Curva Sud Ungheria

Soha nem látott középpályával rohamozhat a Milan

2016. szeptember 11. - Galacy16

A válogatottak mérkőzéseinek fenntartott szünet után folytatódnak a Serie A küzdelmei, a Milan a harmadik fordulóban az Udinese együttesét látja vendégül a San Siroban. Talán nem túlzás azt állítani, hogy továbbra sem övezi akkora érdeklődés a találkozót, mint általában egy bajnokit, nagyobb figyelmet szentelnek mindenhol a klub eladására, az új sportigazgató személyére, a jövőbeli mercatókra, stb. Való igaz, minden jel arra utal, hogy most már tényleg eladta Berlusconi a Milant, a napokban megérkezett az előzetes szerződésekben feltüntetett, szeptember közepéig kifizetendő 100 millió euró második része is, mai hírek szerint meg november 4-én lezárul az üzlet, a Sky Italia legalábbis ezt a dátumot jelölte meg a végeleges tulajdonosváltásra. Továbbá úgy tűnik, az új Galliani is megvan, frissebb infók szerint Fassone az Inter játékosmegfigyelő hálózatának vezetőjét, Massimiliano Mirabellit választotta a sportigazgatói posztra.

cr_jkuzxyaaf707.jpg

                                                               Massimiliano Mirabelli

Természetesen ez még nem hivatalos, könnyen lehet, hogy nem is végleges döntés, mindenesetre úgy tűnik, felgyorsulnak az események, és az új tulajdonosok meg a megbízottjaik minden részletre kiterjesztik a figyelmüket. Az sem titok, hogy a totális megújulás jegyében néhány egykori legendának is helyet szánnak a vezetőségben, Maldini, Costacurta és Albertini neve merült fel eddig. Maldini viszont a hírek szerint nem fogadta el az ajánlatot, komolyabb szerepet szeretne betölteni, mint amilyet felajánlottak neki (arról viszont nincs infó, hogy miből is állt az ajánlat), Albertini viszont úgy néz ki, rábolintott a feladatra. Valószínűleg nem kis munka folyik a hátterében, még akkor is, ha sok részlet még messze nem tisztázott, legalábbis a nagyérdeműhöz még nem jutott el.

Visszatérve a mérkőzésre, szerintem egyelőre formáról, időzítésről, meg hasonlóakról nem nagyon lehet beszélni, hiszen még nagyon a szezon elején járunk. Ennek fényében nem is nagyon szeretnék belemenni abba, hogy Montella mit ért el, vagy mit nem eddig, ugyanez érvényes a játékosokra is. Holnapra a Mesternek legalább két helyen változtatnia kell a múlt fordulóhoz képest, Kucka és Niang eltiltás miatt, míg Zapata, Bertolacci és az új szerzemény Mati Fernandez sérülés miatt nem léphetnek pályára. Az előzetes kezdő szerint a középpályánk megérne legalább egy misét, Poli és Montolivo egyszerre a kezdőben sok jót nem ígér, míg Sosa egyelőre talány számunkra. Ha az újságoknak lehet hinni, Niang posztját Bonaventura fogja átvenni, aki eddig Montella alatt egy sorral hátrébb szerepelt. De miért is ne venné át, amikor a Gazzetta dello Sport adatai szerint az elmúlt két évet alapul véve ő alakította ki a legtöbb gólhelyzetet, ő lőtt legtöbbször kapura, valamint a legtöbb passz és gólpassz is az ő nevéhez fűződik. Emellett Bacca és Ménez után felléphet a dobogóra is a gólok száma tekintetében. Ebből is látszódik, hogy a legnagyobb kérdés a szedett-vedett középpálya teljesítménye lesz, mindenek előtt a védekezésben, mert a három középpályásból legalább kettő nem jeleskedik ebben a tekintetben, de ha az elmúlt időszakban mutatott formáját nézzük, akkor Montolivo is nagyon kevés lesz. 

 

14238345_1201533223222782_6625245810397406201_n.jpg

A mérkőzés előtti napon a Milan némiképp eltérve a megszokottól a San Siróban edzett, ennek oka, hogy a játéktér némi renováláson esett át és Montella úgy döntött nem árt szokni az új talajt. Amennyiben sikerült is némiképp asszimilálódni az új körülményekhez, akkor sem lesz könnyű dolga a csapatnak, az Udinese előszeretettel nehezíti meg az életünket mikor keresztezi egymást a két csapat útja, és bár Di Natale, mint ennek fő letéteményese már nem fogja GigiD kapuját veszélyeztetni, olyan nagyon könnyű meccsre ne számítsunk. Reménykedhetünk viszont abban, hogy két nagy múltú szurkolói csoport, nevezetesen a Fossa dei Leoni és a Brigate Rossonere jelképeinek visszatérése a stadionba ad annyi lökést a csapatnak, amennyi elég lesz ahhoz, hogy győztesen hagyja el majd a pályát. A Curva Sud Milano tegnap hivatalos közleményben erősítette meg ezt, ezzel valószínűleg némi bizalmat is szavazva a jövőnek.

A mérkőzés délután 15:00-kor kezdődik a DS1 élő közvetítésében, streameket pedig ITT és ITT találhattok a mérkőzés előtt!

A bejegyzés trackback címe:

https://curvasudungheria.blog.hu/api/trackback/id/tr1611693155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása