Curva Sud Ungheria

Mihajlovic takarodj?

2016. január 06. - Szori

Amikor először felmerült Sinisa Mihajlovic neve, mint a Milan lehetséges edzője, elég ideges lettem. Egyrészt az egyik legjobban utált játékos, egy igazi interista g*ci került a padra. Másrészt engem a korábbi edzői tevékenysége sem győzött meg: sok helyen megbukott, majd volt egy jó (fél)szezonja a Sampdoriával. Ennyivel lehet ma egy volt Inter játékos az AC Milan edzője?

108778hp2.jpg

De aztán megnyugtattam magam: Pipponál csak jobb lehet. Megismertem jobban Sinisát, (már) nem az a tapló k*csög, mint ahogy korábban gondoltam. Udvarias, barátságos, jó megjelenésű. Mondott jó dolgokat a fociról, bizalmat adott a fiataloknak. Jól beépítette Donnarummát, Romagnolit, Niangot, de Calabria és Ely is kapott többször lehetőséget. Úgy tűnt, helyre rakta Balotellit (kár, hogy Mario megsérült). Idővel megtalálta azt az egyetlen normális formációt (4-4-2), ami talán jó ehhez a kerethez. Az eredmények nem jöttek, de 1-2 meccsen láttam biztató jeleket, gondoltam idő kell, míg teljesen összeáll a csapata. Persze idegesített, idegesít, hogy nem tud belenyúlni a meccsekbe, de az is igaz, hogy nincs minőségi cserejátékosa. (Ha gonosz lennék, kezdő sem.)

De az elmúlt 4 meccs gyalázatos volt. Gyenge csapatok ellen gyalázatos játék, 12 helyett 5 pont. Minimum 4-5 ponttal többet kellet volna szerezni. Eredményesség tekintetében ugyanott tartunk, mint Inzaghinál. Bár Pippo mellett nem tudnék annyi szakmai érvet felsorolni, mint amit az előző bekezdésben Sinisa mellett írtam (sőt egyet sem), de ő mégiscsak a saját ikonunk, míg Mihajlovic a kistesóé. Ráadásul elkezd bírózni. Ha félrefúj a bíró, akkor sem foghatja rá a Milan edzője egy Bologna-szintű csapat ellen a vereséget, főleg hazai pályán. Most jött el az idő, hogy kimondjuk, az edzőnek távoznia kell!

thecho.jpg

De miért van kérdőjel a címben? Azért, mert a távozása esetén sem változik semmi. Valószínűleg nem hozunk jobb edzőt nála. Ha mégis, úgysem kap szabad kezet, mert Berlusconi bele akar pofázni mindenbe, mintha értene hozzá. Ragaszkodni fog a 4-3-1-2-höz, de egy klasszis trequartistát nem akaszt le hozzá. Talán kinevez Seedorf és Inzaghi után még egy volt játékosunkat (Brocchi), aki megint elviszi a balhét. Biztos jó, ha megalázunk újra valakit, akit szeretünk?

2829cc4d00000578-0-image-a-33_1430389131203.jpg

Továbbra is tartom, hogy nem edzőkérdés van. Nem is pénz. Amíg olyan vezetőségünk van, amely többet gondol magánál, amely leragadt 15 évvel ezelőtt, nem fogunk előrelépni. Ha Berlusconi kinevezne egy jó ügyvezető igazgatót, még nyereségessé is tehetné a klubot. El sem kellene adni. Lehet nem lennénk a nemzetközi top 5-ben, de ennyi pénzből is ott lehetnénk szorosan utánuk. Ehhez a hozzáértő szakembereken túl, koncepció kell, tudatos építkezés, kitartás és rengeteg munka. Amíg ez nincs meg, inkább égessük a padunkon a szerb g*cit.

l43-silvio-berlusconi-130219134544_big1.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://curvasudungheria.blog.hu/api/trackback/id/tr578247084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása