Curva Sud Ungheria

Babacsata - a házigazda még járni se tud, a vendég meg már ülni se! :)

2016. április 23. - godom

A ’Hogyan daráljuk be hazai pályán a nálunk – papíron!!! – jóval szerényebb képességű, totális védekezésre berendezkedett ellenfelet!’ című dokumentumfilm elmaradása után szerencsére nyugodtan készülhetünk egy jó hangulatú hétvégére, Milan meccs ugyanis csak hétfőn lesz. Ez is túl korainak tűnik a legutóbbi szemet gyönyörködtető produkció után, de ez van. Alex és Balotelli nélkül küzdünk meg, a Serie A-tól hamarosan hivatalosan is búcsúzó Hellas Veronával. Ők sárga lapos eltiltásuk miatt kerülnek ki a kezdőből, miközben Kucka visszatér letöltött büntetése után.

Bacca szerepeltetése ügyében biztos sokaknak kétségei támadtak, a lecserélésekor és az utána mutatott magatartása vállalhatatlan és megengedhetetlen, de bizonyos szempontból teljesen érthető – legalábbis én ezen jóval kevésbé húztam fel magam, mint azon, amit végig kellett néznem csütörtökön este. Tudom, sokaknak már ez a viselkedés bőven elég volt, ahhoz, hogy keresztre feszítsék azért, amiért nem tisztelte egy pillanatig a Milant, annak mezét, szurkolóját, klubját, edzőjét, de bevallom, ezen én csak mosolyogni tudok, mivel ez semmi azokhoz képest, akik sokkal jobban, sokkal fájdalmasabban és sokkal hosszabb ideje teszik ugyanezt, legyen az vezető, vagy játékos.

Ugyanakkor felesleges tovább rágódni azon, hogy játszik-e vagy sem, miután nyilvánosan bocsánatot kért Brocchitól, a klubtól és a szurkolóktól is, aligha lesz ennek az ügynek olyan folytatása, hogy nem utazik, hova tovább, nem kezd:

"Józan fejjel bocsánatot szeretnék kérni az edzőtől, a csapattársaktól és a szurkolóktól a tegnapi reakciómért a lecserélésemet követően. Csak arra gondoltam akkor, hogy a pályán segíthetem a csapatot. Minden rendben van az edzővel és a társakkal, ahogy a mez viselésével is. Már a hétfői meccsre készülök."

Nehéz dolga van az embernek, amikor ezt a mérkőzést próbálja felvezetni, mert nem elég, hogy a Milanról nem lehet érdemben írni, nemhogy sok, de még kevés használható információt se, elmondható, hogy a Giallobluról még annyit se. Nem csak, a Serie A utolsó helyezettjéről, a még a huszadik számára is vállalhatatlan szezonbéli eredménytelenségéről van szó az ő esetükben, hanem arról, hogy ez a keret még a Serie B-ben is jó eséllyel inkább a mezőny második felének tagjává tudta volna csupán összefocizni magát.

Mondjuk ebben az az igazán szomorú, ezekkel együtt se gyengék annyira, hogy mi az ősszel hazai pályán meg tudtuk volna verni őket. Bacca góljával vezetett ugyan a Milan, de Toni nem sokkal később büntetőből egyenlíteni tudott és semmi meglepő nincs benne egyik csapat részéről se, hogy végül ez is maradt a végeredmény. Ellenfelünk vezeti azt a tabellát, amelyiken a döntetleneket számolják és a Milan is jeleskedik a semmit nem érő pontok gyűjtögetésében, nálunk 11, a Hellasnál 13 X gyűlt össze a szezonban és egyáltalán nem lepődnék meg rajta, ha ezek a számok hétfő kora estére már nem lennének igazak.

Bár azért, nem valószínű, hogy a vendéglátóink otthonukban, a Carpi által felvonultatott felfogásban, a számukra a biztos búcsút jelentő 1 pontot szem előtt tartva fognak lézengeni a pályán, mikor megvan az esélyük egy jól csengő nevű, tök gyenge, önmagát sorozatosan alulmúló Milan ellen egy szép emlékű délutánt prezentálni a kilátogató szurkolóik számára, eltolva kicsit azt, amit elkerülni már nem lehet. A mérkőzés hétfőn délután 17:00-kor kezdődik és a DS1 képernyőjén lehet nyomon követni. Akik pedig online vannak, azok ITT találnak maguknak „látnivalót” - akár még egy Milan meccsre mutató linket is! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://curvasudungheria.blog.hu/api/trackback/id/tr198655148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása