Curva Sud Ungheria

Évértékelés 2016 – 3. rész: Edzők és vezetők

2016. december 29. - Szori

Ahogy tavaly, úgy idén is 5 posztban összegezzük az évet. Ismerd meg tagjaink véleményét!

mihajlovic-montella-milan-sampdoria-novembre-2015-ifa.jpg

Hogyan értékeled az edzők és vezetők idei teljesítményét?

Dani: Nehéz úgy értékelni valakinek a teljesítményét, hogy nem láttuk a teljes képet. Igazából mind a három edző esetében erről van szó. Miha ugye nem fejezte be a munkát, így azt sem láthattuk, mit tett volna az olasz kupa döntőjében. Gondolom abban egyetértünk, hogy a trófea megnyerése esetén teljesen más lenne a megítélése. Brocchi eleve csak egy beugró báb volt, mást nem vártak tőle, minthogy küldje pályára Berlusconi rendszerét. Montella szerintem mindkettőhöz képest előrelépés, amit 2016-ban csinált, abba nem tudok belekötni - de kell a hasonló folytatás is ahhoz, hogy az összkép is pozitív legyen. Ráadásul kupát is tett a vitrinbe - még ha nem is épp BL-serleget -, ami mindeképpen tovább javítja a róla kialakult véleményem.

A vezetőség munkáját is nehéz értékelni, leginkább azért, mert kevés infó jut el a háttértevékenységekről. Ott van például állandóan az a kétely, hogy valóban eladják-e a csapatot, vagy egy jól kitervelt időhúzásról van szó, mi meg szépen harmadjára is beszopjuk ugyanazt. Ha tényleg az eladáson dolgoznak, akkor kevésbé negatív a kép természetesen. Összességében pozitívnak sem tudnám értékelni, mert az igazolások szintjén még mindig nem látni a koncepciót és egy-egy jó találaton kívül nincs különösebben nagy eredménye a mercatóknak.

gettyimages-481759548.jpg

Nem fejezhette be, amit elkezdett

Galacy: Mihajlovic szerintem elég jó munkát végzett. Itt egy picit visszakanyarodnék még 2015 nyaráig. Akkor jött a csapathoz Miha, illetve Bacca, LA, Romagnoli, Kucka, Bertolacci, plusz még mások, de ezt az 5 játékost emeltem ki, mivel ők akkor a kezdőbe érkeztek (más kérdés, hogy LA hamar kijátszotta magát belőle), és úgy is kezdték a szezont. Szóval ez jóformán egy fél kezdő kicserélése.  Ősszel eléggé botorkáltunk, de szerintem tavaszra már elég jó eredményeket hozott. Valamiért mégis mennie kellett, és biztos, hogy nem az eredmények miatt… Nem hagyták, hogy fejezze be a munkát. Brocchira kár pazarolni a szót, a vezetőség bábja volt. Montella alapból szerencsésebb helyzetben volt szerintem, a csapat gerince ugyanaz maradt, csupán néhány kiegészítőembert kapott. Persze, a közeg neki is új volt, viszont a csapat gerince, akivel dolgoznia kellett ugyanaz már egy éve, vagyis nem kellett 4-5 új embert beépíteni. Az alapkezdőbe így 2 új név került be, Paletta és Suso, de valamennyire ők is ismerhették a közeget, mivel épp tőlünk voltak kölcsönadva. Locatellit nem soroltam ide, mivel ő (rossz leszek most, de szerencsére) Montolivo sérülése miatt került be a kezdőbe. Remélem nem kerül a kispadra a “capitano” visszatérése után sem. Mivel egy edzőt az eredményei minősítik, Montellat annyiban ítélném jobbnak Mihajlovicnál, hogy nagyobb százalékban nyerjük a meccseket. Nem tudom, hogyan, mert a játékunk semmivel sem jobb, de eredményesebb.

A vezetőség munkája? Továbbra is vicc. Ugyanaz megy már évek óta. Az állandó hazudozás (a fiatalítás, meg olaszosodás jegyében a nyári 6 igazolásból egyetlen játékos olasz, az eladás körüli állandó terelés, ködösítés, időhúzás, stb), a szurkolók hülyének nézése maradt az idén is a sláger. Dani említette a kételyt az eladással kapcsolatosan, az nálam is ugyanúgy megvan.

cristian-brocchi-cropped_1eedk8w24b30q1vj994a5gf9f4.jpg

Berlusconi bábja volt?

Donzee: Miha nekem sose volt szimpatikus, egy köpködő tájparaszt az én szememben, a szerb Pinyő. Inzaghihoz képest felüdülés volt, de hozzá képest Pinyő  is az lett volna, úgyhogy ez nem mérvadó. Pozitívum, hogy bátran nyúlt a fiatalokhoz. Brocchinak el sem lett volna szabad vállalni. Montellát kifejezetten kedvelem, remek a csapategység, bátran nyúl a fiatalokhoz, jönnek az eredmények, kupát nyert hosszú idő után. Remélem sokáig hagyják még dolgozni.

Berlusconi egy egoista, a klub iránti szeretetét nem vonom kétségbe, az elért eredményeit köszönöm, de ideje lenne, hogy elengedje a klub kezét. Galliani tevékenységét nem tudnám a jó ízlés  határain belül jellemezni. Nálam ő maga a probléma, a hiteltelenség szobra, a hazugság, a korrupció jelképe. Takarodj!

montella-milanstarts.jpg

Milánó új kedvencei egy képen

kalocsa: Berlusconi az én meglátásom szerint szarik az egész Milanra. A Milanos szíve már nem a régi, míg politikus volt, addig fontos volt neki a Milan. Aztán “bukott”, így már a a Milan sem volt fontos számára.  A “bukás” óta viszont csak a hazugságok, a szédítés, a szurkolók szemen köpése volt érzékelhető. Galliani csak azt teszi, amit elvár tőle Berlu, hülyíti a népet.

Mihajlovic elkezdett építkezni, amit nem hagytak neki, Brocchi kinevezése a vicc kategóriát se üti meg, Montella azt folytatja, amit Miha elkezdett. Jó az irány, nem várt eredményeket produkált a csapat. A dobogó közelébe senki sem várta a gárdát, a játékkal még vannak gondok, de talán az is változni fog.

berlusconi.jpg

Jövőre már lehet nem ő a Milan tulajdonosa. Vagy csak kamu az egész?

MilanLaci: Miha elvégezte azt, amire senki nem számított. Arca, fazonja, s végre szíve kezdett lenni a csapatnak, pluszban ,,megkaptuk Gigit’’, ami miatt a szerbnek egy hatalmas pacsi jár. Montella kapott egy alapot, amire építkezhet. Eddig inkább pozitív, mint negatív a megítélése, de igazából a januári mercato után lehetne igazából kiértékelni „L’Aeroplanino” félidei bizonyítványát. Kíváncsi vagyok, kiket kér, mely posztokra.

Galliani, takarodj!

Sokszor szidjuk a Kopaszt, de azt kétségbe sem vonhatjuk, hogy igazi Milan szurkoló.
Viszont az ideje sajnos lejárt.

Tiberio: A szerb brutál hátrányból indult a szememben. Néha meg-meg közelítette a nullát, de Donnarummán kívül én más pozitívumot nem írok a számlájára. Brocchiról szót nem ejtenék. Montellát még nem szeretném körülírni. Néha elhiszem, néha meg koppanok.

cmqaen1xeaeplug-700x1024.jpg

Jövőre már "kínai csapat" leszünk?

Alexq:

(Figyelem: a következő sorok megzavarhatják egyes olvasóink lelki nyugalmát, továbbá csak 18 éven felülieknek ajánlott! :-) – Szóri)

Miha: játékosként imádtam, szabadrúgásait a vehemens viselkedését, a köpködő faszt pedig megvetettem. Edzőként utáltam a Milanról tett nyilatkozatai miatt, majd mikor hozzánk igazolt reménykedtem, hogy helyreteszi az öltöző romboló Montolivot és pajtásait. Ennyi elvárásom lett volna az első időszakban tőle, ezt nem volt képes teljesíteni ezért nulla pont, viszont néha a csapata játékot mutatott és ez meglepett, voltak körülmények amiről nem tehetett és ami hátráltatta, de a mai Milan alapjait ő tette le. Illetve bátran kimerem jelenteni, hogy egy legendát neki fogunk majd köszönni. A kupadöntőt megérdemelte volna.

Brocchi: egy töketlen báb, aki nem volt képes nemet mondani, ehelyett lejáratta magát. Nem mindig kell nyalni, szopni hogy előrébb kerüljünk , Kérem szépen növesszünk golyókat és merjünk nemet mondani és megmászni a lépcsőfokokat - hol is van ő most kérem szépen?

Montella: folytatta Miha csapat építését, bátran nyúl a fiatalokhoz, Suso alatta zseniális, rendkívül jól látja a csapat gyenge pontjait és kiválóan nyúl a megoldáshoz. Neki köszönhetjüka juve skalpjait és 5,5 év után az első kupánkat, amit kérek szépen nem lebecsülni, igen te sem kedves zebracsikos juve szurkoló, mert a foci történelmében azt nézik, kinek hány kupája van, és habár nem fogunk titeket utolérni az olasz bajnokság csillagocskáiban, ahogy ti sem fogtok minket soha utolérni a Bl és a nemzetközi kupak győzelmeiben, habár kaptatok jó pár év előnyt. Szóval vissza Montellahoz, csak hogy kapjon egy tökön rúgást is, faszikám a cseréidtől agyfaszt kapok. Könyörgöm, a 11-es rugó Niangot hanyagold mar egy piciket, ha nem tudod kezelni a kölyköt, add el vagy hagyd abba.

Berlusconi te zsivány kokainista drága barátunk, hogy isten adjon neked meg jó pár év egészséget és fiatal suncikat, de a kurva anyádért hazudsz nekünk és szopatod a naiv magyar barátaimat a kínai olcsó áruval. Hát haver, ha meghalsz az ördög barátunk a jobbjára fog ültetni és együtt szívjatok majd a legnemesebb kolumbiai kokót Milan sálban és mezben, de most már engedd el a csapat kezet faszikám, hadd jöjjön valaki aki vagy megismétli vagy akar megközelíti a sikereidet. Kérlek ne hagyd, hogy az összes szurkoló megutaljon. Forza Berlu.

Galliani a kurva anyád! Mondjál le, takarodj. Vegyél egy szigetet valahol és pihenj vagy bánom is én és vidd magaddal Raiola barátodat is.

A bejegyzés trackback címe:

https://curvasudungheria.blog.hu/api/trackback/id/tr8012078665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása