Curva Sud Ungheria

CSU-matek, variációk a szezon végére!

2016. február 19. - godom

Elérkeztünk a bajnokság hajrájához, jön a szezon utolsó harmada, az utolsó 13 forduló, ezért megnyitottuk matematika tanszéknek álcázott jósdánkat, hogy előrevetítsük szerintünk mi fog történni a szezon végső szakaszában. Saját kis szerkesztőségünk berkein belül közvélemény-kutatást tartva, arra kerestük a válaszokat, hogy mi lesz a bajnokság végső sorrendje, mi fog történni az olasz kupában, hány egységgel toldja még meg a Milan eddigi pontjai számát, milyen teljesítményt várunk csapatunktól a maradék három nagy rangadón és mi – konkrétan mennyi pont – szükséges ahhoz, hogy csapatunk elcsíphesse a hőn áhított Bajnokok Ligáját érő 3. helyezést.

Most kevésbé lesz szó a taktikáról, a játék képéről, a fejlődés üteméről, a védekezésről, előttünk tanyázó ellenfeleink erejének felméréséről, csupán tisztán, a számok nyelvén próbáljuk belőni, mit is tartogathat számunkra a nyárig ránk váró időszak. Talán illik megjegyezni, hogy vakon zajlott közöttünk ez a felmérés, senki nem tudja ezen cikk aktiválásának időpontjáig, hogy a többiek miképp látják a helyzetet, és hogy teljes legyen a lefedés én magam is, aki rendszerbe szedi a véleményeket már jó előre megírtam a saját kis verziómat, hogy engem se befolyásolhasson mások gondolatmenete. Ti, akik olvassák CSU-csapatunk néhány tagjának okfejtését, ugyan már tisztában lesztek a mi nézőpontunkkal, de ez ne rettentse el egyikőtöket se attól, hogy elmondjátok miképp vélekedtek. Érdeklődve és kíváncsian várjuk, hogy ti milyen módon közelítitek meg futó szezonunk utolsó szakaszát, a bizalom, remény, realitás hármasa milyen arányban fedezhető fel tippjeitekben. Most pedig nincs más hátra, jöjjön az a bizonyos, már jó hosszan beharangozott CSU-matek:

 

A még megszerezhető 39 pontból mennyit fog begyűjteni a csapat?

zaka: A bajnokságban elérhető 39 pontból 39-et várok a csapattól, de kicsit a realitások talaján maradva 20-24 ponttal már – a jelenlegi Milant figyelembe véve – mondjuk úgy, hogy elégedett lennék.

MilanLaci: 31 pontot kaparunk össze, úgy, hogy otthon - a Juve ellenit kivéve - mindent nyerünk.

alexqq: 13 meccs 7 győzelem 3 döntetlen és 3 vereség lesz: 24 pont, ha jól számoltam.

kalocsa: Szerintem sok pontot el fogunk még hullajtani, mert a csapat nem képes folyamatosan "jól" teljesíteni. A jóslatom: 20 pont.

Logo: Szívem azt mondja, h 39, de az eszem sejti, hogy Deadpool halálát előbb éljük meg, mint a 39 pont begyűjtését a hátralévő fordulók alatt. Nagyon hullámzó a teljesítményünk, nincs egy folyamatos alap, amire lehetne építeni. Van olyan meccs, ahol bárkit meg tudunk szorongatni, vagy verni, de van olyan, amikor szerintem egy Serie D-s csapat is elvinné a 3 pontot. Ebből a gondolatmenetből kiindulva 25 pontot fogunk szerezni (7GY,4D,2V).

Donzee: 25-28 pontot tippelek.

szabby7: Kb. 26 pontra tippelnék, még nem mutattunk meg mindent, 2 vereség és legalább 3 döntetlen még simán bennünk van.

Tiberio: Osztottam szoroztam 28-ra jöttem ki, és akkor mocsok optimista voltam.

Goodvox: A 39 megszerezhető pontból az optimista és pesszimista saccaim alapján 24 pontot szerzünk meg.

Cortez: 32pontot (10-2-1), a szerb állat ennyit utasítások nélkül is kihoz a csapatból.

Dani027: Kezdeném azzal, hogy híresen rossz tippelő vagyok, szinte a legritkább pillanatban jönnek be a jóslataim. Utoljára ez igazán releváns sorozatban 2007-ben jött össze, amikor bátor tippként a Milan BL-győzelmét megtippeltem januárban. A csúcson kellett volna abbahagyni. :) A papírforma szerint azt gondolom, hogy a hátralévő 13 meccsből 7-8 simán nyerhető a Milannak, noha tudjuk, a papírforma érvényesítése nem mindig megy jól Mihajlovic csapatának. Rangadókon viszont a vártnál jobban teljesít a csapat, így azt mondom a kellemetlen pontvesztések mellett bravúrok is lesznek, összesen 24 pontot fog szerezni a Milan a megszerezhető 39 pontból.

Galacy: Szerintem 25-28 pontot fogunk begyűjteni a hátralévő 13 fordulóban.

Sylvinho: 23-at. Ez is kiváló teljesítmény lesz a jelenlegi keretet figyelembe véve.

Stewie: A hátralévő időben 24 pontot gyűjtünk.

godom: A Napoli, Sassuolo, Juventus, Bologna, Roma ötöst figyelembe véve 12 vesztett, vagyis 27 megszerezhető pontot vélek látni a továbbiakra, amiből igen hullámzó nyerhető meccseinken mutatott teljesítményünket figyelembe véve 25 pontban fog megállni a történet.

 

A legvégén hányadik helyre futunk be, mi lesz az első 6 sorrendje, mi lesz az olasz kupában?

zaka: Nagyon maximum a 3. hely tűnik elérhetőnek, de szerintem nem végzünk a negyediknél előrébb, sajnos. A befutó idén is a Juventus lesz, ebben szinte biztos vagyok, a Napoli megérdemelné az ezüstöt és a Roma valamint a Milan fog harcolni a 3. helyért, míg az 5-6. pozíción az Inter és a Fiorentina osztozkodik. Az Olasz kupa megnyerése a minimum elvárás a szezonban, legalábbis számomra, egyrészt mert rég nyertünk kupát, másrészt rég nyertünk akármit, harmadrészt az európai kupaporond is. (Itt jegyezném meg, hogy az Európa Ligát magasról lefosom, nekem a BL kell, de ennyi év botrányos nemzetközi szereplése után legalább egy félmosolyt csalna az arcomra.)

MilanLaci: Meglesz a bronzérem, mert a riválisok sokat buknak. A Juve újra megszerzi a Scudettót, Aurelio de Laurentis csapata lesz a második, s mi állunk a dobogó harmadik fokára. A további sorrend: Roma, Inter és Fio. Nem kérdés, a kupa a mi vitrinünkbe kerül.

alexqq: 67 pont és mivel szoros lesz a befutó így én 5-6. helyre tippelek. Az olasz kupa az, amiben a pillanatnyi mentális állapot fog dönteni. Abban nem bízhatunk, hogy a juve fárad a BL-ben, mivel a következő állomás véget jelent majd. Kettősség van bennem, magabiztosan nyerünk nagy gólarannyal vagy óriási vereséget szenvedünk, most nem hiszek a szoros csatában! Berlu kokain utcáin múlik majd, szív-e eleget, hogy előtte lemenjen az öltözőbe vagy utána, hogy kijelentse jó irányba haladunk.

kalocsa: Az 5. hely talán reális lehet, előrébb szerintem nem jutunk. Sajnos ismét a rabruhások fogják nyerni a Scudettot (bárcsak ne így lenne), a Napoli lesz a második. A Roma be fog futni a 3. helyre. Az Inter bejön negyediknek, mi leszünk az 5. helyen. A Fio-lufi szerintem ki fog pukkanni, a 6. helyre viszont jók lesznek. A Coppa Italiaban tuti a döntő, és az is biztos, hogy a Juve lesz az ellenfelünk. Számunkra ez lehet az év meccse, és egy esetleges győzelemmel Miha bebetonozhatná a helyét a kispadon. Mindent fel kell áldozni a győzelemért, kell nekünk az a rohadt kupa. A Juve több fronton is áll még, reménykedem abban, hogy ez meg is fog látszódni a teljesítményükön. Győzni fogunk egy kínkeserves meccsen, és magasba emelhetjük a kupát.

Logo: Egy nagy szerencsénk, hogy a Juventuson kívül senki sem képes folyamatos látványos, de főképp eredményes focira. A Bologna erőn felül teljesít, míg a többiek körülöttünk össze-vissza. Tippem: 1. Juve, 2. Napoli, 3. Roma, 4. Milan, 5. Fio, 6. Inter. Olasz kupa: Remélem végre kijön a harcosság és megverjük a zebrákat, de ha középen lejátszanak, amire elég nagy az esély, akkor nem fogjuk tudni lasztival tömni a csatárokat és nagy eséllyel nem nyerünk.

Donzee: Úgy néz ki, lassan összeáll a csapatunk, de a hátrányunk túl nagy ahhoz, hogy a 3. helyre beérjünk. 4-5. helyett tippelek. Az olasz kupában a döntő meglesz, ahol a Juve ellen vezetni fogunk, majd a második félidőben a faszkalap cseréivel a Juve megfordítja. Ezüst. A bajnokságban 1. Juve, 2. Nápoly, 3. Roma, 4. Milan, 5. Fiorentina, 6. Inter.

szabby7: Úgy az 5-ik hely környékére. Napoli, Juve, Roma, Fior, Milan, merda. Annak, hogy nem gondolom előrébb a csapatunkat van vagy 3-4 oka is. Egyrészt nem hogy nem csak rajtunk múlik, egyszerre 3 csapatnak is kellene botladoznia ahhoz, hogy odakerüljük, a merda ezt már amúgy is megteszi mondjuk, de ott a Roma meg a Fior is. Kizártnak tartom, hogy ez sikerülhet. Esetleg a matematikai esélynek köszönhetően mégiscsak van esélyünk, kb. annyi, mint Jim Carreynek a csajnál a Dumb és Dumberben. Nem hiszek egy olyan hajrában, ami pl. 99-ben is megtörtént, de olyanban sem nagyon, ami abban, azon a tavaszon zajlott mikor Mexes belőtte a csapatot a Bl-be. Másrészt ezt a keretet alkalmatlannak látom arra, hogy egy ilyen hajrát idegileg végig bírjon. Végig nézek a listán és egy-két játékos kivételével egyet nem látok, aki az elmúlt időszakban tapasztalta volna milyen az, ha igazi tétje van a dolognak. Talán még Bacca tudja azt milyen lehet a hangulat egy komolyabb döntőben, főleg milyen az a feszültség, ami a döntő előtt, az odáig vezető út alatt állandóan ott lebeg. A keret nagy része egyebet nem csinált az elmúlt években, mint Genoa szintű középcsapatokban tengődtek, a másik része meg abban a középcsapatban tengődött, amelyikben most is játszik. Szóval úgy gondolom, ha valami csoda folytán odajutnánk, hogy ki-ki meccset játszhatunk a 3-ik helyért, nem bírnánk el idegileg. Sem a játékosok sem az edzőnk. Harmadrészt, mivel ott a kupa, úgy gondolom a legtöbb játékosunk úgy van vele, hogy "baszokénrá csak az Alessandriát oda-vissza”. Mert az már automatikusan EL-t érhet a juve miatt, és ezzel már lehet takarózni, hogy valamit elértünk, ha a bajnokságban nem is sikerülne. Ez nem feltétlen tesz majd jót a bajnoki hajránknak, mert jókora kiskaput biztosít a játékosaink számára, hogy a végén büszkén nézhessenek tükörbe, még akkor is, ha a döntőben feltehetőleg úgy elver a juve, mint jég a határt. Ha csak nem lesz olyan szerencsénk hogy "b" kerettel állnak fel a Bl miatt vagy ilyenek.

Tiberio: Az 5. helyet látom reálisnak, ha nem csap be a mennykő. Juventus, Napoli, Roma, Fio, MI és a sinter. A kupa döntőjében (ezt már biztosra veszem) sajnos úgy érzem Allegri borsot fog törni az orrunk alá, én egy ezüsttel számolok. Annál kellemesebb lesz a meglepetés, ha mégsem. De szerintem (valahol jogosan) duplázni fognak a zebrák idén.

Goodvox: A bajnokságot a Juve behúzza, így Juventus, Napoli, Roma, Fiorentina, Milan, Inter végső sorrendre számítok. A kupában döntősök leszünk és hosszabbításban legyőzzük a Juventust (valami jót is írjak alapon).

Cortez: 3. helyen végzünk, de lesz, aki még így is kritizálni fogja Mihát. Juve, Napoli, Milan, Fio, Roma, Lazio. Az olasz kupában rosszat érzek, csak kettővel győzünk a döntőben Allegriék ellen.

Dani027: Szezon végére a Milan 5. helyen áll majd a bajnokságban, a mostani top 6 közül az Intert fogja megelőzni Mihajlovics csapata. Viszont a végelszámolásnál nem lesz sok a csapatok között, úgy tippelem 2 pont lesz a 3. helyezett Roma és az 5. Milan között. Ennek megfelelően a Fiorentina behúzza a szokásos 4. helyét. Mivel azt jósolom, hogy a Juventus végül kiüti majd Guardiola utolsó Bayernjét és a BL-ben továbbra is érdekeltek lesznek (ez a tipp legalább hamar kiderül mennyit ér), ezért végül a Napoli nyeri a bajnokságot, akik Európa Ligába inkább levezetni mennek. Tehát az első hat sorrendje: 1. Napoli 89p 2. Juventus 88p 3. Roma 69p 4. Fiorentina 68p 5. Milan 67p 6. Inter 65p.

Galacy: Bármennyire is szeretném az a 3-ik helyet és a vele járó BL indulást, úgy gondolom, hogy a 4-5-ik helyre futunk be, a kupadöntőn kikapunk a Juvetól. Egyik esetben se legyen igazam!

Sylvinho: A végén szerintem sajnos ismét a Gobbik viszik haza a bajnokságért járó trófeát, bár szorítok még kicsit a Napolinak. (nagyon furcsa ezt így leírni, mert azokat is nagyon utálom, de én kb. minden csapatot az AC Milanon kívül, a testvércsapatok képeznek kivételt csak). A tippem a végső sorrendre: Juve, Napoli, Roma, Fiore, AC MILAN, Inter. Az Olasz kupában a döntő az teljesen alap, vicc kategória lenne nem bejutni, de nem is gondolom, hogy nehézséget okozna. A döntő már más tészta, mivel várhatóan ott Sólyomszem bandájával találkozunk, ugye nehéz elképzelni mást, nagyon elpicsázták a kuzinokat az odavágón, hihetetlen nagy fordulat kellene, hogy ez ne így történjen, amire én Mancinit és az összeverbuvált alakulatát is alkalmatlannak tartom! Mindenképp egy nehéz meccs lesz és nem is mi vagyunk a favoritok, de hogy egy focis közhellyel éljek, 1 meccsen már bármi megtörténhet! Ha minden jól megy, akkor személyesen fogom megtekinteni a Milan – Juventus Coppa Italia döntőt az Olimpicoban (nem nagyon szeretem azt a stadiont a futópálya miatt) de rajtam nem fog múlni, az biztos. Fel vagyok készülve az ezüstre is azért.

Stewie: Az utolsó fordulóban meglesz a 3. hely. A sorrend Juventus, Napoli, Milan, Fiorentina, Roma, Inter. Megnyerjük az olasz kupát.

godom: A számunkra legfájóbb forgatókönyv van folyamatosan a szemem előtt, mióta elkezdtünk csapatként focizni és folyamatos, jónak nevezhető eredményeket produkálni, vagyis úgy gondolom minimális, 1 vagy 2 pontos különbséggel csúszunk le a dobogóról, a negyedik helyen végezve, mert nem tudjuk a záró fordulóban otthon legyőzni az így előttünk végző farkasokat. Nagyban az európai porond függvénye ugyan, de a múlt heti rangadó a szememben a bajnoki döntő volt, így Juventus, Napoli, Roma, Milan, Fiorentina, Inter sorrendet tippelek, az első kettő és a 3-6 közötti alacsony pontkülönbséget is belesaccolva . Az olasz kupában szoros, kevés gólos meccsen, de megver minket a Juve.

 

Hány pontra lenne szükség ahhoz, hogy a Milan a bajnokság végén elcsípje a BL-helyet?

zaka: Azt hiszem, legalább 27-30 pontra lesz szükség a BL-helyhez.

MilanLaci: Szerintem 28 pont is elég lenne. Létfontosságú Nápolyban nyerni, s a Roma elleni hatpontost is hozni kell. Ha nem gyűjtjük be, akkor ne is sírjunk az elmaradt BL-helyért.

alexqq: 76 ponttal már biztos Bl résztvevők lennénk, ami azt jelenti a 3 vereség nem fér bele, de ez teljesen esélytelen, mert még legalább 3 ostoba vereségünk lesz úgy, hogy a Napolitól vagy a Juvetól nem fogunk kikapni. Galliani papa herpeszmentes pinákat szerez a két meccsre Berlunak, aki szintén megpróbálja a lehetetlent, úgy elsülni, hogy abból öröm legyen, legalábbis neki.

kalocsa: A 3. helyhez kellene vagy 30 pont, az meg a Miha-legénység számára teljesíthetetlen.

Logo: 39, de reálisan nézve elég lehet 26 körül is. A Fionak, Romának és Internek se sokkal jobb a sorsolása, mint nekünk.

Donzee: Többre, mint amennyit szerezni fogunk. 30 legalább kellene szerintem.

szabby7: 34-39 között.

Tiberio: Túl sokra. Erről szerintem nagyon felesleges képzelegni.

Goodvox: A BL indulás álom marad idén is. Az utolsó BL indulásra jogosító helytől 7 pont választja el szeretett csapatunkat majd.

Cortez: A már említett 32 pont éppen elegendő lesz.

Dani027: Ha a Milan BL-be akar kerülni, akkor úgy saccolom legalább 27 pontra lesz szükség, ha ennél többet gyűjt a csapat, akkor biztosra veszem, hogy odaérünk a 3. helyre.

Galacy: Hát ezt nem könnyű belőni, 3 csapatot is előzni kellene, szóval nemcsak tőlünk függ ez, szerintem minimum 30 pont kellene a 3-ik helyhez, de megeshet, hogy ennyi sem lenne elég.

Sylvinho: Olyan 4-5 ponttal több, mint amennyit tippeltem. Ilyenkor milyen jól jönnének a kiscsapatok ellen elhullajtott pontjaink. Ezt nem is tartom érdemesnek számolni, mert a 3. helyért rajtunk kívül 3 csapat van versenyben és kizárt, hogy mindegyiknél több pontot szerzünk az utolsó 13 fordulóban.

Stewie: 24 pontra van szükségünk.

godom: Ennek eléréséhez alapvető, hogy a Milan 6 hazai meccse közül, a Juve ellenit leszámítva mindet megnyerje, minimum 15 pontot hozzátéve ehhez eddigi egységeihez, idegenben pedig ha tényleg akar valamit, a kötelező 4 győzelem mellett összefocizik a Napoli, Sassuolo, Bologna trió vendégeként még minimum 3 pontot. Ez 30 pont és ebben az esetben nagyon meglepne, ha lemaradna a csapat a BL-selejtezőről. Összességében úgy vélem, hogy aki eléri a 70 pontos határt jó eséllyel célba él, de a 27 pontot még nem merem elegendőként említeni.

 

A Napoli, Juve, Roma hármas ellen hány pontot sikerül összekaparnia a Milannak?

zaka: maximum 4-et szerzünk majd meg, a Napoli, Juve, Roma hármas ellen.

MilanLaci: 6 pont, csak a Juve ellen fogunk szenvedni.

alexqq: Honda vezérletével, Poli hasznos középpályás munkájával és Bertolacci világklasszis megmozdulásaival 9 pont, Monti nem lesz ott, mert már felkeltette a kínai szecsuang torpedó karasz fc figyelmét, akik készek kifizetni 35 millió eurót, bár előzetesen Hondáért kínáltak egy 20-ast, de a japó visszautasította, mert túl gyors az iram a kínaiaknál. Poliért nem érkezett ajánlat mivel egyes szurkolók szerint hasznos játékos es fiatal. Na de tegyük félre a komolytalan játékosokat, akik egy kínai csapatban is a padot koptatnák. Szóval Napolitól vereség, Juvét megverjük, El Sharry két góljával pedig leikszelünk a Romával. A fél szezonos játékos a Milan szurkolók óriási örömére eligazolt, mert Honda, Berta, Niang kiszorította és Balotelli természetesen alázatosabb edzés munkájával már esélye sem volt labdába rúgni. Galliani pedig az év üzletével kifizetett 45 milliót plusz adta El Sharryt, mindjárt írom kiért: a Romagnoli Bertolacci duóert, egyszerűen zseniális az öreg kopasz, vajon melyik római Cézár szopatta meg ennyire a mi olasz Mars istenünket? Nem kell válaszolni, a vidám vasárnapot majd hétvégén megkukkolom!

kalocsa: 1 pontra leszünk jók, a Juve-Napoli párostól kikapunk, a Romaval pedig ikszelni fogunk.

Logo: 6 a 9-ből. Egyedül a Napolitól fogunk kikapni, de otthon hozzuk a pontokat. Nagyok ellen valahogy most megy a szekér.

Donzee: Négy ponttal elégedett lennék.

szabby7: Reálisan nézve 0 és 3 között.

Tiberio: Szívem szerint 9, eszem szerint 5, ha rászólok, hogy viselkedjen már akkor már csak 4.

Goodvox: A nagyokkal szemben, a megszerezhető 9 pontból 2-re jók leszünk.

Cortez: 0-1-3. A záró fordulóban a Fio nem bír majd a Lazióval, ott fogunk beelőzni, csakhogy a végletekig feszült legyen a hangulat.

Dani027: A bajnokság 3 legerősebb csapata ellen nem megy majd a Milannak, összesen 1 pontot prognosztizálok a Roma ellen, a Juve és Napoli ellen kikapunk.

Galacy: 9-et szeretnék, 6-ban reménykedek, de valószínűleg 3-5 lesz belőle. Vagy annyi sem.

Sylvinho: Tőlem szokatlanul, pesszimista módon 0 vagy 1 pontot írok, az általam felvázolt 23 pontba egyiket sem számoltam bele. A Roma ellenin ugyan gondolkodtam sokat, de a rá egy hétre megrendezésre kerülő kupadöntő és az előre nem megjósolható helyezések, amikről dönt – vagy éppen nem - a találkozó szomorú jövőképet fest az utolsó hazai bajnokinkkal kapcsolatban. Azért egy kis csodában reménykedem.

Stewie: A Napoli, Juve, Roma hármas ellen 4 pontot szerez a csapat, 7 győzelemmel, 3 döntetlennel és 3 vereséggel hozzuk le az utolsó meccseket.

godom: Valahogy azt érzem, hogy nem kapunk ki Nápolyban, a Juve se ver meg a San Siroban, de a döntő meccsen nem bírunk a Romával, így három X-el, 3 pontot hozunk, ez ugyanannyi, mint a valósághoz talán közelebbi forgatókönyv, vagyis a Napoli és a Juve zakót szab ránk, de utolsó hazai meccsünkön megverjük a Romát! A számomra már nagyon kedves véglet az 5 pont, amiből természetesen a Roma elleni a 3, éppen ezért a kettő közé 4 pontra tippelek.

A bejegyzés trackback címe:

https://curvasudungheria.blog.hu/api/trackback/id/tr588402826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása