Curva Sud Ungheria

Vélemények a Milanról, nem Milan szurkolóktól - Interjú Mártha Bencével, azaz Benitóval

2016. április 06. - dani027

Folytatjuk sorozatunkat melyben nem Milan szurkolók véleményét kérjük ki a csapattal kapcsolatban. Választásunk ezúttal Mártha Bencére azaz Benitóra, az origo újságírójára esett, akit alighanem Juve-bloggerként is sokat ismernek. Megkérdeztük többek között mi lehet az oka a Milan szenvedésének, topmenedzsernek tartja-e Gallianit, illetve jó munkát végez-e Mihajlovics.   

Juventus szurkolóként nyilván nem tartozik a Milan a kedvenc csapataid közé. De azért meg kell kérdeznem: hogyan viszonyulsz a csapathoz?

Tele van az ismeretségi köröm Milanistákkal, úgyhogy természetesen nyitottan. Azt el kell mondanom, hogy az All Time kedvenc csapatom tele van egykori Milan-játékosokkal, imádtam Seedorfot, Cafút és Nestát, viszont Inzaghit utáltam már akkor is, amikor a Juventusban játszott. Egyébként nincsenek állandó érzéseim a Milanról, minden évben másképp viszonyulok hozzájuk. Az ideit nem tartom annyira rossznak, mint amit mutat, és szerintem Mihajlovic sem jár feltétlenül rossz nyomon.  

Mi a legmeghatározóbb élményed a Milanról?

Bocs, de nekem a Deportivo La Coruna elleni kiesés. Azon a két meccsen Valerón megmutatta, mit jelent a tökéletes középpályás teljesítmény, akkorát futballozott, hogy az ötször jobb Milan köpni-nyelni nem tudott. És megint bocs, de a Milannak rúgta az egyik kedvenc Juve-gólomat Di Vaio.

Ki, vagy kik voltak azok a játékosok, akiket annak ellenére is tiszteltél/kedveltél, hogy az egyik legnagyobb riválisnál futballozott?

Hát jó sokan. A fent említetteken kívül nagyon szerettem Pirlót, Sevát és Baresit is, és elismertem Maldinit (bár őt nem kedveltem soha). De Seedorf szerintem Zidane és Nedved után a világ harmadik legjobb középpályása, Cafúnál jobb jobbhátvéd pedig még nem született erre a bolygóra.

Látsz hasonlóságot a 2011 előtti Juventus és a mai Milan között? Ha igen, mennyiben hasonlít a két csapat helyzete?

Külsőre hasonlít, de igazából a Juventus a körülmények áldozata lett, a Milan pedig Berlusconié. Nem lehet top eredményeket elvárni egy csapattól, ami a harmadából gazdálkodik, mint korábban. A Juvénak jó menekülőút volt az új stadion, és nagy mázlija volt Contéval, a Milannál viszont nem jöttek be a klublegendák, és új stadion sem lesz. Tegyük hozzá, a Juventusnál mindig stabilabb volt az anyagi háttér, mert nem egy embertől függött.

Hogyan kerülhetett ide a Milan?

Erre nincs rövid válasz. Ha mégis akarunk egyet, akkor az a Fininvestre kirótt uniós büntetés adta a legnagyobb pofont, akkor kezdett el fogyni a pénz, és bár egy darabig Galliani még tudott Ronaldinhókat, Ibrákat és Beckhameket szerezni olcsón, látható volt, hogy zseton nélkül ez nem tartható sokáig.

Véleményed szerint hogyan léphet túl ezen a helyzeten a Milan? A sokat szidott Berlusconi vagy Galliani távozása megoldhatja a helyzetet?

Berlusconit kinyírták a politikai ellenfelei, ő már csak akkor tud segíteni a csapatnak, ha eladja a brandként még mindig nagyon értékes klubot. Gallianinak nincs köze hozzá, szerint ő még mindig az egyik legdörzsöltebb sportigazgató a szakmában.

Abban a szerencsés helyzetben vagytok, hogy a világ egyik legjobb sportigazgatója munkálkodik a Juventus sikerén Marotta személyében. A Milannál szintén legendás sportigazgató dolgozik Galliani személyében. Tekinthetjük még őt a legszűkebb elit részének?

Haha, Marotta négy éve még a Sampdoria ügyeit intézte, úgyhogy akkora nagy királynak még nem mondható, de az tény, hogy nagyon ügyesen mozog a piacon. Galliani sokkal dörzsöltebb nála, de pénz nélkül hiába ügyeskedne, nincs esélye. Nálam egyébként abszolút elit.

Allegri mellett nem nagyon mehetünk el szó nélkül. Mit gondoltál róla, amikor a Juvéhoz került és hogyan változott a véleményed róla? A Milan hibát követett el, amikor nem tartotta meg?

Én imádtam Contét, úgyhogy nem nagyon örültem Allegrinek, pedig én sokra tartottam őt is, és egyáltalán nem értettem egyet azzal, hogy a Milan kirúgta. Nem az ő hibája volt, emlékezzünk vissza, hogy még a szedett-vedett csapattal is elkapta a Barcát, és versenyben volt a bajnoki címért. Allegri a legjobb olasz edző szerintem.

Hogy látod úgy általában az edzőkérdést a Milannál? Fontos egyáltalán ki irányítja a csapatot, vagy ennél nagyobb gondok vannak?

Nagyobb gondok vannak, szarból nehéz várat építeni. Mihaljovic sztem jól fogta meg a dolgot, de irreálisak az elvárások, amiknek meg kell felelnie olyan játékosokkal, mint Poli, Balotelli, Abate, vagy éppen szegény Zapata.

Berlusconi azt nyilatkozta (és mi nyilván ezt el is hisszük), hogy Mihajlovics marad az edző, ha megnyeri a Milan az Olasz Kupát. Lehet esélye a szerb csapatának a Juve ellen? Ha igen, mi?

Szerények a Milan esélyei, lássuk be, de egy meccsen bárki elkaphat bárkit. Tipikus berlusconis idiótaság, hogy csak akkor maradhat, ha megnyeri a kupát, miközben pontosan tudja, hogy ilyesmire nincs garancia, ráadásul ettől a Milantól nagy-nagy bravúr lenne, ha legyőzné a Juventust.

Mennyiben segít a stadion a Juventusnak és mennyiben segítene a két milánói csapatnak ha például közösen fektetnének be a San Siróba?

A San Siróba csak akkor lenne érdemes fektetni, ha megvennék. Amíg az önkormányzaté, addig nem termeli, hanem viszi a pénzt, ez nem nehéz matek. A Juventusnak óriási segítség volt a stadion, bár azt a mai napig nem értem, miért lett ilyen kicsi, amikor egy 10-15 ezerrel nagyobb stadion is megtelt volna évente legalább a meccsek felén.

Mit gondolsz a Milan jelenleg talán két legtehetségesebb fiatal játékosáról, Donnarummáról és Romagnoliról? Előbbi lehet Buffon méltó utódja a válogatottban?

Donnarumma egészen elképesztő tehetség, a jelenlegi Milan legnagyobb értéke. Romagnoliról egyelőre nehéz véleményt formálni, a potenciál megvan benne, az biztos. Én hozzátenném De Scigliót, aki Darmiannal sok évre megoldhatná a szélsővédő kérdését az olasz válogatottban, de ehhez valószínűleg el kéne hagynia a Milant.

A sajtóban felbukkant egy ilyen pletyka, hogy De Scigliót vinné a Juventus. Örülnél ha végül Torinóban kötne ki?

Haha, vicces, hogy nem nézem meg előre a kérdéseket :)

Igen, én nagyon örülnék neki, abban a srácban nagyon sok van.

A jelenlegi Milanból melyik játékost látnád legszívesebben a Juvéban? (Már ha egyáltalán befér valaki a csapatba. :)

Baccát és Donnarummát feltétlenül, és furcsa lesz, amit írok, de Kucót is.

Ki nyeri a hétvégi Milan-Juve meccset, és miért pont a Juventus? :)

Hát elsősorban azért, mert jobb csapat.

De nem vagyok biztos benne, hogy nyerni fog a Juve, egy döntetlent simán el tudok képzelni így, hogy ilyen simán vezet a Juve, ráadásul már csak egy koccos meccse van hátra (Fior idegenben).

A bejegyzés trackback címe:

https://curvasudungheria.blog.hu/api/trackback/id/tr548559272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása