Curva Sud Ungheria

Negyedjére csap össze a szezonban a Milan és a Juventus

2017. március 08. - godom

Nem túlzás kijelenteni, hogy a leglehetetlenebbnek tűnő küldetés következik a Rossoneri számára péntek este, amikor is Torinóba látogat a címvédő és az idei kiírásban otthon hibátlan zebrákhoz. A Juve Arénában eddig 14-ből 14-et nyerő, ezeken összesen 7 (utolsó 5 hazai meccsén 1) gólt kapó házigazdák fölényes esélyességét papíron nem lehet megkérdőjelezni, viszont a közelmúlt történései, a szezon eddigi adatai arra utalnak, hogy bizony ez meccs nagyon nem lesz könnyű feladat a Juventus számára sem – legalábbis bőven benne van a pakliban, majdnem annyira, minthogy simán nyernek 1-2 góllal. Szezonbéli első találkozásunk alkalmával éppen egy pontosan ilyen sorozatot maga mögött tudva fogadtuk hazai pályán a zebracsordát, ahogy most az utóbbi 5 meccsünkön, úgy akkor is 13 pontot zsebeltünk be a megszerezhető 15-ből, és igaz, hogy otthon, de sikerült 1-0-ra legyőzni őket. Aztán a karácsonyi Szuperkupa előzöngéjeként is összehozott a csapat egy pont ugyanilyen sorozatot, igaz, mielőtt büntetőpárbajban legyőzte riválisát Dohában még kikapott Rómában és X-elt otthon az Atalanta csapatával.

Január 25-én látogattunk először vendégségbe hozzájuk a szezonban a Coppa Italia keretein belül, ahol az akkor éppen kipukkadni készülő Milan egy teljesen vállalható 2-1-es vereséget szenvedett, mint most már tudjuk, a szezon számunkra mélypontjának időszakában. Vagyis összességében, az előző három meccsünket, valamint a Milan jelenlegi formáját, a Juventus BL miatti terheltebb állapotát, az Udinese elleni visszafogottabb teljesítményét alapul véve, közel sem biztos, hogy olyan egyirányú lesz ez a mérkőzés, mint amilyennek elsőre tűnik. Főleg, ha azt is hozzávesszük, hogy a szezon túlnyomó részében eddig eredményesen küzdő és meccset fel nem adó Milan, most úgy tűnik, hogy kezdi visszakapni azt a Baccaját, akire régóta vár már és közben előhúzott egy olyan Sosat a kalapból, aki akár a védekezés, akár a támadás részét nézzük, mára, szinte pillanatok alatt kihagyhatatlanná vált ebből a Milanból. Az a számú labdaszerzés és kulcspassz, amire jelenleg képes a pályán, sokkal stabilabbá, energikusabbá és veszélyesebbé tud tenni egy ilyen csapatot, mint amilyen ez a mai Milan is.

locagoallinebuffon.jpg

Ez a derbi tipikusan az az esemény lesz, amikor nem lehet eldönteni, hogy a legjobbkor vagy a legrosszabbkor jön-e, a jó formában lévő, utóbbi 5 meccsén csak 3 gólt kapó Milannak, akár simán lehet esélye a pontcsenésre, viszont a még mindig könnyebben valószínűsíthető nullázás újra szélesebbre nyithatja az ollót, amit ezzel a szép magunk mögött hagyott sorozattal, talpra állással sikerült elég szépen összébb csukni. Viszont Torinóban ki lehet kapni és amennyiben így alakul, ez nem kell, hogy visszavesse a csapatot, nem kell, hogy elbizonytalanítsa a srácokat és nem kell, hogy botlásként bennük maradjon. Ha már meg kell szakadnia a többnyire győzelmekkel tarkított veretlen szériának, akkor nyugodtan megszakadhat a zebraketrecben, ez után a meccs után ugyanis egy olyan, városi derbivel megfűszerezett 6 meccses etap következik a Milan számára, ahol bárminemű csodatétel nélkül odahelyezheti magát a tabellán a végjátékra, ahová minimálisan vágyik. A Genoa, Pescara, Palermo, Empoli, Crotone elleni meccsek lesznek az igazán sorsot befolyásoló összecsapások, de az minimum igaz, hogy sokkal többet nyerhet a Milan a Juventus elleni meccsen, mint amennyit veszíthet vele.

gigiosavespenalty.jpg

Ez az az ötösfogat, amelyet ki kell maxolni, 3-at otthon nyomhat le a csapat és a két idegenbeli fellépése a két tökutolsó ellen fog megtörténni, ez pedig egy olyan álomszerű sorsolás, amitől a szezon e szakaszában jobbat kívánni sem lehet. Nagyjából minden adott ahhoz tehát, hogy pénteken este, a Juventus BL elfoglaltsága miatti előrehozott állapotban egy jó meccset játszhassunk a zebrákkal, ahol még arra sincs szükség, hogy az ilyekor gyakorta hangoztatott esélytelenség nyugalmával felvértezve fussunk ki a gyepre. Egyrészt azért, mert ez a tényező a maga szignifikáns valójában jelenleg nem is biztos, hogy simán fennáll, másrészt itt az ideje, hogy ezt a jelzőt levetkőzze magáról ez a társaság, ha már egyszer 2-1-re áll a szezonban a legkeményebb riválisával szemben. Egy határozott, masszív, együtt mozgó, stabil védekezési formációt használó, majd abból bátran előrerobbanó, szélvészgyors Milan nagyon komolyan képes lehet megnehezíteni a Juventus dolgát, egy minden energiáját várhatóan nem mozgósító Juventus dolgát pedig pláne. Nyilván tökéletes közeli, a lehető legkevesebb hibát vétő, szuperkoncentrált játék kell ehhez, de én azt mondom, hogy nem szükségszerűen kell lemondani arról, hogy pont a Milan legyen az, amely megszakítja a Juventus hatalmas győzelmi sorozatát.

pasapenaltycoppa.JPG

A mérkőzés – mint már említettük – némiképp szokatlan időpontban, pénteken este kerül megrendezésre 20:45-ös kezdéssel és a DS1 19:25-ös Serie A TIM magazinja után, 20:25-ös felvezetés mellett élőben közvetíti. Online pedig ITT és ITT találhattok számotokra megfelelő néznivalót. Próbáljunk focizni egy jót a Juveval, abban a zónában, ahol itt az utóbbi időben is mozogtunk, a többi meg majd jön magától, vagyis 1-1-re nyerünk. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://curvasudungheria.blog.hu/api/trackback/id/tr6112322265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása