Curva Sud Ungheria

A Pescara ellen csapat nélkül is kötelező lenne a győzelem

2016. október 29. - dani027

A Genoa elleni vereség nem tette rosszabb csapattá Montella Milanját, ezt olyan meccsen bizonyíthatja a Milan, aminél jobbat nem is kívánhatnánk. A Pescara - bármennyire is szorítok Oddónak - egyelőre messze nem tényező a bajnokságban, és (pályán) még egyetlen meccset sem sikerült megnyerniük. A legnagyobb sikerüket a Napoli elleni 2-2-es döntetlen jelentette és ez papírforma szerint a Milan elleni mérkőzést követően sem fog változni.

A hétközi mérkőzés jelentős részben Montella sara volt, hibáztatni mégsem tudom. Alapvetően olyan edző, aki saját bevallása szerint szereti forgatni a csapatát, a fáradtság csökkentése és a motiváció növelése mellett ennek javarészt taktikai okai vannak. Hiába van egy stabil kezdője, ha úgy érzi, van olyan játékos a keretben, aki taktikailag valami extrát tud nyújtani, akkor be fogja rakni. Érzésem szerint a Genoa ellen inkább a pihentetésre tett óvatos kísérletet - legalábbis a gyorsaság fontos a taktikájában, amire a Honda-Poli kettős csak limitáltan képes) és elbukott a döntésével. Ugyanazzal a problémával szembesült, mint elődei: még ha van is egy kezdőcsapata, a kispad nem elég mély ahhoz, hogy rendszeresen tudja rotálni a kezdőben lévő játékosait. A döntését egyedül azért nem értem, mert a Pescara ellen sokkal inkább elbírta volna a csapat a cserejátékosokat - akár a Honda-Poli kettőst is - mint a masszív és agresszív, ligaelső védelemmel rendelkező Genoa ellen. De ez már csak utólagos okoskodás, amit meghagynánk Megmondó Kapitánynak.

Amíg a Genoa ellen még akár kalkulálható is volt a pontvesztés (ne nézzétek vissza mit írtam a meccs előtt :D ) , addig a Pescara ellen nem történhet meg hasonló. Itt még az is csalódás - bár lényegesen feldolgozhatóbb -, ha csak egy gólos különbség lesz a végén a két csapat között. A nagyobb klubok közül a Napolit leszámítva mindenki megverte Oddóékat, ellenben ezidáig tisztes helytálláson kívül másra nem futotta nekik. Figyelmesebb olvasóinknak bizonyára feltűnt, hogy a bevezetőben elrejtettem egy "hibát". Voltaképpen a Pescarának van győzelme, de úgy, hogy ahhoz nem sok közük van. Történt ugyanis, hogy a Sassuolo a 25 fős keretéhez úgy cserélt játékost, hogy azt elfelejtette jelenteni a ligának. Ezt súlyosbítva Di Francesco még pályára is küldte a szóban forgó Ragusát, amit a szabályok értelmében nem tehetett meg. A zöld-feketéknek sikerült demonstrálni, hogy egy 2-1-es győzelemből hogyan lehet a lehető legkreténebb módon 3-0-s vereséget csinálni. A Pescara viszont jól járt, jelenleg ennek a bakinak köszönhetően vannak a kiesőzóna felett.

Oddo csapata főleg rövid passzokkal szeret építkezni, de passzív labdatartással, azaz mindezt többnyire a saját térfelükön teszik. Általában ragaszkodnak egy kijelölt kezdőcsapathoz, vagyis az összeszokottság nem lehet probléma. A támadások ugyanakkor nem mennek nekik, idén összesen 7 gólt szereztek (plusz kettőt hozzáadhatunk a 3-0-ra megnyert meccs miatt). Ez a bajnokságban a második legrosszabb a Palermóval holtversenyben. Náluk kevesebbet csak az Empoli lőtt, nekik a rendkívül szerény kettő jött eddig össze a tíz mérkőzés alatt. A Pescara támadásban főleg az egyéni képességekre építene, de mindez ennek hiányában elég nehéz feladat. Gyengeségekből sokkal többet sorolhatunk fel. A kevés helyzetükkel rendszerint rosszul gazdálkodnak, az átlag alatti góltermésüket részben ennek köszönhetik. A védelmük kifejezetten jó matchup a Milannak, ugyanis széleken a legsebezhetőbbek (itt építjük a legtöbb támadást), nem védekeznek jól a technikás játékosok ellen (Suso és Bonaventura lájkolja ezt), nem igazán erősek a párharcokban (már Niang is örül) és mindemellett a kontrákkal is zavarba lehet hozni őket (ezt meg Montella szeretheti leginkább bennük). Ilyen feltételek mellett egyszerűen nem engedheti meg magának a Milan, hogy a három pont nélkül hagyja el a pályát.

Úgy áll a helyzet, hogy ha a Milan a szokásos játékát hozza, akkor a Pescarának nem sok esélye lesz a pontszerzésre. Ennek kulcsa elsősorban az lesz, hogy a védelemben senki ne kövessen el olyan bakikat, amit például Hondától láttunk kedden. Ha ezt a minimumot hozza a Milan védekezésben, akkor gyakorlatilag garantált a három pont: a támadóink tökéletes fegyverekkel rendelkeznek a Pescara védelmének feltöréséhez. Vélhetően Oddo megpróbálja majd a hátsó alakzatot jobban megszervezni tanulva a Genoa meccsből, de sem a keménységük, sem a fegyelmezettségük nem adott ahhoz, hogy hasonlóan sikeresen lenullázzák a Milan támadásait. 

Montella várhatóan nem variálja túl a kezdőt ezúttal, egyedüli változás, hogy Paletta hihetetlenül intelligens megmozdulásával eltiltatta magát a meccsről, így várhatóan Gomez kaphat szerepet helyette. A többi poszton aligha lesz változás az alap kezdőhöz képest, így a Donnarumma-Abate-Gomez-Romagnoli-DS-Kucka-Locatelli-Bonaventura-Suso-Bacca-Niang kezdő tizenegy fut majd ki a pályára.

 A mérkőzést 14:55-től a Digisport2 közvetíti, de aki nem tévében nézné, streameket innen vadászhat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://curvasudungheria.blog.hu/api/trackback/id/tr1211913655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása