Curva Sud Ungheria

SSC Napoli - AC Milan

2016. február 20. - godom

Minden kétséget kizáróan a bajnokság legkomolyabb próbatétele következik a Milan számára hétfő este! Egy olyan gyilkológép territóriumára kell belépjünk, amely egyedüli csapatként veretlen otthonában a Serie A mezőnyéből, amelyet az előző fordulóban egy 8 napon túl gyógyuló sebbel illettek, aki októberben saját pályánkon szedett minket darabokra, a szezon eddigi legnagyobb verését mérve az akkor még a formálódás alsó határát sem súroló klubunkra. Ennek ellenére nem mondhatjuk, hogy teher nélkül mehetünk megpróbálni focizni egy jót, mert tét az van bőven, de pont ez a látszólagos esélytelenség az, ami nagyon jól jöhet nekünk, mert ez már egy másik Milan, egy összeszokottabb, szervezettebb, jobb csapat, mint az őszi, amelyik aligha fog újabb 4 gólért menni a San Paolo gyepére. Egy olyan rendszer, amelyik képes lehet igazán megnehezíteni a déliek dolgát.

Legutóbb feltett kérdésünkre érkezett válaszaitok alapján ezt nem csak mi, hanem ti is így látjátok, ugyanis majdnem ugyanannyi voks jött csak arra, hogy elhozunk egy pontot Higuainék otthonából, mint a másik három opcióra összesen. Nagyon nehéz feladat elé néz a Milan, de pont ez teszi ezt a meccset azzá, ami valójában. Ha nem sikerül és ezzel megszakad a csapat 7 meccs óta tartó bajnoki veretlenségi sorozata az messze nem lesz akkora pofon, mint amekkora lökést adna ennek elkerülése. Most mutathatja meg igazán Miha és bandája, hogy komolyan gondolják céljaikat, hogy előre léptek és a változás állandó a játék minőségének, eredményességének javulását tekintve, mert ha erről a rangadóról nem pont nélkül tér haza a Milan, az alapjaiban változtatja majd meg a harmadik helyért folyó harcunkat a további fordulókban. A legutóbbi 9 fellépésünkön, mindösszesen egyszer sikerült elhozni a három pontot a Napoli otthonából, nem ma volt, az évszám 2010.

A Napoli legutóbbi 5 meccséből az utolsó Juve ellenit veszítette el, mellette 4 győzelem áll – egy 8-as győzelmi széria szakadt meg a torinói egygólos vereség alkalmával – ezeken 12 rúgott és 4 kapott gól a mérleg. Hazai pályán utoljára a Roma tudta megfricskázni a liga legeredményesebben támadó csapatát és egy gól nélküli rangadón elvitt egy pontot a San Paolo stadionból. Amikor nem mozdulnak ki kedvenc vadászterületükről a 10 győzelem, 2 döntetlen és több mint 3-szor annyi rúgott, mint kapott gól jelzi számunkra, hogy milyen túrára is készülünk valójában.

Legeredményesebb játékosuk a góllövőlistát fölényesen, toronymagasan vezető Higuain, mindenki ő alá dolgozik, minden az ő eredményességének van alárendelve, ő a szike a kiszolgálásért felelős pengék tengerében. Az Insigne, Hamsik, Callejón trió amellett, hogy 20-tól is több gólpasszért felel, még közel ennyi gólt is összehozott magának, mellettük a középpályáért felelős Allan-Jorginho duó is felrakott 9 pontot a kanadai táblázatra. Úgyhogy nincs mese itt aztán tényleg mindenkire figyelni kell, bárki lehet, aki átszúrja pajzsunkat abban az esetben, ha sikerülne megállítani az argentint vagy csak szimplán rossz napja lenne, amire azért ne nagyon számítsunk.

A Napoli minden, ami egy igazi európai élcsapatot takar, közvetlenül az elit mögötti halmaz masszív tagjává növi ki magát éppen! Páratlan és ritkán látott labdabiztosság, lendület és precizitás jellemzi, labdakihozatalaik élményszámba mennek, rengeteget lőnek, szöktetnek, teremtenek helyzetet, melyek nagy része után bizony középkezdés következik. Jók a széleken, jók középen, jók a fejpárbajokban. Állandó kezdő 11-ük röviden, gyorsan passzolva akár az ellenfél térfelén is a totális kontrollra törekszik és teszi ezt többnyire sikerrel még akkor is, ha nem náluk van a labda, mert a letámadásaik is életveszélyesek.

baccahiguain.jpg

Nagyon nehéz fogást találni rajtuk csapatként, itt tényleg komoly szerepet kap a szerencse és imádkozni kell egy-egy egyéni hibáért, hogy esély teremtődjön, ahogy ezt a Juve elleni meccs és annak gólja is szépen mutatja. Sokat fog nyomni a latba, hogy mennyire maradt benne ez a torinói pofon a játékosokba, valamint, hogy mennyi energiájukat emésztette fel a csütörtöki nem épp könnyűsúlyúnak mondható spanyol kirándulásuk, amikor is a Villarreal otthonába látogattak az odavágóra az Európa Liga keretein belül és szenvedtek a hétvége után újra egy 1-0-ás vereséget. Ugyan - nem meglepő módon - nem a legerősebb kezdőjükkel álltak fel, de Hamsik, Koulibaly és Hysaj is végigjátszotta a mérkőzést, Callejón is több, mint 70 percet volt pályán és a végén több, mint 20-20 percet fenn volt Higuain és Insigne is, miközben a harmadik csere, Allan 10 percet kapott. A Milan egy győzelem után, a szezon számára eddigi legjobb időszakában, hétmeccses veretlenségi sorozattal, a hétfő esti kezdés miatt, egy komplett hetet zavartalanul készülve vághat neki ennek a kalandnak, míg a Napoli játékosai számára közel sem ilyen ideális a mérkőzésre való felkészülés – ezek azok az egészen apró kapaszkodók, amelyek segíthetnek egyenrangú ellenféllé válnunk vendéglátónk otthonában.

Csapatunk ebben a veretlen időszakában 4 győzelem mellett 3 döntetlent hozott össze 13 gólt rúgva és 5-öt kapva. Két értékesnek mondható idegenbeli (Roma, Empoli) döntetlen mellé egy fájó, hazai, Udinese elleni 1-1 is jut, ami elvesz némiképp egy hangyányit a 3-0-s derbin aratott és a 2-0-s lilák ellen elkövetett örömteli győzelmeink értékéből. Az után a hetedik fordulós 0-4-el végződő Napoli meccs után összesen két 1-0-s vereséget szenvedett a csapat – addig hét forduló alatt négyet - az egyik a bőven vállalható Juve elleni 0-1 a másik a rettentően bosszantó évnyitónk a Bologna ellen otthon, ami szintén a Juve elleni eredményt hozta. De ezeknek a tésztásokéhoz hasonlítható pontvesztéseknek az ellenére a Milan fejlődik és fokozatosan lépdel előre, ha a kezdeti mélyrepülés után - ami abban a bizonyos 0-4-ben csúcsosodott ki – a 8. fordulóban kezdődött volna a bajnokság, akkor nagyon másképp nézne ki a tabella, mint most! Íme:

tablazat8fordutan.jpg

Ez idő alatt azért a Napoli is egyre jobban összeállt, Sarri munkája bőven meglátszik a csapatán, de összességében talán az a képzavar áll össze a fejünkben, hogy ugyan az esélytelenebb nyugalmával, mégis némiképp bizakodva várhatjuk a meccset. Még az egyértelmű indokok mellett is lenne miért felszívni magunkat, a négygólos vereség előtt egy hármast gurított nekünk a Napoli, még nincs másfél éve ugyan, hogy Ménez és Bonaventura góljaival sikerült hazai pályán 2-0-ra megverni őket, de az ezt követő legközelebbi Milan sikert keresve, nem kevesebb, mint 5 évet kell visszamennünk az időben. Az utolsó 10 meccsen 2-3-5 a Milan mérlege a Partenopei ellen 11-18-as gólarány mellett, ami még akkor sem mutat túl jól, ha tudjuk, hogy mennyi „edző” és mennyi „játékos” fordult meg ez idő alatt csapatunk háza táján.

A kezdőcsapatunkat illetően lassan már megszokjuk, hogy sok kérdés nem igazán van, Kucka szereplésére nem adtunk volna sok esélyt, edzett már a srácokkal, úgy gondolták a padra talán leülhet, azóta úgy néz ki teljesen felépült és ha Miha úgy gondolja kezdhet is hétfőn. Nagyon reméljük, hogy így lesz és a helyén nem Bertolacci próbálkozásait kell figyelemmel kísérni. Abate felől már hamarabb jött a Milannewsos infó, felépült és már szerdán a csapattal edzett, így őt mindenképpen a kezdőcsapatba vizionáljuk, mert bár DeS meglepően jót mutatott legutóbb, a mellett nem szabad elmenni, hogy egy támadás ellen teljesen beoltott ellenfél esetén ez legkevésbé sem mérvadó. Ijesztő volt olvasni, hogy Romagnoli bevetése veszélyben van influenza miatt, de már sorozatosan jönnek a hírek, hogy a két kihagyott edzés után felveszi újra a kesztyűt és látjuk hétfőn a pályán. No de ezek az apró-cseprő problémák sokkal kevésbé blokkolják, rombolják le az agyat, mint a góré egyik legújabb nyilatkozata, melyben közli, hogy 5 éven belül két BL-döntőt kell játszania a Milannak.

napmilform.png

Azt még valahogy magunk elé tudjuk képzelni, hogy fülig érő vigyorral előadja, hogy majd 30 év múlva térjenek vissza arra a kérdésre, meddig is lesz ő a Milan elnöke, de hogy ezt az előbbi gondolatot mi módon volt képes elültetni az agyában, majd még meg is osztani ezt ország-világgal, hát bevalljuk, arról sejtelmünk sincs. Vagy nagyon tud valamit az öreg, amiről nekünk lövésünk sincs, vagy a lövés, mint olyan, vele kapcsolatosan merül fel, vagy csak egész egyszerűen szellemileg teljesen alulbútorozottá vált. Egy biztos, az én pennámból kiszedte a tintát csillagközi egysorosával, de talán ideje is már, hogy véget érjen ennek a szezon további részét nem kicsit meghatározni képes rangadónak a felvezetője. Mindenesetre szívesen vennénk, ha Berlu bá’ elképzelhetetlennek tűnő jövőképe azzal kezdene el alapot képezni magának, hogy elhozzuk a 3 pontot Nápolyból, erre szerintünk annyira nem, viszont 1 pontra talán jók lehetünk. A Juve botlott Bolognában, ezzel megadta az esélyt hétfői ellenfelünknek arra, hogy egy győzelemmel visszavegye a tabella első helyét, ennek ellenére vagy pont éppen ezért a tipp: 1-1. A mérkőzést hétfőn 21:00-ás kezdéssel, 20:45-től történő felvezetés mellett a DS1 élőben közvetíti, online adást pedig ITT vagy ITT keresgéljetek.

A bejegyzés trackback címe:

https://curvasudungheria.blog.hu/api/trackback/id/tr748400556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása