Curva Sud Ungheria

Alakul a molekula? – Milan-Udinese 2-1

2017. szeptember 18. - Szori

A múlt héten hatalmas pofont osztott ki a csapatnak a Lazio, viszont a srácoknak sikerült ebből gyorsan felállniuk. Valószínűleg nem az egy győzelemmel álló Udinese elleni mérkőzés volt a legnagyobb erőfelmérő, viszont az elmúlt években ezeken a meccseken is szenvedtünk. Továbbá nekünk most pont az ilyen meccsek kellenek ahhoz, hogy összeszokjon a csapat, majd elpicsázzuk ősszel a Juventust.

21742967_10154804731031937_7735195575447495260_n.jpg

Montolivo és Borini végül most (szerencsére) kimaradtak a kezdőből. Montella egy fura 3-5-1-1-es felállást választott, és végre láthattuk együtt élesben a Romagnoli-Bonucci-Musacchio hármast. Bár néha látszott, hogy össze kell szokniuk, összességében jól debütált az új falunk, amit a Dani által előkotort statisztikák is alátámasztanak:

Összesen négy lövést engedtünk az ellenfélnek, ami kurva nagyon jó. (Bár az nem feltétlenül mérvadó, de az Austri Wiennek is csak hat volt.)

Montella alatt az egyik legnagyobb gyengeségünk az volt, hogy túl sok lövést enged a csapat. Idén a Cagliarinak 14-et, a Laziónak 12-t, a Crotonénak 6-ot (ne felejtsük el: az 5. perctől kezdve emberhátrányban voltak és 20% alatt birtokolták a labdát.) A mostani meccs után egyébként a Milan áll a legjobban ebben a tekintetben (meccsenként 9, ezen eléggé meglepődtem.)

A gólok eddig főleg egyéni hibákból származtak (Cagliari ellen Kessié, ma Romagnoli), a Lazio pedig a középpályán szedte szét elsősorban a csapatot, majd ebből kifolyólag szétesett a hátsó alakzat is. Ott nem is a lövések számával, hanem azzal volt gond, hogy gyakorlatilag mindegyik góljuk ajtó-ablak ziccerből született.

Bár az eredmény egy szoros mérkőzésre utal, egy percig sem éreztem azt, hogy nem nyerjük meg a meccset. Végig magabiztos volt a csapat, és uraltuk a középpályát. Ez az ötös, vagy inkább hatos brutálisan erős, ráadásul Conti hiányzott belőle (és minimum 6 hónapig még hiányozni is fog). Apropó, Conti helyettesítése: Calabria a múlt héten pocsék teljesítményt nyújtott, Abate pedig úgy néz ki, hamarosan a körön kívül kerülhet (szerintem végre, de a csoportunk Abate Fan Clubja biztos újra megtalál ezért :-D). Az is szóba jött, hogy Borini kezd helyette, illetve a szabadon igazolható Sagna érkezése is felmerült. Nos, Calabria gyorsan bizonyította, hogy nem olyan rossz játékos ő. A whoscored.com oldal csak a 3 2 gólt szerző Kalinicnek adott magasabb pontszámot. Végig magabiztosan, jól játszott, ráadásul gólpasszt is adott. Reméljük, Calabria ezt a teljesítményt tudja állandósítani. Személyes véleményem, hogy ő 4 védős rendszerben (még?) nem elég jó jobbhátvédnek, viszont a 3 védős rendszerben a jobb oldalt rá lehet bízni. A másik oldalon sincs gond, Ricardo Rodríguez megint nagyon jó teljesítményt nyújtott. Ettől függetlenül Sagna elfér a keretben, tekintve Antonelli sérülékenységét (megint maródi), illetve a francia védő középen is jó teljesítményt tud hozni.

news-interna-gioco.jpg

Nem tört össze a Lazio elleni meccs után, fantasztikusan játszott.

A háromvédős rendszer legnagyobb vesztese Suso lehet, akinek így nincs helye a szélen. Ettől függetlenül a spanyol támadónak sikerült hoznia a szokásos statisztikáit, egyedül a gól/gólpassz maradt el tőle, de idővel azok is jönni fognak. Szerintem gyorsan beletanul az új szerepkörébe, sőt, mindez jót is tehet neki, kevésbé lesz egysíkú a játéka.

Gyenge teljesítményt nem láttunk senkirtl, egyedül Romagnoli hajmeresztő hibáját lehet kiemelni. A Kessie-Biglia-Bonaventura tengely minden szempontból félelmetes, tökéletesen kiegészítik egymást ebben a felállásban.

Summa summarum az új rendszer szerintem jól vizsgázott, és reméljük, nagyobb ellenfelek ellen is hatékony lesz. A legszebb az egészben, hogy így a padra is hatalmas potenciállal rendelkező játékosok kerülnek, ezáltal bármikor lehet minőségben frissíteni a csapaton.

_ff17924_copy_1.png

Ilyen jó volt a csapat.

A vasárnapi meccs érdekessége még a videóbíró volt, amely mindkét csapattól elvett egy-egy gólt. Összességében örülhetünk neki, mivel ha az Udinese szerez vezetést, akkor sokkal nehezebben törtük volna fel a védelmüket, viszont fura érzés, hogy a gólöröm után egy perccel visszafújják a találatot.

A bejegyzés trackback címe:

https://curvasudungheria.blog.hu/api/trackback/id/tr5212873284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Žďárský 2017.09.18. 19:27:04

Jó meccs volt ez. Mindenki Silva miatt hisztizett, de szerintem sokkal fontosabb, hogy az egész keret rendszeresen játékban legyen és bárki bármikor eredményesen be tudjon szállni. Elég ránézni az októberi menetrendre: mindenki kelleni fog.
Annó Sevcsenkóék sem nyernek BL-t, ha nincs Tomasson, aki csereként belőtte a győztes gólt az Ajaxnak :)
A videóbíró pedig nagyon jó dolog, nem is értettem, a Digi kommentátora miért problémázik. Nincsenek a meccs után napokig viták és csalózások a téves ítéletek miatt, nem lesz Muntari-féle nem-gól. Törvényszerű, hogy időnként a kárunkra fog ítélni, de a tisztább eredmény miatt ez is megéri.
süti beállítások módosítása