Curva Sud Ungheria

Bikaviadal előtt

2017. január 16. - Galacy16

A 20. forduló zárómérkőzésén csapatunk a Torinohoz látogat, a harmadik összecsapás lesz ebben az idényben a két gárda között. Ami újdonság, hogy a szezonban először találkozik a két csapat a torinói olimpiai stadionban, hiszen a bajnokságbéli odavágó, meg a múlt heti kupameccs is a San Siroban zajlott. Arról külön már nem is beszélünk, hisz mindenki tudja, hogy a Bikák trénere az a Siniša Mihajlović, aki a múlt bajnokságban a Milant irányította a kispadról.

205822884-3bece535-13ae-45da-b17d-0af9f2483c4d.jpg

Mindkét San Siroban rendezett találkozón izgalmas, szoros mérkőzést játszott a két alakulat, és talán nem túlzás kimondani, mindkét alkalommal aránylag szerencsés győzelmet aratott a Milan. Az augusztusi bajnokin csak a meccs végén "támadott fel" a Torino, de emlékszünk, a hosszabbításban Donnarumma büntetőt védett, ez tartotta otthon a 3 pontot, és talán még a ennél is emlékezetesebb maradt a szerb Mester cinikus mosolya a kihagyott tizi után.

A csütörtöki, Olasz Kupa összecsapásnak a végjátéka nem sikeredett olyan drámaira, viszont a Bikák 50-55 percig egyértelműen uralták a mérkőzést. Utána szerencsére a Rossoneri feltámadása következett, és két gyors találat után is mi irányítottunk, akár fölényesebbé is tehettük volna a győzelmet. Viszont az első félidő pocsék játékát nem tudjuk olyan könnyen elfelejteni.

A ma esti mérkőzést már a gránátvörösök otthonában játssza a két csapat, és itt a papírforma szerint még szorosabb csata ígérkezik. A Torino ugyanis hazai pályán elég szépen muzsikál, a 9 lejátszott bajnokin 6 győzelmet és két döntetlent ért el, egyedül a városi rivális Juventus tudta legyőzni őket az Olimpicoban. Az sem elhanyagolható tény, hogy Mihajlović legénysége a Serie A 4. legjobb támadósorával rendelkezik, 36 gólt szerezve eddig. Az is megemlítendő, hogy a védelmük viszont nem a legacélosabb, a 27 kapott találatnál csak 5 csapat tud rosszabbat felmutatni. A Milan pedig a 8 idegenbéli találkozóján 3 alkalommal kikapott, emellé társul 4 győzelem, és egy döntetlen. Azt is illik megemlíteni, hogy mind a 4 győzelmünk kizárólag a tabella második felében tanyázó gárdák ellen jött össze, a komolyabb ellenfelek ellen eddig nem sikerült nyerni idegenben. A Toro szerintem mindenképpen a jobb alakulatok köze sorolható a jelenlegi mezőnyből, és habár utoljára 2001-ben sikerült nekik legyőzni a Milant, mégis minden jel arra mutat, hogy nem lesz könnyű nyerni ma este. Azt is hozzátehetjük, hogy az utolsó 3 egymás ellenin (a Torinoval házigazdaként) 3 döntetlen lett a vége, míg utoljára 2012 decemberében sikerült elhozni a 3 pontot tőlük.

A hazaiaknál nagyjából az alacsapat fog kifutni a gyepre, nagyon fontos hiányzójuk nincs, talán a lábadozó Castantól eltekintve. A ghánai Acquah, aki az Afrika Kupán van Ghána válogatottjával idén már nem számít nélkülözhetetlennek a torinói gárdánál. A kupameccshez képest a Gazzetta dello Sport szerint 3 helyen fog változtatni a szerb edző, De Silvestri, Baselli és Iturbe a padon fog helyet foglalni az előzetes kezdők szerint.

torino.jpg

Ami a Milant illeti, De Sciglio és Antonelli a keretbe sem került be, a hírek szerint apróbb sérülések miatt, de egyes pletykák arról számolnak be, hogy előbbi már most a télen a Juve játékosa lesz, és ezért nem kerettag. Mi azért reméljük, hogy ez csak pletykaszinten marad. A védelembe visszatér Romagnoli, míg De Sciglio helyén Calabria fog játszani az előzetes infók szerint. A középpályán Kucka helyén Pasalic fog kezdeni, míg Bacca újra az első perctől kap lehetőséget. Én személy szerint továbbra sem értem, hogy mi indokolja Bertolacci szerepeltetését, illetve Kucka padoztatását. Amióta Bertolacci kerettag, és egészséges, valamiért előszeretettel játszatják az edzőink, ő pedig rendszerint semmit nem játszik...

Amit még megjegyeznék, hogy a Juventust kivéve ismét minden csapat nyert, amelyik előttünk van a tabellán, és a mögöttünk tanyázó csapatok közül személy szerint az Öreg Hölgyet legyőző Fiorentinat is veszélyesnek tartom a minél előkelőbb helyezést célzó harcban. Persze, jelen pillanatban két meccsel kevesebbet játszottunk, mint az előttünk tanyázó, elvileg közvetlen riválisok (kivéve a Juve, dehát, ha őszinték akarunk lenni, ők nem nagyon számítanak közvetlen riválisnak), és ha mindkét találkozón nyerünk, akkor a  dobogó utolsó fokára érnénk fel, de ahhoz meg is kell nyerni ezt a két meccset.

A mérkőzés 20,45-kor kezdődik, a Digi Sport 1 élőben közvetíti, 20,30-as műsorkezdéssel. Aki nem tudná nézni a TV-ben, az majd itt kereshet stream-et. Jó szurkolást, Forza Milan!

A bejegyzés trackback címe:

https://curvasudungheria.blog.hu/api/trackback/id/tr8112130141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása