Curva Sud Ungheria

Évértékelés 2016 – 2. rész: Játékosok

2016. december 28. - Szori

Ahogy tavaly, úgy idén is 5 posztban összegezzük az évet. Ismerd meg tagjaink véleményét!

qatar-soccer-italian-supercup-ac-milan.jpg

Ki az év játékosa?

Dani: Nálam nem lehet kérdéses, hogy ez az ember Donnarumma. Néhány apróbb bakit leszámítva meccsről meccsre a csapat legjobbja, jelenleg ő az egyetlen, akit extraklasszis tehetségnek tartok a keretben. Kívánok neki legalább 20 évnyi Rossoneri karriert. :P

Galacy: Ki az év játékosa? - nem lehet más, csakis Donnarumma. Buffonhoz hasonlóan robbant be a köztudatba, sőt, kicsit fiatalabban is, reméljük, hogy a pályafutása is minimum olyan lesz, mint az öreg Gigié, remélhetőleg egyetlen klubnál. Viszont ügynököt kellene cseréljen.

Donzee: Az év játékosa nálam Jack, aki szerintem a csapat legfontosabb játékosa. Az ő játéka a kulcs a labdakihozataloknál, miatta kontrázunk jól, fontos gólokat lő, és vezér. Ha nem látom élőben is a játékát, akkor lehet nem őt mondom.

Kalocsa: Ki az év játékosa? Donnarumma. Úgy robbant be a köztudatba, mint egy üstökös. Csak ámul-bámul a világ az adottságain, a védésein, a mentalitásán. Elképesztő, hogy még csak 17 éves, és már most a világ 10 legjobb kapusa között van. Ő a legnagyobb kincsünk.

ac88d54e-423a-4281-8234-2af7bf0cf8a4.jpg

Már 17 évesen klasszis kapus lett belőle

MilanLaci: Donnarumma. Elképesztő magabiztossággal röpköd a ketrec előtt, pontokat hoz. Hihetetlen képességű gyerek. Raiolát ki kell húzni alóla, s Gigit egy életre a Milanhoz kötni!

Tiberio: Donnarumma

Alexq: Donnarumma személye nélkül a mai Milan egyetlen egy új szurkolót sem tudna magához csábítani, azon kívül, hogy rendkívül erős brand kezd köré épülni, már a Seria A legjobb 3 kapusai közt ott van. Ez a titán vajon tényleg 17 éves vagy az afrikai managerek és játékosok felfedeztek fehérítőt az igazolványok hamisításán felül? Donna bármilyen mutánst terminátor is vagy, jó sokáig maradj köztünk és nem nyomd majd Kakahoz es Shevahoz hasonlóan a szánalmas dumát: "I will be back.."

Oli: Bona

Szóri: Donnarumma nyújtotta a legkiegyenlítettebb teljesítményt. Egész évben magabiztos volt, mindig nyugalmat sugároz, sok pontot hozott a csapatnak. Nehéz elhinni, hogy csak 17 éves. Mellette még Bonaventura kiemelhető, nagyon fontos láncszeme a csapatnak, és Kucka is említést érdemel.

A játékosokat osztályoztuk mindannyian, ezeknek az átlagát láthatjátok. Az év játékosa eszerint (is) Donnarumma

 

Ki az év felfedezettje?

Dani: A fentebbi okok miatt itt Donnarummának kellene szerepelnie, de mivel őt igazából 2015-ben rakta be Miha a csapatba és mert nem igazán tudok fiatal tehetségként gondolni rá, álljon itt Locatelli neve. A fiatal középpályás már most képes stabil Serie A-szintű teljesítményre, de ennél még több is lehet belőle. Egy jó mentort nagyon elbírna a srác, és nem Montolivóra gondoltam. :)

Galacy: Locatelli. Dani már leírta, hogy miért.

manuellocatelli-cropped_haj42wc59sc31h2l1jn9k3im5.jpg

Locatelli: Jött, látott és sok győztes gólt szerzett

Donzee: Gigi D. Fantasztikus képességei vannak, remélem Maldinihez hasonló pályát fut be nálunk. Említsük még meg Locatellit és Susot is, előbbi remekül élt az élet által nyújtott lehetőséggel, remélem, hogy a Locatelli- Montolivo egy újabb Ancelotti-Albertini, Albertini-Pirlo sztori lesz. Susoról pedig kiderült, hogy remek kis focista, hatalmas potenciállal, Miha egyik baklövése volt őt padoztatni, elküldeni.

Kalocsa: Donnarumma, a fent említettek miatt. Szerintem ilyen tehetség kapusposzton még a világon nem volt. Elképesztő a srác, kurvára magunkhoz kell kötni még minimum 15 évre. Csak azt a szarházi Raiolát kellene valahogy mellőle eltakarítani.

MilanLaci: Sokakat meglephet, de nálam Paletta.

Tiberio: Locatelli

Alexq: Donnaterminator lenne az, de nálam az őszi Suso és Paletta is az, Loccatelli pedig csak bontogassa a szárnyait és remélem jövőre már őt írhatom teljes szívvel ide, és Montolivonak pedig gratulálhatok a kínai zsíros szerződéséhez, vagy a Perugia csk szalaghoz.

Oli: Gigio

Szóri: Nálam sem Donnarumma, ő a tavalyi év felfedezettje. Locatellit sem emelném ki, még nem vagyok biztos benne, hogy ő lesz a következő kedvencünk, a játéka nem elég gyors szerintem - anno ugyanezt írtam Cristante-ról is. Reméljük nem lesz igazam, a fejlődés jelei mindenesetre látszanak. A választottam Suso, fantasztikus őszt mutatott, kb. mint Bonaventura egy éve. Donzee-val vitatkoznék, nem biztos, hogy bűn volt Mihától kölcsönadnia, mert tavaly egyáltalán nem volt meggyőző, kellett neki az a fél év.

 602356492.jpg

Nincs okuk szégyenkezni – Suso és Paletta az ősz két kellemes csalódása

Ki az év csalódása?

Dani: Bertolacci minden körülmények között. Gasperini csapataiból eleve nem túl szerencsés igazolni, mert mindig talál valami középszerű játékost, akiből egy vagy két szezonon át kihozza a maximumot. Ezek a játékosok azonban rendszerint máshol feleannyira sem jók. Bertolacci tipikusan ez a kategória, a kiugró szezonja előtt sehol nem volt és utána sem lesz, ezt már ki merem jelenteni. Legalábbis nem a Milanban.

Galacy: Nem játékos, de nálam egyértelműen Berlusconi, és azért, mert szerintem ő a fő oka annak, hogy nincs új tulajdonosa a klubnak. Ha játékost kell választani, akkor Niang. Ilyen képességekkel ekkora tuskónak lenni… Deja vu Balotelli.

Donzee: Niang. Egyszerűen fantasztikusak az adottságai, de fejben egyre közelebb van Balotellihez. Félek, hogy ugyanúgy el fog kallódni.

as-roma-696x450.jpg

Egy emlékezetes büntető

Kalocsa: Bertolacci. 20 millió eurót fizettünk, pedig 20 milliót forintban sem ér.

MilanLaci: Niang. Semmi nincs benne, ami miatt a Milan mezében kell bukdácsolnia, bénáznia.

Tiberio: Bertolacci.

Alexq: Egyértelműen Lacika, Bertolaccika. Viszont hozzuk már ide azt a római embert, akinek ennyiért sikerült eladni. Ki vagy te Galliani? Van még mit tanulnod te vén hajasbaba.

Oli: Bertolacci.

Szóri: Niang. Az már egy ideje egyértelmű volt számomra, hogy nem egy zseni a gyerek, sok hibával játszik, néha képzetlennek is tűnik. Viszont a mentalitása miatt azt gondoltam, hogy hasznos játékos lehet akár egy erős csapatban is. Nagyon elszállt vele a ló, pedig még semmit sem rakott le az asztalra. PSG-ben szeretne játszani, meg Aranylabdát nyerni – ehhez viszont alázatosan kell dolgozni is. Remélem igazolunk télen a posztjára. Illik megemlítenem, hogy tavaly azt írtam, Meneztől és Balotellitől várom a legtöbbet 2016-ban, továbbá Bertolacci is kellemes meglepetés lesz. Nos, ebből semmi sem jött be, így rájuk is illik a csalódás kifejezés.

 201657318-859e85ba-c8b8-42ce-b67d-1424396f5031.jpg

Niang és Bertolacci Genoa mezben – talán ez az ő szintjük

Kitől vársz legtöbbet 2017-ben?

Dani: Romagnolitól. Nem titkolom, hogy egyik személyes kedvencem, már a Romában is tetszett a játéka. Utána kicsit eltűnt a szemem elől, de a Sampdoriában remekül játszott, és rettenetesen örültem, amikor hozzánk került. Azóta szerintem bizonyítja, hogy tehetséges játékos, de ebben a csapatban lassan vezérré is kell válnia, ami egyelőre még várat magára. Remélhetőleg 2017-re még érettebb lesz és olyan teljesítményt nyújt, mint akiből a jövőben még csapatkapitány is lehet. :)

Galacy: Itt ugyancsak Berlusconit mondom. Minél hamarabb szabadulunk tőle, annál hamarabb kapjuk meg az esélyt a felzárkózásra a nagyok mögé. És, itt is nevezzek meg egy játékost, Locatellitől sokat várok. Remélem, hogy Montolivot kiszorítja végleg, hátha meg is tudunk szabadulni a kamukapitánytól.

Donzee: Kitől vársz a legtöbbet 2017-ben? Az egész csapattól. Nagyon fontos, hogy odaérjünk a BL-be, és ez csak úgy lehetséges, ha mindenki a maximumot nyújtja, ha képesek egymásért és a klubért focizni. A csapatban rengeteg fiatal tehetség van, akinek a következő pár év dönti el, hogy középszerű vagy akár világklasszis játékos lesz, ezek az évek a legmeghatározóbbak egy karrierben.

Kalocsa: Talán Locatellitől. Van a srácban potenciál, 18 évesen már tulajdonképpen stabil kezdő. Remélhetőleg Montolivo visszatérése nem veti vissza a fejlődésben.

MilanLaci: Romagnolitól. Hatalmas tehetség, akit nem szabad eladni.

hi-res-58594709d2a61004850ca4ba3446b5a5_crop_north.jpg

Lassan tényleg ő az "új" Nesta

Tiberio: Mindenképpen Baccatól, ha (bánatomra) itt maradna. Amit az elmúlt időszakban előadott, az kritikán aluli.

Alexq: Bacca, Suso, Donna, Romagnoli, kiemelten Romagnoli. Sokáig azt hittem, hogy vele is pórul jártunk, de aztán ahogy telt múlt az idő, ez a mulya gyerek egyre többet kezdett el mutatni, de  mivel nekünk mindig is védő legendáink voltak, tőle borzalmasan sokat varok. Az alibi játékát egyre jobban maga mögött hagyja és szép lassan bebizonyítja miért is preferálta ennyire Dani őt. Muszáj nagyot villantania a következő évben.

Oli: Bacca, ha marad.

Szóri:Romagnoli 2017-ben klasszissá válik, ha a csapatépítés úgy folytatódik, ahogy az elmúlt fél évben láttuk (vagy ha eladjuk, de azt nagyon nem szeretném...). Mellette Pasalictól várom azt, amit a többiek Locatellitől. Nagyon tetszik a játéka, hatalmas potenciált látok benne.

A bejegyzés trackback címe:

https://curvasudungheria.blog.hu/api/trackback/id/tr1612074655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása