Curva Sud Ungheria

Mario? Jérémy? Patrick Cutrone!

2016. március 07. - Szori

Pár napja még azon vitáztunk a csoportban, hogy Balotelli vagy Ménez tudná pótolni a kis „néger Fittipaldit”, aki a mai hírek szerint ebben a szezonban már biztosan nem játszik. Mindkettőjük mellett szólnak érvek - bár a hétvégi meccs után úgy fogalmaznék, hogy mindkettőjük ellen. Ma viszont egy új név került szóba a sajtóban Bacca lehetséges párjaként, ő pedig Patrick Cutrone. Kicsit utánajártunk, kiről is van szó.

b3m_btqceaati6k_jpg_large.jpg

Patrick 1998. január 3-án született Comóban. 184 cm magas, a jobb lábát preferálja, de állítólag a másikat sem csak támaszkodásra használja.

A footballtalentscout.net oldal szerint egy remek ösztönökkel rendelkező, gyors gondolkodású játékos, kiváló helyzetkihasználással. Mindezek mellett a fejjátéka is kimagasló. Amiben jó még: erős, jól fedezi a labdát, és pontosan lő távolról. A stílusa két Marionak a keveréke: szerencsére nem a „rohadt almánkra” hasonlít, hanem Mandžukićra és Gómezre. Kiemelt a portál még két tulajdonságot, ami bizakodásra ad okot: gyilkos ösztöne van, mindig nyerni szeretne, továbbá fegyelmezett játékos, taktikailag érett. Ez a két dolog talán szükséges is ahhoz, hogy valaki Olaszországban jó csatárrá váljon. Egy volt edzője jellemezte: „Jobb lábbal, bal lábbal, és fejjel is nagyon veszélyes. Utánpótlás karrierje során Cutrone egyenletesen termelte a gólokat. Egy szorgalmas játékos, aki minden labdáért megharcol, és a kapu előtt könyörtelen. Cutrone a modern csatár megtestesítője.”

Az oldalon olvashatunk egy másik véleményt is Patrickról, mely szerint „egy igazi gólgyáros, aki hamarosan a Milan kezdő tizenegyében találhatja magát. A stílusa alapján egy igazi old school olasz csatár, Christian Vierihez hasonló játékkal.”

Nem rossz mindezeket olvasni egy 18 éves saját nevelésű játékosról. Tavaly minden sorozatot tekintve bőven 40 gól felett termelt, de ebben a szezonban is 14 Primavera meccsen 10 gólja és 3 gólpassza van. A Transfermarkt szerint 150.000€ az értéke. A szerződése 2018-ig érvényes, még Donnarummával és Locatellivel egy időben írt alá.

Nem vagyok híve annak, hogy egy fiatal játékost feltétlenül játszassunk csak azért, mert ő saját nevelés. Véleményem szerint ezzel akár ártani is lehet, mert nem teremt valódi versenyhelyzetet. Viszont a jelenlegi helyzetünkben úgy vélem, a legtehetségesebb fiatalokat be lehet dobni a mély vízbe. Mihajlovićnak szerencsére ez nem esik nehezére, ráadásul nem is nyúlt még mellé ezen a téren. Ha meglátja Patrickban a tehetséget, biztosan berakja a csapatba, a megfelelő pillanatban. Ha a fentieknek csak a fele is igaz, akkor ez mihamarabb bekövetkezhet. Ez a fiatal srác pedig remélhetőleg sok örömet okoz még a Milan szurkolóknak. Forza Patrick!

A bejegyzés trackback címe:

https://curvasudungheria.blog.hu/api/trackback/id/tr18452726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo0410 2016.03.08. 00:42:26

Ha tényleg kezdőbe kerül, akkor szívesen fogom figyelni a Milan meccseit. Kíváncsi vagyok az olasz tehetségek mit tudnak. Hátha felbukkan egy új olasz zseni. Nagyon kellene az olasz focinak. Sok sikert neki!
süti beállítások módosítása