Curva Sud Ungheria

AC Milan - ACF Fiorentina

2016. január 15. - godom

A legutóbbi gyötrelmesen induló, de végül kellemes meglepetéssel záruló bajnoki és a hétközi csodaszép gólokkal felvértezett kezdés, de szenvedős második félidei továbbjutás után egy újabb nagynevű ellenfél vár a csapatra. Ezúttal hazai pályán a tabella 4. helyén álló firenzei alakulat az, aki ellen valami váratlant kellene mutatni. A lilák utóbbi 5 meccsükön 3 győzelem mellett 2 döntetlent könyvelhettek el 10-7-es gólarány mellett, vendégként 5-1-3 a mérlegük 16 rúgott és 11 kapott góllal, tehát kijelenthető, hogy nem jönnek zavarba akkor sem ha ki kell mozdulniuk a Franchi megszokott légköréből.

Pozíciós játék, rövid passzok, távoli kísérletek és gyakori szöktetési próbálkozások jellemzik a játékukat, mindemellett igen agresszíven, a rotáció alkalmazása miatt is nagyon lendületesen, de nem durván művelik a védekezést, amiben a lesre állítás fontos tényező. Legveszélyesebb emberük a bajnokságban 10 gólt jegyző Kalinic, valamint az a Josip Ilicic, aki 9 góllal vette ki a részét a jelenlegi 4. helyükből, miközben jó pár gólpasszt (a legtöbb forrás szerint összesen 7-et) is kiosztottak. Magasan ők kapják a legtöbb büntetőt az idei szezonban, a szlovén 6 gólt lőtt ilyen szituációból, ellenük viszont nem igazán ítélnek, ez is jól jelzi, mennyire erős játékerőt képviselnek.

kalinic-ilicic.jpg

Elég jó százalékban használják ki a helyzeteiket, masszívan támadnak szélen, gyakran próbálnak távoli lövésre alkalmas szituációkat és kiugratásokkal tiszta helyzeteket kialakítani. Egyéni képességeik révén tudnak lehetőséget teremteni maguknak, kontrajátékuk is olyan dolog, amire érdemes odafigyelni és elég ügyesek a védekező pontrúgások megoldásában is. A fejpárbajok, valamint a szöktetések elleni védekezés, ami nem ízlik nekik a statisztikák szerint annyira és relatíve sok szabálytalanságra, egyéni hibára képesek, ha nem náluk van a labda.

A Milan, amely szerdán este nagy valószínűséggel berabonázta magát az Európa Ligába (Ugye az elődöntő fura mód ujjgyakorlat lesz, arra pedig nemigen látni reális esélyt, hogy a másik ágról a Juvén, majd a Napoli-Inter győztesén át az első ötbe aligha beérő Lazio legyen döntős és nyerje is meg azt. A másik három pedig mivel várhatóan az első ötben végez a bajnokságban, ha elkalapál a fináléban sem foszt meg minket Európától, csak a hatodik Coppa Italia sikerünktől, amire 13 éve várunk.) ha szeretne magával kezdeni valamit a bajnoki helyezéseket tekintve is, akkor meg kell verje soros ellenfelét hazai pályán. Azt a Fiorentinát, melyet az utóbbi négy hazai meccséből egyszer sem sikerült, sőt egy vállalhatatlan 3-8-as gólarány mellett a legutóbbi döntetlent leszámítva a lilák háromszor is győztesen távoztak a San Siro gyepéről. Legutóbb, írd és mondd, több, mint 5 évvel ezelőtt 2010. november 20-án tudtuk megverni őket, az alábbi videón látható emlékezetes Ibrahimovic góllal és Thiago Silva gólpasszal egy soványka 1-0 lett a vége.

Előzetesen - azt az elhanyagolható előnyt leszámítva, amit a hazai pálya elvileg jelent – nehezen elképzelhető, hogy meg tudjuk nyerni ezt a meccset, a döntetlen alapesetben egy vállalható eredmény lenne a Rossoneritől, de az 1 pontokkal - legyen az a Roma elleni idegenbeli, vagy a Fiorentina elleni hazai - semmire sem megyünk. Hogy végül is mi fog történni, azt a majd vasárnap este 20:40-től a DS1-en lehet többek között nyomon követni, akinek erre nincs lehetősége streamekre itt vadászhat.

Az borítékolható, hogy győzelmi esélyeink csak akkor vannak ha mind a két játékrészben a pályán vagyunk, egy Roma elleni első, vagy egy Carpi elleni második félidei produkció esetén örülhetünk ha nem kapunk ki. Nagyon nehéz három hét elé néz a csapat, a lilák után az Empolihoz látogatunk, majd jön a Madonnina. Mindegyik esemény kulcsfontosságú annak tekintetében, hogy szezon végén végül is hol fog végezni a Milan, hogy a hátralévő meccseken még valamelyest pozícióban leszünk-e, élni fog-e még egy kicsit a remény egy vállalható helyezés elérésére. Ehhez ebből a három kutya kemény meccsből 6 pontot minimum hozni kellene, de bevallom nem hiszek benne, hogy ez sikerülni fog.

A felállást tekintve, kérdés lehet Montolivo játéka, hogy ki lesz másik belső védő, valamint DS vagy Abate kezd-e a jobboson. Gigi D, Romagnoli, Antonelli, Kucka, Bonaventura és természetesen Bacca helye, ha nincs sérülés egyértelműnek tűnik és nagy valószínűséggel Hondáé és Niangé is, mert se Boateng, se Balotelli nincs még 90 perces állapotban, főleg nem egy Fiorentina ellen. Tipp:1-1

A bejegyzés trackback címe:

https://curvasudungheria.blog.hu/api/trackback/id/tr708270288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása