Curva Sud Ungheria

Ki legyen a Milan csatára a következő szezonban?

2017. június 07. - Szori

A Milan Fassone vezetésével igen aktív eddig az átigazolási piacon, ráadásul úgy tűnik, elég okosan is igazol. A védelem lassan kész, amint Conti és Ricardo Rodríguez befutnak (még Donnarumma szerződését kellene meghosszabbítani). A középpálya is egyre biztatóbb. Egyedül támadó nem érkezett még, pedig az elmúlt években az volt a tendencia, hogy a csapat csórósága sem akadályozta meg Gallianit abban, hogy előre igazoljunk. Dani erről szépen le is írta a véleményét, amivel teljesen egyetértek. Az építkezést (főleg Olaszországban) mindig hátulról kell kezdeni, továbbá a csatárokat ki kell szolgálni, tehát a középpálya erősítése sem maradhat el. De mint írtam, ezek most végre alakulnak, a csatárkérdés meg egyre gyakoribb téma a sajtóban. Nézzük meg, ki lehet a Milan csatára a következő szezonban, vagy akár a nyár nagy dobása.

inzaghi_di_spalle.jpg

Inzaghi elátkozta a 9-es mezt?

Álvaro Morata

Transfermarkt érték: 40 millió euró

Gól+gólpassz/perc az elmúlt szezonban: 72 perc

Gól+gólpassz/perc teljes pályafutása alatt:92 perc

Gól+gólpassz/perc a Serie A-ban: 99 perc

A hírek szerint a fő célpont Morata, aki Benzema mögött csak másodhegedűs a BL-győztes Real Madridban. Állítólag 60-80 millió eurót kínál érte a Rossoneri, de a Manchester United is megadná ezt érte. Előnye, hogy gólérzékenysége mellett hasznos tagja is a csapatnak, továbbá ismeri a Serie A-t. A legnagyobb veszélyforrás a leigazolásában, hogy még nem játszott végig egy szezont, így nem tudni, hogy – az egyébként fantasztikus – statisztikáját hosszú távon is tudja-e tartani. Persze az is igaz, hogy csereként beállva, 20-30 perceket játszva nehezebb dolga van egy csatárnak, és ő így érte el ezt a kiemelkedő gól+gólpassz/perc értéket.

alvaro-morata-napoli-real-madrid_1q9vcxok76nbb15cxndiisfdad.jpg

Állítólag Morata az első számú célpont

Andrea Belotti

Transfermarkt érték: 30 millió euró

Gól+gólpassz/perc az elmúlt szezonban: 92 perc

Gól+gólpassz/perc teljes pályafutása alatt: 138 perc

Gól+gólpassz/perc a Serie A-ban: 119 perc

Belotti talán a legnagyobb olasz tehetség a csatárok között, vagyis már nem is annyira tehetség, mert egy fantasztikus szezon áll mögötte. Ő aztán tényleg ismeri a Serie A-t, ráadásul egy kevésbé erős csapatban tudott kiemelkedőt nyújtani. A Torino 100 millió euróért árulja, annyit semmiképpen sem ér, tekintve, hogy ő egyelőre még csak egy "egyszezonos" játékos. 60-80 millióért talán mozdítható, érte is az MU a legnagyobb riválisunk.

belotti-1-torino-bologna_p6b6ofgua6zj1c2koam8dslsy.jpg

Belotti lehet az olasz válogatott új sztárja

Pierre-Emerick Aubameyang

Transfermarkt érték: 65 millió euró

Gól+gólpassz/perc az elmúlt szezonban: 88 perc

Gól+gólpassz/perc teljes pályafutása alatt: 118 perc

Aubameyang 2011-ben igazolt el a Milanból, 22 évesen, kevesebb, mint 2 millió euróért. Előtte évekig francia elsőosztályú csapatokba adta kölcsön a csapat, a Serie A-ban sohasem mutatkozott be. Ezek után egy kisebb blama lenne 70-80 millió euróért visszavásárolni a gaboni támadót, de a múlton már kár rágódni. Egyébként egy nagyon jó korban lévő, rossoneri múlttal rendelkező, több fronton bizonyított klasszis támadó, aki azonnal erősítést jelentene bármelyik csapatban. Ennek ellenére valószínűleg Párizsban köt ki.

pierre-emerick-aubameyang-borussia-dortmund-bundesliga-pierre-emerick-bayer_3419515.jpg

Van esély a gaboni támadó visszatérésére?

Diego Costa

Transfermarkt érték: 50 millió euró

Gól+gólpassz/perc az elmúlt szezonban: 116 perc

Gól+gólpassz/perc teljes pályafutása alatt: 135 perc

Valószínűleg nem a legnépszerűbb igazolás lenne Costa, legalábbis a kezdetekben. Egy igazi paraszt – már bocsánat. Őszintén engem ez legkevésbé sem érdekel, Ibrát is megszerettük. Egy igazi klasszis érkezne a személyében, aki vezére lehetne a csapatnak, és félhetnének tőle az ellenfelek (minden értelemben). Lukaku esetleges érkezése miatt lehet esély a megszerzésére, bár a fizetési igénye lehet magas a Milannak. Hátránya, hogy láttuk már rosszul játszani egy teljes szezon alatt, továbbá nem ismeri a Serie A-t.

diego-costa-615880.jpg
Ha sok gólt szerezne Milan mezben, biztos megkedvelnénk

Moussa Dembélé

Transfermarkt érték: 5 millió euró

Gól+gólpassz/perc az elmúlt szezonban: 82 perc

Gól+gólpassz/perc teljes pályafutása alatt: 70 perc

A Celtic 20 éves francia tehetsége is szóba került, aki szintén fantasztikus szezonon van túl. Előnye, hogy valószínűleg ő a legolcsóbb alternatíva, viszont nagyon fiatal, és topbajnokságban még nem bizonyított (igaz a BL-ben 2-szer is betalált a Manchester City-nek). 

moussadembele-cropped_1mhegto7ovgp01i1t0ul0cjkhh.jpg A jövő sztárja lehet

Zlatan Ibrahimović

Transfermarkt érték: 12 millió euró

Gól+gólpassz/perc az elmúlt szezonban: 101 perc

Gól+gólpassz/perc teljes pályafutása alatt: 95 perc

Gól+gólpassz/perc a Serie A-ban: 106 perc

Zlatan 5 év után térhetne vissza a Milanba, ahol szép emlékeket őriznek róla. Az utolsó igazi klasszis csatárunk, sőt, játékosunk volt. Előnye, hogy ő Zlatan, továbbá mindig mindenhol bizonyított, még a Serie A-ban is. Egy igazi vezér, akire szüksége lenne a csapatnak. A hátránya a kora, valamint az, hogy még bizonytalan ideig sérült.

168020_heroa.jpg

Ibra visszatérése keretbe foglalhatná az elmúlt 5, sikertelen évet

André Silva

Transfermarkt érték: 16 millió euró

Gól+gólpassz/perc az elmúlt szezonban: 117 perc

Gól+gólpassz/perc teljes pályafutása alatt: 149 perc

André Silva a Porto 21 éves portugál válogatott támadója, akinek a tudásáról a magyar válogatott tagjai közelről győződhettek meg az ősszel. Az EB-ről lemaradt, azóta viszont 6 válogatott meccsen 6 gólt szerzett. Ő is (relatív) olcsón megszerezhető, viszont kérdéses, hogy fiatalon vezére lehet-e egy újjáalakuló, nagy célokat kitűző csapatnak.

nintchdbpict000311537315.jpg

A Serie A-ban megállná a helyét?

Alexandre Lacazette 

Transfermarkt érték: 40 millió euró

Gól+gólpassz/perc az elmúlt szezonban: 83 perc

Gól+gólpassz/perc teljes pályafutása alatt: 118 perc

Az ő neve még nem merült fel a sajtóban, viszont lehet lenne rá esély. Az Atlético Madriddal már szinte mindenben megegyezett, viszont a spanyolokat kizárták fél évre az átigazolási piacról, így nem érkezik hozzájuk a francia válogatott támadó (helyette marad Griezmann). A hírek szerint a télen megvalósulhat az üzlet, viszont a nyáron egy próbát megérne a Milannak is a Lyon támadója.

nintchdbpict0003081351562.jpg

A francia csatárnak ideje lenne szintet lépnie

Carlos Bacca

Transfermarkt érték: 23 millió euró

Gól+gólpassz/perc az elmúlt szezonban: 122 perc

Gól+gólpassz/perc teljes pályafutása alatt: 102 perc

Gól+gólpassz/perc a Serie A-ban: 139 perc

Ugye folyamatosan lehet arról olvasni, hogy csatárt keres a Milan, pedig elvileg van egy jó statisztikákkal rendelkező támadónk. Előnye, hogy ismeri a csapatot, eggyel kevesebb embert kellene beépíteni, továbbá nincs meg vele az a kockázat, hogy mi van, ha nem válik be. Viszont ismerjük a korlátait, ha nem szolgálják ki, akkor rosszabb teljesítményre képes. És ugye ezt láthattuk is az elmúlt két évben, de közben mindkétszer mégis házi gólkirály lett. Maradására nincs sok esély, mert a szezon végére Lapadula többször is kiszorította a csapatból. Egy próbát talán megérne, és a felmaradó pénzt egy klasszis trequartistára lehetne költeni. Talán többet érne mindez?

70bacca_1.jpg

Egy jobb csapattal a háta mögött akár gólkirály is lehetne?

A döntéshozóknak egyértelműen nehéz lesz jó döntést hozni. Vagyis a legjobbat. Morata és Belotti szerintem erősen túlárazottak (persze ezt az idő dönti majd el), mégis ők vannak a pole pozícióban. Többszörösen bizonyított csatárt nehéz igazolni, és ők valószínűleg csak augusztusban váltanak csapatot. A Milan vezetése pedig – helyesen – a nyár elejére már szeretné kialakítani a keretet, ami tovább nehezíti a helyzetüket. Legkönnyebben talán egy fiatal, olcsó csatárt (Dembélé, André Silva) lehetne elhozni, viszont náluk hatalmas a kockázat. Szerintem a legjobb döntés az lenne, ha Bacca kapna egy újabb évet, és hoznánk mögé egy klasszis 10-est (pl. James). A fent említett csatárok nagy részét is ki kell szolgálni, és minél jobb a "kiszolgáló személyzet", annál könnyebb dolga van az aktuális csatárnak. Ha maradna Bacca, cserének mögötte 1-2 fiatal tehetség (pl. Simeone, Cutrone) is megteszi.

Persze ha sikerülne igazolni egy klasszis csatárt, és mögötte a középpályát tökéletesen megerősíteni, akkor még boldogabbak leszünk. :-)

A statisztikához a Transfermarkt adatbázisát használtam, és a válogatott meccsek nincsenek benne.

Pár játékos gól+gólpassz/perc statisztikája a Serie A-ban (perc):
Sheva: 131
Pippo: 147
Dzeko: 96
Mandzukic: 161
Hiquain: 96
Pato: 114

A bejegyzés trackback címe:

https://curvasudungheria.blog.hu/api/trackback/id/tr3612574439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása