Curva Sud Ungheria

A Serie A erősorrendje

2018. augusztus 08. - Szori

Kíváncsiságból összehasonlítottam a 6 legerősebb keretet (Juventus, Inter, Napoli, Roma, Lazio és persze Milan) posztonként, és 1-10-ig értékeltem őket, ebből pedig átlagot vontam. Ha már elkészült, akkor úgy gondoltam itt a helye, megosztom veletek a táblázatot, illetve írok pár sort róla.

csapatok.png

Itt lehet böngészni olvashatóbb formában

Kapusok

Itt úgy gondolom, egyértelműen mi vagyunk a legjobbak. Donnarumma jelenleg a liga legjobb kapusa, Reina pedig egy jó és tapasztalt helyettese lehet. Igazából csak a Roma áll itt rosszul, bár nem tudom, hogy terveznek-e még igazolni Allison helyére. Ha nem, akkor lehetnek gondjaik.

Jobbhátvédek

Itt a Juventus és a Roma áll a legjobban. Nálunk sok a bizonytalanság. Contiról nem tudni, lesz-e még belőle valaha játékos, Calabria formája meg erősen ingadozó. Egyiküknek idén bizonyítania kell. Itt sok minden lehetséges, akár egyikük klasszissá is váhat, de az is lehet, hogy már télen igazolnunk kell valakit. Persze Abate is itt van még, aki egy kiegyensúlyozott, elfogadható teljesítményre képes.

Középső védők

Az olasz bajnokságot általában a legjobban védekező csapatok nyerik, így ezért ez egy kulcsposzt. Egyedül a Laziot érzem gyengének ezen a téren, viszont a két milánói csapatnál igen erős a potenciál. A Juventusnál számomra kérdés, hogy Bonucci visszatérése milyen hatással lesz a védelemre (és a csapatra).

Balhátvédek

A Romának és a Juventusnak van klasszisa itt, viszont mindkét helyen sérülés/eltiltás esetén gondok adódhatnak. Nálunk két megbízható balhátvéd van, viszont nem tartom egyiküket sem kiemelkedőnek.

Középpálya.

A Juventus és a Napoli középpályája kiemelkedik, de az Interé sem lenne piskóta, ha Modric érkezne. A mi keretünk itt nagyon rövid, nagyon kellene egy, de leginkább két játékost igazolni.

Támadó-középpályások és szélsők

Ha érkezik még egy jó játékos, akkor nem lesz gond nálunk sem, ahogy a Lazionál kívül sehol sem. Ha viszont nem igazolunk, akkor sérülés és eltiltás esetén itt is nagy gondok lehetnek. De elvileg igazolunk, ezt belevettem a pontokba.

Támadók

A Napolin kívül mindenhol van egy klasszis, akit ha kiszolgálnak, gólkirály lehet. Szerencsére ez végre rólunk is elmondható. Nálunk ráadásul mennyiségileg sincs gond, ha Silva marad (és a hírek arról szólnak, hogy számít rá Gattuso).

 

Az értékelések alapján ez a sorrend alakult ki nálam:

1. Juventus (8,71)

2. Roma (7,71)

3. Inter és Napoli (7,57)

5. Milan (7,43)

6. Lazio (6,57)

 

Úgy gondolom, ha a várt 1-2 ember megérkezik, akkor reális esélyünk van a 4.helyért küzdeni. A Lazio sokat gyengült, idén nem kell velük számolni, ha csak valami nagy változás nem történik a következő napokban. A Napolinál nagy kérdés, hogy Carlo mit kezd velük, illetve passzol-e a stílusa Nápolyhoz (szerintem nem). A Juventus toronymagas esélyes, kérdés, az Inter vagy a Roma meg tudja-e szorongatni.

Egy biztos: a Serie A rég nem volt ilyen erős, illetve ez a csapatunkra is igaz (persze még mindig nagyon távoli az ideális). Ha ebben a szezonban sikerülne elcsípni legalább a negyedik helyet, az bizakodásra adna jogot a jövőre. Mert azért egyébként elég sok bizonytalanság van most a Milan háza körül. Végre jó lenne a 6. helyről előrelépni, és nem csak egy helyet. Hamarosan kezdődik a bajnokság, reméljük, látjuk is valamelyik csatornán. Mindent bele! Forza Milan!

A bejegyzés trackback címe:

https://curvasudungheria.blog.hu/api/trackback/id/tr5414169413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo0410 2018.08.08. 16:54:30

Nagyot nevettem azon, hogy le merted írni, hogy a kp-nél le vagytok maradva cefetül, miközben ott van a sokat szidott Sturaro és Khedira, na meg Matuidi se úgy teljesít, mint vártuk, de a támadó kp-nk nem jobb, mint a tiétek? Ugye ez csak vicc? Láttad tavaly hány gólt szerzett a csapatunk, és a tiétek? És ugye nem azt akarod mondani, hogy a Bonaventura, Suso, Calhanoglu, Borini, Halilovic sor van olyan jó, mint a Bernardeschi, Costa, Cuadrado, Dybala sor? Ugye ez csak vicc volt? Dybala, Costa, Cuad minimum top szint a maguk posztján.
Én szeretem a cikkeiteket, de ez most nagyon csunya baki. A Juventusnak pont a támadó szekciója pokolian erős. Top szinten van a támadó részleg tkp és támadók egyaránt. És pont a kp-n voltak tavaly gondok. Idén talán Can ezt megoldja, meg talán még egy kp érkezhet.

789798879897987978 2018.08.08. 20:55:44

Kénytelen vagyok egyetérteni a "rohadt" juventinóval :) A felsorolt csatársor nemzetközi szinten is abszolút irigylésreméltó.

Szori 2018.08.09. 09:21:49

@babo0410: A középpályán akiket leírtál neveket, mennyiségben és minőségben a mi középpályánkkal egyenlő. De mellette van még nektek Can, Pjanic stb :-) Szerintem elég komplett a középpályátok.
A támadó-középpályások értékelésébe belevettem, hogy érkezik még egy jó játékos, írtam is (pl. Draxler). Ha nem, akkor -1, de inkább -2 pont az a részlegünk. Dybala kurva jó, őt nagyon irigylem, bár ő félig-meddig a csatár posztba tartozik. Costa játéka is tetszik, viszont Cuadrado vagy Bernardeschi számomra nem nagy szám, nem cserélném el a törökünkre vagy Susora, de Bonaventurára sem (milanistaként lehetek ennyire elfogult). Tudom, hogy ez megosztó, ezt írtam is.

Meg ugye itt a posztok összecsúsznak. Dybala-t már írtam, de Ronaldo vagy Mandzukic is lehet egy sorral hátrébb, szóval kicsit nehéz az értékelése külön a posztoknak. De összességében a középpálya és a támadórészleg nálatok 9,3-as értékelést kapott, nálunk meg 8-ast, ami így egységében szerintem egy reális kép (amennyiben a beígért két játékos érkezik, különben nálunk rosszabb a helyzet).

hatoldal 2018.08.09. 09:31:12

@babo0410: "Sokan nem fognak egyetérteni velem, de nem tartom jobbnak a miéknél." Ez egy vélemény pusztán. A tiéd lehet más. Úgyis az lesz, hogy Bonucci visszatérése miatt a morál az öltözőben megromlik, az 5. forduló tájékán csúnyán összeverekedik Ronaldó és Dybala, mindketten elhagyják a klubot, a többieknek meg már nem lesz kedve játszani és kiesik a Juve. Aztán lehet az is, hogy nem így lesz...
süti beállítások módosítása