Curva Sud Ungheria

Empoli-Milan – Kötelezően választható győzelem

2016. november 26. - Szori

Ma este 20:45-kor a 17. helyen álló Empoli otthonába utazik Montella legénysége. A mérkőzést a DIGI Sport 1 élőben közvetíti, akinek nincs, streameket majd itt talál.

15219519_10154867463169662_3168916975120204084_n.jpg

Legutóbb többen "megdorgáltak" minket, amikor egy kiesés ellen menekülő csapat ellen le mertük írni, hogy a Milannak kötelező győznie. Valahol jogos, hogy nincs kötelező győzelem a Serie A-ban (lassan sehol sem), viszont akkor élnék egy egyetemeken használt képzavarral: ez a mai meccs egy a kötelezően választható győzelmek közül. Az olasz első osztályban az élmezőnyben gyakran az a csapat érvényesül, aki jobb eredményeket ér el a kisebb gárdák ellen. Aki több meccset nyer ellenük, az előrébb végez. Ha a dobogó a cél, akkor az ilyen meccsek nagy részét nyerni kell. 1-2 rosszabb eredmény természetesen belefér, de az nem, hogy rendszeresen bukdácsolunk a kieső csapatok ellen (volt erre példa az elmúlt években...).

Az Empoli múlt héten hazai pályán csúfos pofonba szaladt bele, Paulo Sousa együttese 4 gólt rúgott a toszkán rangadón, míg a kékek egyet sem. A formájukról sokat azért nem érdemes leszűrni, mert előtte meg ők lőttek egy négyest a Pescarának, a Roma ellen pedig szereztek 1 pontot, szóval vegyes a kép. Egy biztos: Gilardinoék a kiesés ellen fognak harcolni, a mai meccs esélyese pedig a Milan. Volt csatárunk a Gazzetta szerint nem kezd, helyette az idén eddig két gólos, veterán Maccarone lehet a center (ő ezzel a házi gólkirályuk). Kezdhet viszont Saponara és Mauri, előbbire kell leginkább figyelni, mert magasan ő a kékek legjobb játékosa. Mauri játékára pedig külön kíváncsi vagyok, mivel csak kölcsönbe szerepel az Empoliban, az év végén elvileg visszatér hozzánk.

saponara.jpg

Pazzini és Kaká eltitkolt közös gyermeke?

A Milannak lesz egy nagy hiányzója Bacca személyében, bár a jelenlegi formáját tekintve nagy eséllyel egyébként is Lapadula kezdett volna a helyén. Visszatért viszont a keretbe Romagnoli és Bertolacci, de a Gazetta és a Sky is a padra várja őket. A védelembe ott lehet Antonelli, De Sciglio kárára. Mellette Paletta, Gomez és újdonsült kapitányunk, Abate várható a kezdőbe. A középpályán már több a kérdőjel, egyedül Locatelli helye biztos. Mellette Mati Fernandez, Bonaventura, Kucka és Pasalic is számításba jöhet. Jack is biztosan kezdeni fog, nála az a kérdés, hogy a középpályán, vagy egy sorral feljebb játszik, Lapadulával és Susoval egy sorban, Niangot a padra küldve. A Sky szerint a Donnarumma; Abate, Gomez, Paletta, Antonelli; Pasalic, Locatelli, Mati Fernandez; Suso, Lapadula, Bonaventura lesz a kezdő, a Gazzetta tippjét a képen láthatjátok. A Sky verziója kicsit kockázatosabbnak tűnik, viszont lenne benne egy kis kreativitás, ami sokszor hiánya a csapatnak. Egy biztos: ezzel a kezdővel merőben más játékot várhatnánk a csapattól, mint a szokásos középpályával. Őszintén szólva nem bánnám, ha az eredményes célfoci helyét lassan átvenné egy eredményes szép foci. Persze ehhez lehet nem elég erős a keret, talán most erre is választ kapunk.

15202573_10154867466024662_4347506042940647043_n.jpg

A Gazetta szerint: Donnarumma; Abate, Paletta, Gomez, Antonelli; Kucka, Locatelli, Bonaventura; Suso, Lapadula, Niang

Reméljük szép estét varázsolnak nekünk a fiúk, és ezt a kurzust vették fel a Neptunban, mint kötelezően választható tárgyat. Nagyon jól jönne a 3 pont, ami kicsit nehéz lehet, mert Maccarone szeret beköszönni a nevelő együttesének (igen, az a Milan), Saponara pedig a Serie A egyik legjobb középpályása, aki szintén mindig veszélyes ellenünk. Ettől függetlenül bízok a fiúkban, az Inter ellen utolsó pillanatban elbukott győzelem remélhetőleg még jobban feltüzelte a csapatot, és magabiztosan abszolválják a mai tantárgyat meccset.

A bejegyzés trackback címe:

https://curvasudungheria.blog.hu/api/trackback/id/tr9511999574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása