabadon igazolható lett. A pletykák persze azonnal beindultak, már most felröppent az a hír, hogy a Milan felvette a kapcsolatot vele. Ha ennyire nem is előrehaladott a dolog, az biztos, hogy Fassobelliék legalább egy telefont intéznek majd CA felé. És ha tippelnünk kellene, erre elég hamar sor fog kerülni.

Tovább

Kettőből semmi, és a java még csak most jön

A Milan idén kétszer szerepelt többé-kevésbé komolyan vehető csapat ellen, mindkétszer kikapott. És - nem megbántva őket - egyik társaságról sem mondanám azt, hogy akár a keret minőségében, akár az elvárt eredményekben a Milan riválisaiként kellene kezelni őket. De arra a sorozatra sem kell sokat várni, és a csapat formájából kiindulva, vannak gondok bőven. 

21687554_10154821881111937_5293523075580601338_n.jpg

Tovább

Szép lassan elkezdődik a szezon érdemi része is

A Milan az idei tíz tétmeccséből kilencet megnyert, összesen 25 gólt szerzett és hetet kapott. Az eredménylista azonban valamelyest csalóka, komolynak mondható csapattal ugyanis csak egyszer futott össze Montella csapata, azt az összecsapást pedig 4-1-re el is veszítette. Ezért egyelőre még nem sok minden derült ki a Milan valós játékerejéből, de hamarosan ez változni fog. 

Tovább

Alakul a molekula? – Milan-Udinese 2-1

A múlt héten hatalmas pofont osztott ki a csapatnak a Lazio, viszont a srácoknak sikerült ebből gyorsan felállniuk. Valószínűleg nem az egy győzelemmel álló Udinese elleni mérkőzés volt a legnagyobb erőfelmérő, viszont az elmúlt években ezeken a meccseken is szenvedtünk. Továbbá nekünk most pont az ilyen meccsek kellenek ahhoz, hogy összeszokjon a csapat, majd elpicsázzuk ősszel a Juventust.

21742967_10154804731031937_7735195575447495260_n.jpg

Tovább

Erős pofon – Lazio-Milan 4-1

Vasárnap délután a vihar majdnem elverte a meccset, de végül sikerült egy órával később elkezdeni, így a Lazio tette meg ezt a pocsék napot kifogó Milannal. Ez volt az első komoly meccse az újjáalakuló Milannak, tudtuk, hogy fenntartásokkal kell kezelni a korábbi eredményeket, de ez vasárnap így is nagyon szarul esett mindannyiunknak. Egy kijózanító pofont kaptunk, ami remélhetőleg időben érkezett.

hqdefault.jpg

Tovább