Curva Sud Ungheria

Közel telt ház előtt mutatkozhat be a hazai közönség előtt az új Milan

2017. augusztus 02. - dani027

Múlt héten - ha pocsék játékkal is - de előnybe került a Milan a Craiova elleni Európa-liga selejtező első mérkőzésén, így a csütörtök esti, hazai pályán lejátszott visszavágón már nem szabad, hogy veszélybe kerüljön a csapat továbbjutása. Annál is inkább, mivel a kezdő csak erősödni fog az előző hetihez képest, várhatóan ott lesz a kezdőcsapatban Conti, Locatelli, Suso és André Silva is.

A csapat továbbra is abban az időszakban van, amikor még túlzás lenne csapatról beszélni. A hírek szerint Romagnoli visszatérése után háromvédős formációra állhat át Montella, egyelőre azonban a fiatal védő nem 100%-os. Jó hír viszont, hogy legalább műteni nem kell, eddig ugyanis ez a lehetőség is a levegőben lógott. Mivel Bonucci (és Biglia) továbbra sincs regisztrálva az UEFA-nál - még hivatalosan nem fizettük ki őket - ezért a visszavágón is a tavaly megszokott 4-3-3 lesz a felállás.

Némi változásra azonban lehet számítani, ugyanis ahogyan egyre jobb erőállapotba kerülnek az újonnan vásárolt játékosok, úgy rakja be őket Montella is a csapatba. Az új arcok közül Conti mutatkozhat be a kezdőben Abate helyén, míg a támadósorba szerződtetett André Silva az egyébként jól teljesítő Cutronét váltja majd. További változást jelent, hogy a múlt héten többször is nagyokat hibázó Montolivo helyett Locatelli kezdhet, felépülését követően pedig egyből a kezdőben lesz Suso, az eddig jóformán semmit nem mutató Borini helyén.

Montolivo esetében érdemes megjegyezni, hogy sajtóhírek szerint egyáltalán nem biztos a helye a Milannál. A kezdőre Biglia mellett nem nagyon lesz esélye - aki legalább a Bayern elleni meccset látta tőle, tudja miért - és a pletykák szerint Montella kedveli Locatelli játékát annyira, hogy vele számoljon első számú alternatívaként. Tekintettel, hogy Montolivo éves szinten 3 millió felett keres, ha valóban harmadik számú ember lesz a posztján, akkor senki nem fogja marasztalni. Kérdés persze, hogy van-e bárki, aki hajlandó neki ennyit fizetni.

Azt, hogy mire számíthatunk, nehéz lenne megmondani, mivel viszonylag keveset láttunk eddig a csapatból - és úgy általában az új játékosokból. Az biztos, hogy akik eddig játszottak nem okoztak csalódást, sőt. Már most rávilágítottak arra, mennyire elszoktunk a jó teljesítményektől (és játékosoktól). Musacchio intelligenciája és technikája egészen üdítő látvány Paletta (elsősorban tavaszi) teljesítménye után, Kessiét látva Kuco tényleg nem tűnik futballistának, Rodriguez pedig már most olyan dimenziókat nyitott a támadójátékban, amire talán Serginho óta nem volt képes senki a Milanban azon a poszton.

Az egy percig sem vitatható, hogy minőségben óriási javuláson ment keresztül a Milan, ez talán abban is tetten érhető, hogy az előző évekkel ellentétben most kapkodnak a jegyek után, a Craiova ellen például vélhetően több mint 60 ezer szurkoló lesz a San Siróban. És ez még nem is bajnoki meccs, hanem egy Európa-liga selejtező, ahol ráadásul maximum a prototípusát látjuk a - remélhetőleg - szezon közben látott csapatnak. 

És ha már a mutatott játéknál tartunk... Ebben nem várunk jelentős változást a múlt hetihez képest. Egy hét alatt sokat lehet tanulni, de komplexebb játék begyakorlására nincs idő, így vélhetően az egyszerűségé lesz a főszerep, és nem lesznek kockázatosabb megoldások. A továbbjutásnak azonban így sem szabad veszélybe kerülnie, és a nagy érdeklődés, a szurkolók helyreállni látszó bizalma minden bizonnyal a játékosokat is hajtani fogja annyira, hogy gondoskodjanak a Milan győzelméről.

Ami az összecsapást illeti, 20:45-kor kezdenek a srácok, és tévés közvetítés hiányában INNEN szerezhettek majd streameket. Jó szurkolást!

A bejegyzés trackback címe:

https://curvasudungheria.blog.hu/api/trackback/id/tr512710446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása