Curva Sud Ungheria

SSC Napoli - AC Milan 1-1

2016. február 23. - godom

Elment érte és elhozta a pontot Nápolyból a Milan! Nem működött a Partenopei sebészi pontosságú kivégzőosztaga, nem tudta a hazai csapat gólra váltani fölényét, egyértelmű, nem lehet kérdés melyik csapat számításai jöttek be. Ez a pont, amely vitathatatlanul a szezon legértékesebb 1 pontja – és mellé az a mentális töltet, amit az eredmény és az így tovább tartó veretlenségi sorozat ad – még nagyon sokat jelenthet a továbbiakban a Milan számára! Rohadtul nem mindegy, hogy jelenleg a velünk meccsnullban lévő, de sokkal jobb gólkülönbségű Fiorentina ellenében nem 9, hanem „csak” 8 pont a hátrányunk és „mindössze” kétfordulós a különbség a Romával összehasonlítva, akik ellen zárjuk majd az idényt.

higuain_lelancolva.jpg

Ez még most természetesen nem jelent sok mindent, de mégis könnyebb így ránézni a tabellára. Arra a tabellára, amelynek képében a következő két hétben hatalmas változások következhetnek be, amennyiben a Milan képes hozni sárgalapos eltiltása miatt biztosan Montolivo nélkül a Torino elleni hazai bajnokiját és a jóval nehezebbnek ígérkező Sassuolo elleni idegenbeli csörtéjét. Ugyanis hétvégén Empoli-Roma, Juventus-Inter és Fiorentina-Napoli mérkőzéseket rendeznek, ezt követően pedig Roma-Fiorentina rangadóval indul a soros forduló.

Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni a meccsel kapcsolatban, hogy ha az eredmény nem is, a játék képe elég élesen megmutatta a két csapat közötti számottevő különbséget, bőven van még miben fejlődni, bőven kell még a keretet erősíteni. Ez biztos és vitathatatlan, de az is, hogy ha ma este a két védelem mezt cserélt volna, akkor gólokkal bukjuk el ezt a mérkőzést, ami a Rossoneri védelmének hatalmas dicsérete, amiben egy kiválóan teljesítő Abate és Zapata mellett, egy stabil Alex és Antonelli tűnt fel, akik ugyan az előző páros teljesítménye nyomán itt-ott eléggé szürkének tűntek a mai este folyamán. Működött a középpálya is, aminek legfőbb jele, hogy nem a mostanság jól teljesítő Montolivót látva is stabilan, szervezetten zárt. A csatárokat nem igazán lehet értékelni, szinte momentumuk sem volt, a védekezéshez szükséges segítséget többé-kevésbé sikeresen megadták. Talán nem akarta megbontani korábban a kezdőt Mihajlovic, nehogy baj legyen a védekezéssel, de én személy szerint nem bántam volna, ha a szinte munkanélküli és a tudat által, hogy még mindig Bacca és Niang van fent statikussá vált Napoli védelmet egy kicsit korábban megpróbálja megzavarni Ménezzel és Balotellivel.

jack_bubi.jpg

Voltak nagyon jó és ilyen-olyan okokból kifolyólag kevésbé jó produkciók is, de összességében hatalmas gratuláció jár a csapatnak ezért a teljesítményért. Nyilván többet veszélyeztetett a Napoli, persze, hogy sokkal többet volt náluk a labda és sokkal többet, sokkal pontosabban passzoltak, de azt is észre kell venni, hogy cselekben, fejpárbajokban, szerelésekben mi voltunk jobbak és nekünk sikerült többet kihoznunk magunkból csapatként nem a házigazdáknak.

napmilstat.png

Győzni Nápolyban már nagyon meseszerű lett volna, az X-ben sokan bíztak és az valóra is vált, jó is ez így, tökéletesen mutatja az eredmény, hogy jó útra tért a Milan, folyamatosan halad is előre rajta és azt is, hogy van még hová lépdelni az igazán nagy eredmények elérése érdekében. Nagyon szívesen, most ti jöttök - üzenjük Torinó zebra felébe. Legyetek szívesek megverni az Intert, majd ha eljön az idő pontokat hagyni a San Siróban, mert ez a Milan nagyon úgy néz ki, egyre jobban megérdemli, hogy a szezon végéig harcban lehessen a harmadik pozícióért, a dobogó legalsó fokáért.

A bejegyzés trackback címe:

https://curvasudungheria.blog.hu/api/trackback/id/tr38412400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo0410 2016.02.23. 01:14:50

Kedves Milan!
Hatalmas köszönet jár ezért a döntetlenért! Mi Juventus drukkerek örök hálával tartozunk ezért nektek. Ha a nyáron ezt a keretet megerősítenék végre rendesen, akkor ha bejutnátok a BL-be, lehetne keresnivalótok. Csak sajna a fél keret kuka. De a játékotok egyre biztatóbb.

hatoldal 2016.02.23. 13:56:39

Ha nem is minden Milan szurkoló véleményét tükrözi, de tudom, sokra igaz, hogy nem annyira tesz az boldoggá minket, hogyha ennyire nagyon örülnek a zebrákok. Kétségtelen, hogy mikor az enbékettőbe küldték a csapatot annó, kicsit nekem is hiányzott.
süti beállítások módosítása