Curva Sud Ungheria

Egy korszak vége?

2016. május 14. - dani027

Ugyan a szezonból még két mérkőzés van hátra, a bajnokságban utoljára lép pályára az idei szezonban a Milan. Mindez egyben a Berlusconi-korszak utolsó bajnokija is lehet, már amennyiben hihetünk a pletykáknak és jó úton haladnak a tárgyalások a csapat eladásáról.

Miután a Sassuolo megnyerte a Frosinone elleni mérkőzést eldőlt, hogy a Milannak az utolsó fordulóban nyernie kell a Roma ellen a 6. hely megszerzéséért, ami a biztos EL-selejtezőt jelentené a csapatnak. Amennyiben ez nem sikerül, vagy a Sassuolo legyőzné az Intert, úgy sem lehetetlen a kisebbik európai kupasorozatba jutás, csak épp a Juventust kellene legyőzni.

A Bee-féle üzlet után egyébként tovább fokozott kétellyel tekintünk az esetleges eladást illetően, elvégre olyat már láttunk, hogy a Fininvest hivatalosan is megerősítette a tárgyalásokat. A végső megállapodás akkor meg is született, csakhogy kiderült, amiről 1-2 lap már írt akkor is: Beenek tulajdonképpen soha nem volt ennyi pénze. Amennyiben ez így van, akkor nyilván arról Berlusconiéknak is tudnia kellett (ha nem, az még aggasztóbb), viszont az a kérdés joggal merülhet fel, miért egyeztek bele ezekbe a feltételekbe. A mostani jelölt legalább rendelkezik saját pénzzel, ami azt illeti Jack Ma egy picivel gazdagabb is Berlusconinál. Tehát ha megegyeznek, legalább attól nem kell tartani, hogy majd nem fizetnek. Minimális előrelépés az ügyben, nagyon óvatos optimizmus engedélyezhető.

Ha pedig úgy esne, hogy nyáron tulajdonost vált a Milan, akkor éppenséggel a Roma elleni találkozó lesz az utolsó bajnoki a Berlusconi-korszakban. Hogy ennek van valami jelentősége? Azt hiszem nem sok.

Amennyiben olyan időszakban lenne a csapat, amikor épp szebb napokat él meg, akkor más szituáció lenne. Csakhogy itt egy minden tekintetben válságba került csapatról beszélünk, amit vagy megreformálni kellett volna évekkel ezelőtt, vagy pedig eladni. Összességében méltatlannak gondolom, hogy arról az emberről ennyi negatívum merült fel az utóbbi pár évben, mert ennél többet érdemelt volna. Berlusconi nem fogja megkapni azt az elismerést, ami kijárna neki az eredmények alapján. Mostanra legtöbben valahogy úgy lehetünk ezzel, hogy csak adná már végre el. Persze ezek nem a sajnálat hangjai, a mostani helyzet is neki köszönhető, ha valaki, akkor ő tehetett volna a csapata szétesése ellen. 

Valószínű az is, hogy Brocchinak is ez lesz az utolsó bajnokija a kispadján. Egyfelől ha életbe lép a fentebb vázolt gondolatmenet, akkor azért. Ha pedig esetleg mégsem történne meg, az eddig mutatott teljesítmény alapján a Serie C is túlzás lenne Brocchinak. Mondjuk ebben az esetben megmondom őszintén nem fog érdekelni ki égeti magát a kispadon.

Leendő ellenfelünk kifejezetten jó formában van az edzőváltást követően, olyannyira, hogy a második helyért küzdenek. A helyzet a szempontjukból egyszerű: mindenképpen nyerniük kell, bár a sorsuk nem a saját kezükben van, szükségük van egy Frosinone győzelemre is a hétvégén. A tét egyébként nem feltétlenül kicsi: az a csapat amelyik a második helyen zár, azonnal főtáblára jut a BL-ben, míg a harmadiknak selejteznie kell, ami a teljes nyári programot megnehezítené, pláne az EB évében.

A Roma elsősorban ellentámadásaiban bízhat, ami olyan játékosokkal, mint Szalah, El Shaarawy vagy épp Perotti egyáltalán nem meglepő. Azon sem csodálkozhatunk, hogy a rögzített helyzetekől sok gólt szereznek, ugyanis olyan szabadrúgás-speciálistáik vannak, mintpéldául Pjanic. Szeretik kontrollálni is a mérkőzéseket, többnyire szélen építkeznek, ezen belül is a csapat jobb oldalán. Magasra feltolt védelmükkel igyekeznek lesre futtatni az elenfél támadóit.

A legutóbbi 5 mérkőzésükből egyébként 4-et megnyertek, igaz az némi aggodalomra adhat okot, hogy 7 gólt kaptak ebben az időszakban. Mármint aggódhatnának, ha nem a Milan lenne az ellenfél, az eddigi formánkból kifolyólag nem nagyon kell attól tartani, hogy szétbombázzuk a kapujukat. 

Ami a várható kezdőcsapatot illeti: a múlt heti mérkőzést követően Calabria ismét a jobb oldalon kezdheti a találkozót, illetve a Gazzetta szerint Romagnoli lesz a balhátvéd. A középpályára nagyobb változásokat prognosztizálnak, bekerülhet például Locatelli és Poli a csapatba, míg a csatársorban egyelőre Adriano helye tűnik biztosnak. Persze az egészet árnyalja kissé, hogy a lap szerint eleve 10 emberrel indítjuk a mérkőzést, és akkor még bele sem számoltuk Poliékat. Ha hihetünk a pletykáknak, akkor Abbiati idény végén visszavonul, amennyiben ez igaz, akkor lehet nem lenne butaság a veterán kapussal kezdeni, karján a csapatkapitányi karszalaggal, pláne ha a kupában is vele szeretnénk kezdeni - márpedig miért ne? 

A mérkőzést a Digisport ha minden igaz körkapcsolásban adja, de mi nem szeretnénk, hogy egyetlen másodpercről is lemaradjatok, ezért alternatívaként innen tudtok majd linkeket válogatni.

A bejegyzés trackback címe:

https://curvasudungheria.blog.hu/api/trackback/id/tr718715310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása