Curva Sud Ungheria

Hitelesség és Identitás

2016. február 03. - Donzee

Sokszor, sokat beszélünk a Milan válságáról. Van, aki a pénzhiányt hozza fel elsődleges oknak, van, aki a gyenge játékosállományt, van, aki a vezetőséget. Ahhoz, hogy egy klub sikeres legyen, nagyon fontos, hogy mindenki jól körülhatárolt feladatkörökben, világosan meghatározott célokért küzdjön. Szintén nagyon fontos a klub identitása, ez teszi a klubot naggyá, sikeressé.  A Milan nagyon erős identitást kapott Berlusconitól és Gallianitól (Sacchitól, Capellótól és Ancelottitól), amit teljesen el is vesztett. Volt ugyan egy ígéretes próbálkozás Barbara Berlusconitól, de ő jelentéktelenné és hiteltelenné vált a Patóval folytatott viszonya miatt, a hangzatos bejelentésekből és nagy tervekből semmi sem valósult meg.   A nyilatkozatokból az is kiderül, hogy vagy hülyének nézik a szurkolókat, vagy szimplán nincsenek tisztában a klub és a csapat erejével és helyzetével.

A probléma  tehát komplex, első körben a vezetőséget, és kommunikációt járjuk egy kicsit körül. Posztunkban szemezgetünk Galliani és Berlusconi nyilatkozataiból, 2012-től kezdve. Azért 2012-től, mert abban az évben még volt világklasszisa a csapatnak, esélye volt a bajnoki címre, és esélyes volt a Bajnokok Ligája tavasz elérésére. Ezek nagyjából egy topklub ismérvei. Innen aztán lejtő.  (A nyilatkozatok megtalálhatók az acmilan.hu oldalon teljes terjedelmükben. )

 

”Thiago Silva biztosan nem hagyja el a klubot.” Galliani 2012.06.30 (néhány hét múlva Ibrával együtt már Párizsban készült az új idényre)


“Nem akartam odaadni a PSG-nek mindkét játékost. Leo felvette velünk a kapcsolatot, de mi nemet mondtunk. Aztán a PSG tovább folytatta. Elgondolkodtunk, hiszen a FFP talán idén engedi utoljára az ilyen ajánlatokat. Ezzel az áldozattal helyreálltak a dolgok . A lelkem sírt, azonban meg vagyok győződve arról, hogy remek játékosaink vannak. Támadásban nem fogjuk megérezni Ibra hiányát. A védelemben meg Acerbiben bízok”.  Berlusconi Ibrahimovicsról és Thiago Silváról  2012.07.31 (nagyszerű meglátás az FFP-ről. Két évvel később például a Real Madrid 75 milliót fizetett James Rodriguezért, de a statisztika is azt mutatja, hogy az átigazolási összegek azóta is folyamatosan nőnek)

„ Úgy döntöttünk, hogy a fiatalokra helyezzük a hangsúlyt. Ezt mondtuk a szurkolóknak is, és úgy gondolom, hogy megértették. Most januárban is fiatal játékosokba szeretnék befektetni, és biztosak vagyunk benne, hogy nagyszerű eredményeket fogunk elérni.” Galliani a 2013. januári Mercato idején. (Sikerült: a csapat a fényes 8. helyen fejezte be a szezont).

„Nagyon sok fiatal játékost játszatunk mostanában és ha a következő szezonra a csapat egységgé érik, akkor készen fogunk állni rá, hogy megnyerjük a scudettót”
 ─ Galliani . 2013.02.16 (Ismét egy remek prófécia. A 2013-14-es szezont a remek 10. helyen zárta a csapat.)

 

Silvio Berlusconi, a Milan tulajdonosa azt javasolta Massimiliano Allegrinek, hogy a következő szezonban álljanak át ismét a 4-3-1-2-es felállásra. Berlusconi elismerte, hogy az Allegrivel és a Gallianival való tárgyalás során szóba került a következő szezonbeli felállás. Így a vezetőség megváltoztatná az átigazolási politikáját a nyári mercatóra, mivel a 4-3-1-2-es felállásban nincs szükség szélső támadóra. 2013.06.06
(Bölcs vezérünk ismét ráérzett a tutira. Allegri legtöbbször a 4-3-3-t játszatott a csapattal, Seedorf pedig a 4-2-3-1-t vagy 4-4-1-1-t játszatott. Mindkettőben kulcsszerep jut a szélsőknek.)

Túl erős lesz a Juve? Nem tudom. 2013-ban mi szereztük a legtöbb pontot (45), nem mondom, hogy erősebbek vagyunk, csak azt, hogy mi is erősek vagyunk.” Galliani  2013.06.27 (Annyira erősek, hogy a dicső nyolcadik helyre jók is voltunk)

„A hírnevemet jelentősen megsértették Barbara Berlusconi kritikái. Akár megegyezünk a távozásomról, akár nem, lemondok a következő napokban, az Ajax elleni mérkőzést talán még megvárom ezzel. Elfogadom a változást, de ezt nem ilyen módon kellett volna intézni, hanem kicsit elegánsabban” – nyilatkozta Galliani. 2013.11.29. 
(Amellett, hogy ez ismét egy „elegáns” hazugság, inkább a saját tetteit kellene vizsgálni, lehet, hogy hírnevedet az sértette meg Adriano?)

Elnézve az elmúlt tíz évet, csak a Milan volt az egyetlen olasz klub, amely folyamatosan képviselte magát a nemzetközi kupaporondon.” – mondta a kopasz vezér a Sky Sport Italia-nak.„Reméljük, hogy a következő szezonban se kell lemondanunk az európai kupáról, de ha mégis így lenne, akkor se jön el a világvége. Csalódott vagyok, és természetesen nem tetszik, hogy a szurkolók a csapat és a klub ellen fordultak.” Galliani 2014.03.17 (Kár, hogy a vezetőség ekkor már rég a klub ellen fordult.)

“A légkör megváltozott. A Lazio elleni győzelem elég volt ahhoz, hogy felébressze a szurkolókat abból a mélyálomból, amelybe az előző szezonba beleestek. Több száz elégedett visszajelzést kaptam a csapatot és az átigazolásokat illetően. Azt hiszem, hogy jó úton haladunk és tovább kell folytatnunk a jó szériát” – mondta Berlusconi a MilanChannel kameráinak. Berlusconi 2014.09.06 (Ezt a következtetést a szezonnyitó meccs után vonta le Berlusconi. Bizonyíték, nem ígéret! A jó út a 10. helyre vezetett.)

Berlusconi Az épülő, új Milanról: “Erős lesz, mert Mihajlovic is erős, és remekül követi a filozófiánkat, a támadást. Aki nyer, az jó ember, aki viszont veszít…az egy fej káposzta. Idén is kifogok látogatni Milanellóba, a dolgok jól haladnak, és akkor is így lesz ha esetleg Mihajloviccal konfrontálódunk. Biztos vagyok benne, hogy meg tudjuk nyerni a bajnokságot, és ezen a ponton kijelenthetem, hogy nem szalaszthatjuk el.” 2015.08.18. (Vajon elszalasztjuk?)

“BL? A Bajnokok Ligája alapvető fontosságú számunkra. A Milan nem maradhat ki Európa legrangosabb kupájának elődöntőjéből és döntőjéből. A marketing stratégiának köszönhetően évente 100 millió eurós bevételre kell számítani, ami a harmadik évben elérheti a 200 milliót. Ha ez megtörténik, ismét lesz lehetőségünk szerződtetni a legjobb játékosokat.” 2015.10.31. Berlusconi (Két éve nincs még Európa Liga sem, de Silvio elődöntőről és döntőről beszél. Középcsapat lettünk, az is siker lenne, ha visszajutnánk a mezőnybe.)

A bejegyzés trackback címe:

https://curvasudungheria.blog.hu/api/trackback/id/tr948247368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

slyagency 2016.02.03. 09:02:48

Nagyon jó kis írás!! :) Grat!

pobeda 2016.02.03. 18:21:19

Már nagyon kellene a jó szereplés, ami történik az kínos.

babo0410 2016.02.19. 17:03:29

Elnézést, hogy Juve drukkerként idepofátlankodok, de engem érdekel az, hogy mi lesz a Milannal, mert kéne végre egy erős Milan a ligának. Nagyon drukkolok nektek, hogy talpra álljatok, hiszen a Roma az örök lúzer, így jelenleg csak a Napoli az egyetlen kihívónk.
Egy rész felkeltette a figyelmemet. Berlu lenyilatkozza, hogy kellett nekik a pénz, ezért ment el Ibra és T. Silva? Ez elég gáz. De legalább pótolták volna őket. Valószínű Allegri sem bukik ekkorát. De mióta ők elmentek, egyre nagyobb középszerek érkeznek a Milanhoz.
És mindehhez az FFP-re hivatkozik a Milan vezetősége. Pedig mint kiderült, ez nem ér semmit se. Hiszen az FFP arról szól, hogy ne költs többet a bevételeidnél. Azaz a leggazdagabbak simán igazolhatnak, meg simán tudnak 10 milliós fizukat osztogatni, hiszen a bevételük ezt megengedi És sajnos az újgazdag kluboknak van is ehhez elegendő szponzoruk.
A PSG egyeduralkodó a Ligue 1-ben. Ezért a francia cégek egy emberként sorakoznak mögéjük. Ezzel is eltorzítva a francia ligát. A többieknek fele ennyi pénzük nincsen, és szponzorokat találniuk se könnyű. Vagy ott van a Bayern, akik szintén egyeduralkodók, ezért mögéjük is odaáll az összes német cég. A bevételük megvan. A két spanyol óriás szintén hasonló cipő. Habár a Barca leginkább a katari államnak lehet hálás. Na meg az egyenlőtlen TV-s jogdíj elosztásnak. Ahogy az angol csapatok is elsősorban a tv-s jogdíjakból élnek olyan nagy lábon. Ráadásul a City is úgy kezdett el felemelkedni, hogy a tulaj megszponzorálta saját magát az Etihadon keresztül. Eleinte elég nagy adósságaik is voltak. Hogy ez most hogy csökkent, nem tudom. De az a kitétel sem ér már semmit, hogy a tulaj nem tehet bele pénzt a saját csapatába, ő nem finanszírozhatja a hiányt. Sajnos az FFP csak a különbségeket növeli, de az igazi problémára megoldást nem nyújt. Hiszen a leggazdagabb klubok önerőből is képesek nagy neveket vásárolni, de a kisebb klubok viszont nem képesek erre.
Azaz a Milannak is ki kéne termelnie a tehetségeket. De pont erre képtelen Galliani. Nem tud fiatal tehetségeket igazolni. Nem ért hozzá. Egy dologhoz ért. Sok pénzért elcsábítani játékosokat. Pl. most nyáron is csak nagy pénzért tudott szerény véleményem szerint közepes tudású játékosokat igazolni. Bertolacci 20 millio? Vagy éppen Romagnoli. Belőle még lehetne valaki, a képességei megvannak hozzá, de maximu 10-12 millió lett volna érte reális ár. Szerintem Rugani nála sokkal jobb játékos, egy peche van, hogy a világ egyik legerősebb védelmébe kéne beverekednie magát, mégis összesen 3,75 millióba került a Juventusnak.
A Milannak is el kéne kezdenie a fölöseges 100 milliók kiszórása helyett a fiatal tehetségekre nagyobb hangsúlyt fektetni. A Juve is inkább belőlük csinált nagy csapatot. És okosan találta meg a partvonalon túlra került nagy neveket, mint Pirlo, vagy Tévez. Egyiket pont tőletek, a másikat meg előletek vitte el. Mert Gallianinak nem kellett Tévez. Helyette ingyen igazoltatok egy halom középszert. Ménez, Montolivo, Alex, Mexés, Honda. Miközben a Juventus Pogba-t, Barzaglit, Llorente-t (igaz csak egy évig volt jó, Allegri rendszerébe már nem illett bele), Pirlot, Neto-t, Khedira-t igazolta le többek között ingyen. Pont az ilyen igazolásokat hiányolom a Milantól. Ha már nincs pénzetek, miért nem ilyen játékosokat igazoltok ingyen? Ha meg van pénzetek, akkor miért nem minőségre költitek. Pl. Dybala-t ti is akartátok, de jól lekéstetek róla. De ott van Pl. Cuadrado. kölcsönvettük, mert a Chelsea-nek nem kellett. Nektek is nagy segítség lett volna szerintem. És még lehetne sorolni.
Szerintem nálatok pont az a baj, hogy a vezetőség folyamatosan hitegeti a szurkolókat, de fogalmuk sincs arról mit csinálnak. Amíg Galliani a sportigazgató, és ő igazol, szerintem ez a Milan nem lesz újra nagy. Régen Galliani jó játékosokat igazolt, mert fel tudta kínálni nekik a csillagászati fizetéseket. Többek között Ibra-t és T. Silvát is ezért kellett eladni. Tarthatatlan volt a fizetésük. Most, hogy ennek az időnek vége, és a rendelkezésre álló pénzt okosabban kéne beosztani, Galliani tudása is véget ért. Elismerem a korábbi munkáját, mert rengeteg címet nyertetek vele. De az is beigazolódott, hogy pénz nélkül képtelen jól igazolni. Le kellene váltani ahhoz, hogy ezt a Milant újra naggyá lehessen tenni. Galliani sajnos ehhez nem ért. Nem tud csapatépítő lenni. Most egy olyan személy kéne, aki az edzővel összedolgozva kiváló csapatot tud építeni. Ja és nem mellesleg mindez előtt egy ehhez kiváló edzőt tud találni. De amíg a vezetőség képtelen a csapatépítésre, és elsősorban az azonnali sikereket várja el, hogyan várható el az edzőtől, hogy sikereket érjen el?

babo0410 2016.02.19. 17:14:38

@babo0410: Az lemaradt, hogy az mindennek a teteje, ha az elnök dönti el mit, kit kell az edzőnek játszatnia. És amíg a tulaj bele fog pofázni az edző dolgába, a Milan nem fog felemelkedni.

Szori 2016.02.20. 12:15:53

@babo0410: De szépen összefoglaltad, amit mi gondolunk erről az egészről :-)
süti beállítások módosítása