Curva Sud Ungheria

AC Milan – Bologna FC

2016. január 05. - godom

A tabella 15. helyét elfoglaló spagetti alakulat legutóbbi 5 meccsén 2 győzelmet, 1 döntetlent és 2 vereséget szedett össze. Tette mindezt negatív (8-9) gólaránnyal úgy, hogy otthon a Napolit megverte és a farkasoktól is lopott 1 pontot. Leginkább a szélen és hosszú labdákkal, többnyire a saját térfelükről indulva próbálják a játékukat szervezni, ezt a képet egy-egy labdaszerzésre törekvő letámadás zavarja meg. Legveszélyesebb játékosuk az általunk is jól ismert Mattia Destro 5 góljával, aki leginkább Franco Brienza és Adam Masina (4-4) támogatására számíthat gólpasszok terén, amennyiben szerepet kapnak a mérkőzésen.

Erősségeik közé tartozik, hogy ha már csapatként kevésbé sikerül egyéni képességeik által lehetőségeket tudnak teremteni maguknak, jól védik a pontrúgásos helyzeteket és a labdalopás sem áll tőlük távol. Bajuk leginkább a leshelyzetek elkerülésével, a labdavezetésekkel, az ügyes játékosok levédekezésével akad. Ezek mind magukkal vonzzák, hogy nehezen tudják tartani esetlegesen megszerzett előnyüket, mind a szél, mind az indítások, mind a távoli lövések elleni védekezésben problémáik akadnak, így nem is csoda, hogy számos veszélyes területen elkövetett, sípszóval jutalmazott hibájuk akad.

Egy idegenben a közepestől gyengébben teljesítő (3-0-5) átlagban meccsenként 1,5 gólt kapó, de 1 alatt rúgó, a felállt védelem ellen látható hiányosságaink ellenére kellemes, verhető csapat ellen kezdjük meg tehát összességében a 2016-os évet.

Csapatunk utolsó öt meccsét 1 vállalható vereséggel (Juve), 2 győzelemmel és két nagyon fájó döntetlennel (Carpi, Hellas Verona) tudta le 9 rúgott és 5 kapott góllal. Hazai pályán nagyjából elfogadható mértékben gyűlnek a pontok, de az Atalanta és a már említett Hellas elleni pontvesztés intő jel kell, legyen a visszazáró, saját térfeléről játszó, a bennmaradásért küzdő Bologna ellen.

No de, hogy ne legyen olyan száraz az anyag, kicsit adjuk magunkat is! Mivel úgy hasít a Milan-mercato, hogy ennek okán még Romagnoli eltiltása is érvényét vesztette, valamint Balo is hirtelen kurva jó kondiban lett, Bonaventurának se fikás már az orra, íme a várva várt kezdőcsapat, az 5-0-ás hazai győzelmet érő tippünk mellé:

milankezdo.png

Ennyit a humorról és még a szilveszteri buli nyomán megmaradó agysejtterhelő alkoholmaradványokról, a valóság az, hogy a D-nek még mindig nincs annyi csatornája, hogy a Milan idei első bajnokiját érdemesnek találja megjeleníteni programjában, így marad a hunting, arra a várhatóan egy-két darab normális minőségű streamre, amit ez a mérkőzés megérdemel.

A realitás talajára visszatérve a pink biblia jóslata szerint így futhatunk ki a gyepre:

kezdo_bologna.png

Vagyis előzetesen azt várhatjuk, hogy az újra piros-feketébe öltöző herceg csak nem tudott annyit dolgozni, hogy Honda helyett őt tippeljék a posztóra, a kezdés pillanatára. Igaz, ami igaz, nincs is ott igazán helye a mi bombázó Boa bácsinknak, na de az még így sem lehetne kérdés, hogy a japó vagy az újra esélyt kapó.

Tipp: 3-1

A bejegyzés trackback címe:

https://curvasudungheria.blog.hu/api/trackback/id/tr568229394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

slyagency 2016.01.05. 12:28:15

Fasza kis írás Godinho!

alexqq 2016.01.05. 13:00:41

Mar azt hittem csoda tortent mikor megpillantottam az első kezdot, de rájöttem nem a 30 evvel fiatalabb Berlusconi az elnök, igy maradt a szánalmas valosag!
Az iras tökéletes.
süti beállítások módosítása