Curva Sud Ungheria

Újabb lépés a kupadöntő felé - Milan-Carpi előzetes

2016. január 12. - dani027

Mihajlovics állását - 2016 nyaráig legalábbis - leginkább az olasz kupa mentheti meg, ahol a Milan még mindig harcban van a győzelemért. Sőt, a sorsolást tekintve kijelenthető, hogy a legnagyobb esélye a döntőre a Rossonerinek van, tekintve, hogy ezen az ágon senki emberfia nem akad, amelyik erősebb lenne a Milannál. Itt bizony nyerni kell bármilyen áron, egy kiesés minden bizonnyal Mihajlovics bukását is jelentené.

Úgy áll jelenleg a helyzet, hogy a Milan az olasz bajnokságban utolsó előtti Carpival, a másodosztályban 12. Speziával és a harmadosztályt vezető Alessandria csapatával küzd a döntőért. Bármennyire is középszerűségbe süllyedt a klub, egy ilyen sorsolást kötelező kihasználni. Ennek első állomása a papíron legkeményebb ellenfél legyőzésével kezdődik, szerdán a Carpi ellen lép pályára a San Siróban a Milan. Senki ne igyon előre a medve bőrére, nem lesz könnyű meccs.

A Carpi ugyanis remek formában van. A bajnokságban a legutóbbi 5 meccsükből ugyan csak egyet tudtak megnyerni és két döntetlent értek el, de nehéz mérkőzéseken mutatkozott erősnek a csapat. A Lazio és a Milan elleni 0-0-val sikerült pontot szerezniük (ráadásul az egyiket idegenben) és alaposan megszorongatták a Juventust is (2-3), ahol egyébként labdájuk volt az egyenlítéshez is. Ha pedig a kupában mutatott mérlegüket vesszük alapul, akkor még egy Fiorentina elleni 1-0-ás sikert is fel kell jegyeznünk, ami abszolút a bravúr kategóriába sorolandó. Aki tehát könnyed tikitakára számít, csalódni fog, itt vért kell izzadni a győzelemhez.

Pedig a keret alapján nem tűnik veszélyes ellenfélnek, ahol olyan név a támadósor húzóembere, mint Borriello ott azért gondok akadhatnak. A játékosállományuk nagy részét gyenge középcsapatok kispadjáról szedték össze és ennek megfelelően maximum a védekezésükben bízhatnak. Arra viszont láthatólag lehet építeni, mert a nagycsapatok ellen rendre jó eredményt értek el. A bajnokság megnyerésére is esélyes csapatok közül egyedül a Roma verte őket egy gólnál többel, igaz az egy 5-1-es mészárlás volt. Az azonban megsüvegelendő, hogy a Napoli, Milan és Lazio ellen is elértek egy 0-0-át, a Juventus, Inter, Fiorentina trióval pedig egy volt közte a különbség.

Erősségeik közé tartozik, hogy kiscsapathoz képest könnyen kerülnek helyzetbe, amihez főleg az egyéni képességekre építenek, illetve a labdaszerzésekben hatékonynak mondható a csapat.

Ugyanakkor a labdatartásban gyengék, a lehetőségeket rossz százalékkal használják ki, sebezhetőek a beadásokkal, rögzített helyzetekből és a párharcaikat is többnyire elveszítik. Összességében a széleken sebezhetők leginkább, így itt lehet keresnivalója a Milannak.

Érdekesség, hogy a Gazzetta úgy tudja Berlusconi Lippivel tárgyalt, mivel nem elégedett a csapat teljesítményével és lehetségesnek véli a 3. helyet a bajnokságban. Még ha beszéltek is, ez nem jelenti automatikusan, hogy edzőt keres, korábban pletykáltak arról is, hogy más szerepkörben például a menedzsmentben kaphat szerepet, de olyan variáció is elképzelhető, hogy fél évig edző lesz és utána kap szerepet a csapat vezetésében. De ez utóbbi variáció normális klubra vallana, szóval nagy reményeket nem fűznék hozzá. Könnyen lehet, hogy mire éles lesz a poszt már mindenki megcáfolt mindent.

Kettes számú érdekesség, hogy Berlusconi néhány embert küld Kínába, hogy találkozzanak Bee első számú befektetőjével. Mint ismert állítólag január végéig kapott végső haladékot a thai faszi, amit illik komolyan venni, elvégre ez még csak a 2.-3. végső fizetési határidő. Mindenesetre állítólag mások is vinnék a Milant, többek között a Madison nevű amcsi befektetési csoport, akik elsősorban akkor jöhetnek szóba ha az ázsiai vonal teljesen elhal.

Ami a Milant illeti, nos ennél többről nem érdemes nagyon beszélni. A forma teljesen ingadozó és kiszámíthatatlan, jól jelzi ezt, hogy a Roma-Milan első félidejében még ki akarták rúgni Mihajlovicsot, de a jobban sikerült folytatás meggyőzte Gallianiékat a folytatás szükségességéről. Mondjuk az róluk is sok mindent elmond, ha egy döntetlenre elegendő félidőt és egy a szokásosnál hangyafasznyival jobb játékot már elegendőnek találtak erre.

Várható kezdőcsapatok:

Milan (4-4-2): Donnarumma; Antonelli, Mexes, Romagnoli, De Sciglio; Cerci, Boateng, Poli, Bonaventura; Niang, Luiz Adriano. All: Mihajlovic, de találtam ilyen variációt is Abbiati, Calabria, Alex, Mexés, Antonelli, Cerci, Poli, Montolivo, Bonaventura, Bacca, Niang. Szóval kb. bármi lehet. :)

Carpi (3-5-2): Belec; Zaccardo, Romagnoli, Gagliolo; Letizia, Pasciuti, Cofie, Bianco; Di Gaudio; Lollo, Mbakogu. All: Castori.

A találkozót a tévé nem közvetíti élőben, a Digisport 3 23 órától fogja ismételni. Aki nem bírja ki addig, annak élőben stream tippek itt, majd fél órával a meccs előtt érdemes keresgélni.

Tipp: Milan-Carpi 1-0 (hosszabbítás után)

A bejegyzés trackback címe:

https://curvasudungheria.blog.hu/api/trackback/id/tr658264418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása