Curva Sud Ungheria

US Sassuolo - AC Milan

2016. március 04. - godom

A keddi, edzőmeccs jellegű kupaelődöntő és könnyed döntőbe jutás után egy sokkal nehezebb feladat vár a Milanra vasárnap délután, amikor is Emilia-Romagna tartományba, a Sassuolo otthonába látogat. Amellett, hogy nyugodtan nevezhetjük őket mumusunknak az utóbbi évek alapján, még önmagában is kellemetlen ellenfél, akikre nagyon nehéz lesz felkészülni. Annyira nem jók, mint azok az előttünk lévő csapatok, akik ellen nagyon jól tudott meccselni idén a Milan, de sokkal erősebbek azoktól az alsó középmezőnybeli, visszahúzódó alakulatoktól, akik ellen mostanában sokszor játszottunk felemás eredményekkel. Szerencsére nincsenek abban a hű de félelmet keltő formában, ahogy Berardi kolléga sem, aki előszeretettel keserítette meg mindennapjainkat mióta feltűnt a színen, de még így is nehéz elképzelni, hogy simán átléphetünk rajtuk, mivel eddig egyetlen tétmeccsen sem sikerült őket a minimálisnál nagyobb különbséggel megverni!

A tabellán közvetlenül mögöttünk lévő, utolsó 5 bajnokiján 2-2-1-es mutatót és 8-7-es gólarányt hozó, legutóbbi 4 meccsén nem vesztő vetélytársunk elleni mérkőzésünk nem csak azért fontos, mert előre tekintünk, hanem, mert hatalmasra nyithatjuk a szakadékot és – bár még sok van hátra – végérvényesen bebiztosíthatjuk az Európa-Liga szempontjából nagyon fontos hatodik helyet. Ez természetesen nem lehet végleges célja a csapatnak, de ha nem kell hátrafelé nézelődni az mindig jó. A zöld-feketék a Mapei stadionban mindösszesen kétszer szenvedtek vereséget, ami figyelmeztető jel még akkor is, ha mindkét zakót mostanában szabta rá a Roma és a Bologna. Emellett 5 győzelem, 6 döntetlen és 18-17-es gólarány az, amit fel tudnak mutatni hazai fellépéseiken.

berardidefrel.jpg

Nincs egy kimagaslóan jól teljesítő, különbséget jelentő emberük, szépen elosztják egymás között a gólokat és gólpasszokat. Berardi és Defrel 6-6, Sansone és Floccari 4-4 alkalommal késztette középkezdésre az ellenfeleket. Többen is 2-3 gólpasszal járultak hozzá ehhez a teljesítményhez, ennél többet senkinek sem sikerült összehoznia. Berardit jól ismerjük, bőven okozott nekünk keserves pillanatokat, de nem szabad elkövetni azt a hibát, hogy rá fókuszálunk, mert Defrel személyében, egy másik fiatal, jó formában lévő és számunkra kellemetlen meglepetéseket tartogató támadójuk is van, aki legalább annyira figyelemre méltó mostanság, mint az olasz. Hétfőn a Laziót is ők ketten intézték el az Olimpicóban.

Ellenfelünk repertoárjára jellemző, hogy távoli lövésekkel, szöktetésekkel, középső betörésekkel, agresszív játékkal próbál érvényesülni és nem ijednek meg, ha hátrányba kerülnek sem, ugyanis számottevő alkalommal sikerült visszakapaszkodniuk egy-egy meccsen vesztett állásból. Közvetlen szabadrúgásaikban nagy veszélyek rejlenek és a sok távoli próbálkozásuk sem véletlen. Fejpárbajokban erősek, de elég nehezen akadályozzák meg, hogy éppen aktuális játszópajtásaik ne kerüljenek 16-oson kívüli lövési lehetőséghez – bár ez utóbbi nagyjából teljesen mindegy, mert mi nem igazán ismerjük ezt az opciót! :)

A Milan majd a számára csak jó, még jobb vagy nagyon jó eredményt hozó Roma-Fiorentina rangadó eredményének, valamint az Inter legalább ideiglenes megelőzési lehetőségének biztos tudatában lép pályára a hét utolsó napján. A legideálisabb forgatókönyv természetesen az lenne, ha egy jó kövér X-et érne a forduló nyitó meccse, de a legfontosabb az, hogy ha ördögeink sikeresen abszolválják kirándulásukat, akkor mindenképpen jobb pozícióba kerülnek a tabellán legalább a távolságokat illetően, helyezésileg nem biztos.

sassmilkezdo.jpg

Ménez két góllal tért vissza az olasz kupában és az influenzáját maga mögött hagyó Romagnoli is megtapasztalta kedden, milyen is a gólszerzés művészete. Balotelli is betalált még mielőtt lefújták a meccset, halálra is ünnepelte magát örömében, ahogy szokta! :) Montolivo letudta ugyan az eltiltását, de látni nemigen fogjuk a pályán, mivel izomprobléma lépett fel nála úgyhogy el sem utazik a csapattal. Tehát újra Bertolacci próbálkozásainak lehetünk szemtanúi a középpálya közepén, várva a csodát, hogy sikerül valami értékelhetőt letennie végre az asztalra. Így közel sem a megszokott kezdővel állunk majd fel, ha a sárga lapos eltiltását éppen leülő Abatét és az autóbalesetet szenvedő Niangot is ide számítjuk. Egy ideje már várom, hogy kikerüljön legalább egy szusszanásnyi időre a kezdőből, úgyhogy ebből a szempontból elégedett vagyok, de azt értelemszerűen nem kívántam, hogy ennek ilyen rásegítő oka legyen.

Kiesésével viszont ott maradt a nagy kérdés, a most leginkább érdekes megoldandó probléma, vagyis, hogy ki játsszon helyette, Ménez vagy Balotelli - LA itt nem jön most szóba, mert a kapitányunkhoz hasonlóan ő is éppen "izmozik". Tájékozódva a nagyvilágban, többségben vannak azok a szurkolók, akik a franciát szeretnék a kezdőben látni és a szaklapok is inkább ebbe az irányba gondolkodnak. Sőt maga a nagyfőnök, Berlu pajtás is ez irányú véleményének adott hangot a minap! Nem mondom, hogy én alapjáraton nem erre húzok, de van pár érvem amellett, hogy miért is inkább Balotelli lesz ott a kezdő sípszó pillanatában a pályán. Egyébként péntekre megváltozott helyzet, már Mario az, akit a kezdőbe firkál a GdS.

balomenez.jpg

A legerősebb gondolatom az olasz mellett, hogy Miha bá’ véleményem szerint minél kevésbé szeretné felforgatni a bevált formációt és a taktikai elemeket. Ménezzel ez egyértelműen inkább 4-4-1-1 lenne és ezzel nem csak az ellenfélben, de saját soraink stabilitásában is zavart okozhat. A másik fele a dolognak, hogy taktikánk része a Niangra fellőtt bogyók használata és ki más lenne alkalmasabb elvégezni ezt a feladatot, mint az egész Serie A mezőny egyik legjobb labdatartója. És ott van még az az aprócska észrevétel is, hogy Ménezre jobban építhet csereként, ha baj van - mentálisan is, taktikailag is több erő, lehetőség van benne, ha a francia jön a végén. És erre sem árt oda figyelni, mert a Sassuolo otthon nem szarral gurigázik, és a Milan még amúgy sem tudta legyőzni őket a Mapei stadionban, sőt még pontot szereznie se sikerült - sok gólt hozó meccseken mindig minimálisan alulmaradt.

Hamarosan kiderül, hogy dönt a mester, mindkét verzió mellett vannak érvek és ellenérvek, de azt könnyen ki merem jelenteni - kezdjen akár ez, akár az - hogy sorozatban harmadik idegenbeli pofonjába nem szalad bele a Milan ebben a párharcban és ezzel 10-esre kerekíti a bajnoki veretlenségi szériáját, hogy tud-e nyerni az viszont már nehezebb kérdés. Vasárnap délután eldől, a mérkőzést a DS3 14:55-ös műsorkezdéssel, 15:00-tól élőben közvetíti, interneten pedig ITT és ITT vadászhattok jobb minőségű streamekre. Az X nekünk nem jó, ahogy a Sassuolonak sem, ők is focizni akarnak majd, nem állnak vissza és ez lesz a Milan győzelmének kulcsa. Tipp: 1-3.

A bejegyzés trackback címe:

https://curvasudungheria.blog.hu/api/trackback/id/tr288440486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása