Egy új éra kezdete – CSU Craiova - AC Milan

2017. július 26. - Galacy16

Első hivatalos mérkőzésén lép pályára a Milan Olténiában az új tulajdonosok és vezetőség alatt. Első nemzetközi kupameccsünk lesz 1234 nap óta, vagyis 2014. március 11. óta, amikor az Atletico Madrid búcsúztatta a gárdát a BL nyolcaddöntőjéből, a 2013/14-es kiírásban.

Tovább

Mi várható még az átigazolási piacon?

A Milan igen aktívan (és jól) kezdett az átigazolási piacon, így a Rossoneri szurkolói hosszú idő után újra őszintén bizakodva várják a szezonkezdést. A csatárkérdésről már írtunk, most nézzük át, hogy a többi posztra mi, vagyis inkább ki várható.

mirabelli_fassone_montella_getty_images.jpg

Vajon még mit terveznek?

Tovább

Ki legyen a Milan csatára a következő szezonban?

A Milan Fassone vezetésével igen aktív eddig az átigazolási piacon, ráadásul úgy tűnik, elég okosan is igazol. A védelem lassan kész, amint Conti és Ricardo Rodríguez befutnak (még Donnarumma szerződését kellene meghosszabbítani). A középpálya is egyre biztatóbb. Egyedül támadó nem érkezett még, pedig az elmúlt években az volt a tendencia, hogy a csapat csórósága sem akadályozta meg Gallianit abban, hogy előre igazoljunk. Dani erről szépen le is írta a véleményét, amivel teljesen egyetértek. Az építkezést (főleg Olaszországban) mindig hátulról kell kezdeni, továbbá a csatárokat ki kell szolgálni, tehát a középpálya erősítése sem maradhat el. De mint írtam, ezek most végre alakulnak, a csatárkérdés meg egyre gyakoribb téma a sajtóban. Nézzük meg, ki lehet a Milan csatára a következő szezonban, vagy akár a nyár nagy dobása.

inzaghi_di_spalle.jpg

Inzaghi elátkozta a 9-es mezt?

Tovább

Visszatért a Milan Európába

A mérkőzést megelőzően nem véletlenül írtunk arról, miért nem feltétlenül ragaszkodnak a csapatok a hatodik helyhez és az Európa-liga selejtezőhöz. Ehhez képest a Milan úgy játszott a Bologna ellen, mintha az előző pár mérkőzés egyáltalán nem történt volna meg, és mindvégig ebben a koncentrált, helyenként harcias szellemben léptek volna pályára. Ennek meg is lett az eredménye: a Milan simán legyőzte a Bolognát, és kiharcolta az európai indulást.

Tovább

Ha a Milanon múlik, összejöhet a Bologna negyedik idegenbeli győzelme

A Milannak elég lenne két győzelem, és ott lenne az EL-ben. Csak épp senki nem akarja a hatodik helyet.

Ahhoz kisebb csoda kellene, hogy ne a Juventus legyen a bajnok 2017-ben is Olaszországban, ehhez csupán egyetlen győzelemre van szükségük a Crotone vagy a Bologna ellen. Mögöttük már forróbb a helyzet, a Roma és a Napoli fej-fej mellett küzd az igencsak értékes második helyért. Ez arról dönt, hogy kinek kell selejtezőt vívnia a Bajnokok Ligájáért, ami fontos, mivel az olasz csapatok mostanában nem jutottak túl sokáig a kvalifikációban. Ketten már biztosan kiestek az élvonalból, a Palermót és a Pescarát is a Serie B-ben látjuk jövőre. A remek formába lendült Crotone, az Empoli és a Genoa komoly csatát vívnak az élvonalbeli tagságért. Vagyis azt megállapíthatjuk, hogy a bajnokság elején és végén is komoly küzdelem folyik. Egyedül egy hely nem kell senkinek: a hatodik.

Tovább

A végítélet napja - minimum az egyik csapat számára biztosan messze száll a remény!

Crotone-Milan, avagy mindenki menekül!

Pontosan egy héttel legutóbbi, kudarcba fulladt hadjáratát követően próbál meg szépíteni a Milan vasárnap, azon a bizonyos jókora, szurkolókat földhöz csattintó pofon, vagyis az Empoli elleni hazai zakó után. Tenné ezt meg majd a Crotone vendégeként, akikre nyugodtan rájuk lehet fogni, hogy az Empolival egy polcon vannak, közel hasonló helyzetben, igaz a kiesőzónában tartózkodnak. Emellett nagyon kapaszkodnak, az utóbbi 4 fordulóban 3 győzelmet – közte egy Inter elleni sikert – és egy döntetlent menekültek össze és várhatóan – már csak a hazai pálya miatt is – még az Empolinál is veszélyesebbek lehetnek. Ez főleg igaz akkor, ha visszaemlékszünk múlt heti popótágító meccsünkre, mert ott úgy kapott ki a Rossoneri, hogy közel sem az látszott, hogy egy mindent egy lapra feltevő, elszánt, nagyon küzdő, a bajnokság végére vért ivó és igazán acélossá váló szokásos kiscsapatos erényeket villogtató kéksereg tette farba a Milant.

Tovább

Elnézést kérek... másképp nem ment! (Képek nélkül, értetlenül, idegesen, de tiszta szívből)

Mindezektől függetlenül: FORZA MILAN, amíg élek, de most egy darabig már nem remélek...

Haloványan másnapos ábrázattal és bújtatott, de fáradt lelkesedéssel ültem le vasárnap délután a Milan soron következő bajnokija elé, minden kétséget kizárólag azt várva, hogy a standard meccselésünket félretéve, valahol az egyértelműségbe fordulva megnyerjük meccsünket! Ehhez képest egy mérhetetlenül értetlen, csalódott és földhöz csattant arccal kellett végül megéljem azt, hogy legalább egy dologban igazam volt, ez a Milan mindig, kivétel nélkül képes arra, hogy meglepetést okozzon. Hülyét csináltak magukból, hülyét csináltak a szurkolókból, de – ha megengeditek nekem ezt a kegyet – akkor leginkább belőlem csináltak egy faragott lónakafaszát. Az még hagyján, hogy a beharangban sima meccsként illettem a találkozót (valahol az is volt, simán kikaptunk), az is elhanyagolható, hogy önmagában a Zapata gólt, mint meccset nyerő tényezőt említettem ezzel a párharccal kapcsolatban, ahogy elképzelhetetlennek tartottam, hogy a Fiorentina után rögtön, még egyszer összerakja magát az Empoli – pont 2-1-re nyertek megint csak, hogy tökre eltévelyedjek ebben is! Totálisan pofán lett baszva az egész beharangom, a személyem, de én vagyok a hülye, hogy leírtam, amit leírtam!

Tovább

Megnyíltak a kapuk, karnyújtásnyira a Milan Európától

Nemigen lehetett volna annál jobb nem nyertes forgatókönyvet kitalálni a kínai korszak első meccsére, mint egy utolsó másodperces góllal egyenlíteni a városi derbin. Amellett, hogy ez az új vezetőséget és a játékosokat is nagyon komolyan kellett, hogy irányba állítsa, még a legfőbb riválist is a végletekig taglózhatta le. Egy ilyen töltés, mint amit Zapata gólja jelentett, még arra is alkalmas lehet, hogy az új vezetés hangoztatott terveinek megvalósítását is gördülékenyebbé tegye. Visszakapta a Milan a Juve ellen elvesztett egy pontot, és akkor még nem is sejthettük, hogy a lehető legjobb módon történt ez meg. Ugyanis az a helyzet állt így elő a 33. fordulóra, hogy a Rossoneri – csak a Fiorentina hathatós segítségével ugyan – elég komolyan le is rázhatja magáról a városi riválist. De, most már az a szituáció van, amikor nem nekünk kell az Interre figyelni, hanem nekik ránk, mi pedig foglalkozhatunk a saját dolgunkkal, amit ha csak minimálisan, a közeljövőre kihegyezve, a következő két forduló tekintetében megteszünk, az alapjaiban szabhatja majd át a tabella azon szakaszát, ahol a Milan tartózkodik.

Tovább

Hősies döntetlen az Inter ellen

Az őszi derbi után kevesen gondolták volna, hogy lehet fokozni a "Dárdai-faktort", a drámát, szombat délben mégis sikerült. A Milan a hajrában, gyakorlatilag az utolsó utáni lehetőséget megragadva egyenlített, és a körülményeket figyelembe véve, ezt akár győzelemmel felérő döntetlennek is nevezhetjük.

Tovább

Az Inter elleni meccsel új korszak kezdődik a Milannál

Egészen lehetetlen időpontban, szombat 12:30-kor lép pályára a Milan az Inter ellen "idegenben". A találkozónak a bajnokság végkimenetelére is nagy jelentősége lehet, és miután Pioliék kerültek lépéshátrányba, ezért nekik valamivel fontosabb lenne a három pont az EL-helyek szempontjából. Ez persze azt is jelenti, hogy a Milan leszakíthatja a városi riválist a helyekért folyó harcban. És mégsem ez a hét legfontosabb eseménye.

Tovább