Curva Sud Ungheria

Carlos Bacca:"A tudásom legjavát akarom ennek a csapatnak adni"

2016. január 31. - dani027

Bacca a mai Milan egyetlen vérbeli klasszisa. A nyáron 30 millió euróért igazolt játékos eddig 24 meccsen 12 gólt szerzett a klub színeiben, de úgy érzi ennél még többet nyújthat a csapat számára. Sőt, kifejezetten szeretne a Milan legendás támadóinak nyomdokaiba lépni, ezzel is igazolva klasszisát. Hogyan szeretne gólt lőni az Internek, mi a titka a jó helyzetkihasználásnak, hogyan nyerheti meg a Milan a derbit, megbánta-e, hogy a Milanba igazolt? Ezekre a kérdésekre is válaszolt a kolumbiai csatár.

Mit tennél meg egy Inter ellen szerzett Rabonás gólért?

Nagyszerű lenne, ha megkapom a lehetőséget, akkor megpróbálom. Azonban a gólszerzés önmagában fontosabb, mint az, hogy mennyire látványos. A győzelemmel együtt természetesen.

Milyen mentalitással készülsz a mostanában kissé döcögősen játszó két csapat mérkőzésére?

Elégedett vagyok a közelmúltban elért eredményeinkkel, most pedig következik az Inter elleni derbi. Az első meccset elveszítettük, de a rangadók mindig olyanok, mint a döntők: meg kell nyerni.

Nagy rangadókon Belgiumban és Spanyolországban már szereztél gólt, ez azonban még várat magára Olaszországban. Mi kell az Inter legyőzéséhez?

Sokan beszélnek arról, hogy az Internek most nem megy annyira. Ez akár fontos is lehetne, de ezek a meccsek soha nem az aktuális forma alapján dőlnek el. Ahhoz, hogy meglegyen a három pont győztes mentalitás kell. Oda kell tenni magunkat, megfelelő hozzáállást mutatni, keményen dolgozni és végig koncentrálni.

Egy rangadó felfokozottabb hangulatú Milánóban, mint Sevillában?

Sevillában az a hihetetlen, hogy már egy hónappal előre a rangadóról beszélnek. Elmész egy étterembe, sétálsz az utcán vagy elmész boltba és mindig odalép hozzád valaki, aki arra kér, hogy nyerjünk. Bármelyik meccsen kikaphatunk, de a derbiken nem.

Elégedett vagy a teljesítményeddel?

Összességében igen. A Serie A nagyon taktikus bajnokság, de úgy érzem jól beilleszkedtem. Minden alkalommal, amikor pályára kerülök egyre magabiztosabb leszek. Így is szereztem már pár gólt és remélem, hogy még többet fogok lőni, hogy a Milant olyan jó helyre repítsük amennyire csak lehetséges. A tudásom legjavát akarom ennek a csapatnak adni.

Van különbség az év eleji és a mostani Bacca között?

Igen, elég nagy. Sokat dolgoztam a játékom taktikai oldalán, hogy a helyezkedésben javuljak. Spanyolországban máshogy dolgoztunk.

Mit mondhat motivációként neked Szinisa Mihajlovics?

Semmit. Ilyen meccs előtt nincs szükség az edző szavaira. Az Inter közvetlen riválisunk, ráadásul ez rangadó. A helyes mentalitást meg kell találnunk persze, és nekem személyesen is megvan az extra motivációm.

Mi volna az?

Vasárnap lesz a lányom születésnapja, miatta is szeretnék gólt szerezni.

Ronaldo az egyik példaképed, mind a két csapat színeiben betalált a derbin.

Emlékszem rá. Fiatal voltam amikor még Kolumbiában néztem a Serie A meccseit. Akkoriban még Faustino Asprilla és Ivan Cordoba játszott. Figyeltem és tanulmányoztam Ronaldo játékát. A Milannak mindig is remek csatárai voltak. Remélem képes leszek megmutatni, hogy én is megérdemlem, hogy ugyanazt a mezt viseljem.

Nianggal jobban megérted magad a pályán, mint Adrianóval?

Különböző stílusuk van. Adriano technikásabb és jól dolgozunk együtt a pályán. Niang dinamikusabb és a két szélen is képes segíteni. Boldog vagyok, hogy maradt velünk.

Gonzalo Higuain jelenleg a legjobb támadó az Olasz Bajnokságban?

Egészen kiváló játékos és olyan csapatban játszhat, ami évek óta együtt dolgozik.

A Serie A azt nyújtja neked amire számítottál?

Versenyképesebb, mint gondoltam. Rengeteg minőségi labdarúgó van itt. Spanyolországban már előre lehet tudni kik küzdenek a bajnoki címért, itt viszont egészen más a helyzet.

Mi volt a legmeglepőbb dolog az Olasz Bajnokságban?

A játékosok minősége, sokan ráadásul még csak nem is nagycsapatban játszanak. Rengeteg tehetség van ebben a ligában.

Mi kell a Milannak, hogy a bajnoki címért küzdjön?

Eredmények és egy kis szerencse. Egy kis vidámság sem árt, no és az a tudat, hogy erősek vagyunk.

Szóval ez szerinted inkább mentális kérdés és nem tudásbeli?

Igen, ez egyértelműen mentális kérdés. Nem hiszünk eléggé önmagunkban.

Ha megnyeritek a derbit, az adhat lökést, hogy 3. legyen a csapat?

A célunk, hogy visszatérjünk Európába. Ennek érdekében minden közvetlen rivális ellen nyerni kell.

Közel álltok az Olasz Kupa döntőhöz. Gondolkozol már Rómán?

Nem. A döntő csak májusban lesz, addig még van pár hónap és a visszavágót is le kell játszani az Alessandria ellen, akik mindent kiadnak majd magukból, ahogyan a Torinóban is megtették. Nem számítok egyszerű meccsre.

Hiányzik az európai porond?

Igen. A Sevillával a Bl-ben lehettem volna, de a Milannak is remek projektje van.

Mit tennél ha jövőre sem szerepelne Európában a Milan?

Ilyenre még csak nem is gondolok. Ezért dolgozunk nagyon keményen. Mindenképpen vissza kell térnünk Európába.

Milyen az élete egy csatárnak, aki kontrára épülő csapatban szerepel?

Nehéz. Sokkal jobb lenne ha meccsenként 6-7 helyzetem lenne, de az a futball. Azt teszem, amit az edző kér tőlem. Azt is megtanultam, hogy a támadók tulajdonképpen az első védők.

Beszéltél már Mihajloviccsal arról, hogy kevesebb labdát kapsz?

Igen, beszéltünk róla. A dolgok most már jobban mennek, de a szezon eleje nagyon nehéz volt. Sokat dolgoztunk ezen az edzéseken. Miután a 4-4-2-ben, vagy 4-4-1-1-ben szerepel a csapat sokat fejlődtünk.

Hogy van az, hogy nagyon kevés lehetőséget hagysz ki?

Edzésen dolgozhatsz akármilyen keményen, de az a helyzet, hogy a dolog kulcsa a tiszta fej. Mindig pozitívan gondolkozom. Amikor futottam a labdával az Empoli ellen, nem gondoltam arra, hogy hibázhatok. A labdára koncentráltam és arra, hogy a védőt megfelelően távol tartsam.

Ki a legérdekesebb fazon az öltözőben?

Antonio Nocerino. Mindig készül valamilyen csínnyel és tesz arról, hogy a morál javuljon. Kevin-Prince Boateng is egy szórakoztató személyiség.

Vasárnap láthatod először teljesen tele a San Sirót. Várod már?

Végre! Nagyon vártam, hogy ezt a fantasztikus stadiont teltházzal láthassam. Fontosak lesznek a szurkolók vasárnap. A játékosok mindig motiváltabbak ilyen környezetben.

A családod letelepedett már Olaszországban?

Boldogok vagyunk. Ez remek lehetőség a nyelvtanulásra, az új ország megértésére és új barátok szerzésére.

Az interjú a Gazzettában jelent meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://curvasudungheria.blog.hu/api/trackback/id/tr138337468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása