Curva Sud Ungheria

Körkérdés: Mit hozhat a jövő Inzaghinak?

2015. június 25. - dani027
A szezonértékelő körkérdések második felvonásában Inzaghi jövőbeli lehetőségeire térünk ki. Vajon az elmúlt szezon csak a rutintalanság számlájára írandó, avagy Pippo egyszerűen nem edző-alapanyag? 


Inzaghinak lehet még esélye megvetni a lábát az olasz élvonalban?

kalocsa: jelen állás szerint az NB1-ben sem bíznék rá egyetlen egy klubot sem…

Galacy: Esélye lehet, persze, de szerintem nem nagyon fogja. Valószínűleg még néhány évig elcsíp egy-egy szerződést az élvonalban, a neve miatt, de, ha nem javul hatalmasat, 3-4 év múlva el fog merülni a süllyesztőben. Akármekkora legenda volt a pályán, akármekkora ikon legyen játékosként, nagy hiba egy lapra tenni bárkit, mint játékos, és mint edző. Inzaghi közelében sincs annak edzőként, mint ami volt játékosként, és elsősorban itt a karakterre gondolok.Nálam kezdettől fogva nagyon lejáratta magát azzal, hogy beállt a két vén trotty mögé bábnak, sőt már akkor is, amikor tudván, hogy Seedorf a Milan edzője, ő mégis már tervezgetett Berlusconival meg Gallianival, jobbanmondva csak bólogatott az utasításokra.

Szóri: Ha tényleg azt gondolja magáról, hogy jó úton járt a Milannal, akkor semmi. Ha újra kezdi az egészet, és el kezd tanulni, a szamárlétrát végigjárva, akkor igen.

GG: Minden lehetséges, de most azt mondom, hogy inkább nem, mint igen.

godom: Lehet, ez teljesen egyértelmű, ideje van még bőven rá, de engem ez nem érdekel, nem fogom követni az edzői pályáját, szeretnék CSUpán játékosként visszatekinteni majd rá, Pippora a focistára és nem Inzaghira az “edzőre” - de ez már így is nehéz lesz, mert ez a Milanos éve a lehető legrosszabbra sikeredett, kínosan szörnyű volt.



Abatino: a helyében azt mondanám, hogy a remény hal meg utoljára. Egyelőre Mesbah a balhátvéd helyén többet bizonyított, mint Pippo a padon.

Alexq: Pippo o mama mia mio, szegénykémnek nem sok esélyt adok mert egyszerűen nem intelligens, nem tökös és valljuk be taktikai érzéke is hangyafasznyi. Bízom benne, hogy csendben a háttérbe vonul és méltósággal elkezdi élni a civil életét és talán a szurkolók egyszer elfelejtik, hogy próbálkozott vezetni a csapatunkat.

Dani027: Világos, hogy nem kellett volna elvállalnia a Milan kispadját. Teljesen éretlen volt ehhez a feladathoz, ráadásul a kezei közé kerülő alapanyagból a legrutinosabb edzőknek is komoly feladata és nehézsége lett volna. Pályakezdőként ez cseppet sem ideális munkakörnyezet. Amikor elvállalta érzelmi alapú döntést hozott, illetve úgy gondolta három-négy lépcsőfokot előreugrik a karrierjében. Nagyjából ez a három-négy lépcsőfok hiányzott is ahhoz, hogy értékelhető teljesítményt nyújtson edzőként. A totális bukta ellenére úgy gondolom a másodosztályban mindenképpen megtalálja a helyét, ott viszont már hamarabb le kell tennie a névjegyét, ellenkező esetben bekerül az Olaszrszágban is divatos edzőkeringőbe. Az biztos, hogy olyan türelmes és elnéző vezetőség nem vár rá, amilyet a Milanban tapasztalt. Ha ezeket a szinteket végigcsinálja, akkor lehet neki visszaút az élvonalba. Az meglepne ha már most kapna egy élvonalbeli klubot (a Sassuolót pletykálták), jelenleg nincs olyan eredménye, ami kicsit is indokolná ezt.

A bejegyzés trackback címe:

https://curvasudungheria.blog.hu/api/trackback/id/tr428225894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása