Curva Sud Ungheria

Vélemények a Milanról, nem Milan szurkolóktól - Interjú a Kislány, nagy foci szerkesztőjével

2016. január 31. - Szori

"Ki mondta, hogy a nők nem értenek a focihoz? Talán csak nem kérdezik őket...Én azonban kérdés nélkül is megmondom a véleményem :)" Ági így mutatkozik be a Facebook-oldalán és a blogján is. Mi viszont most kérdeztünk tőle, méghozzá a Milanról. Remélhetőleg nem ez az utolsó ilyen interjú: egy új sorozatot indítunk, melyben nem Milan szurkolók véleményére vagyunk kíváncsiak a csapatunkról.

Ági az egyik legszínvonalasabb labdarúgással foglalkozó oldalt csinálja, mindezt hobbiból. Egyre gyakrabban találkozhatunk a véleményével a sport magazinok hasábjain, vagy éppen a Digi Sport Reggeli Start című műsorában. Nem véletlenül hívják, ezért mi is rá gondoltunk először, vele kezdjük meg az új sorozatunkat.

539602_610045522363503_397515215_n.jpg

Először is szeretnénk megköszönni, hogy vállaltad ezt az “interjút”. Egy új sorozatot indítunk a blogon, melyben nem Milan szurkolók véleményére vagyunk kíváncsiak a csapatunkról. Te a Manchester Unitednek drukkolsz, a két csapat talán egyszerre tűnt el az európai élmezőnyből. Szerinted miben hasonlít a két csapat helyzete, és miben más?

Egy jó ideje egyik csapat sem találja a megfelelő szakembert a csapat élére. A Manchester United helyzete annyiban egyedi, hogy Sir Alex Ferguson rendkívül hosszú ideig, 26 és fél évig irányította a Vörös Ördögöket. Egy ilyen súlyos örökséget még nehezebb átvenni. Mindkét klubra jellemző, hogy a  játékosállomány minősége sem olyan, mint korábban. Mostanság a Manchester United és a Milan drukkerei is a közelmúlt nagy sztárjainak képeit, meccsjeleneteit nézve nosztalgiázik.

paul_scholes_ac_milan_v_manchester_united_u0ydxycjswbl.jpg

Szerinted hogy került a Milan ebbe a helyzetbe, mi a fő oka?

Ez egy összetett és komplex dolog. Bár én a lejtő kezdetét Thiago Silva és Zlatan Ibrahimovic távozásától datálom. Két világklasszist adtak el és az értük kapott pénzből nem sikerült hozzájuk hasonló minőségű játékosokat igazolni. Allegri után két olyan edzőt alkalmaztak, akiknek nem volt felnőtt edzői tapasztalatuk. Inzaghi ugyan a Primaverát irányította, de Seedorf a futballpályáról érkezett az edzői székbe. A felsorolt felelőtlen döntésekért egyértelműen a vezetőség a felelős.

Hogyan juthat vissza a Milan a csúcsra? Egyáltalán van rá valós esély, hogy a legjobbak közé kerüljünk újra, oda ahol most a Bayern vagy a Barcelona van?

Esély van, kérdés, hogy mikor. Nehéz lenne ezt években kifejezni. Egy biztos, nem a közeljövőben fognak oda eljutni, ahol most a Barcelona vagy a Bayern van. Meg kell találniuk a megfelelő edzőt és olyan játékosokat igazolni vagy az utánpótlásból felhozni, akik ha nem is érnek fel egy Maldini vagy egy Sevcsenko szintjére, de megközelítik azt. Illetve fontos lenne, hogy az értékeiket, ne adják el. Mint ahogy tették Darmiannal vagy Aubameyanggal. A hatalmas tehetségnek tartott Hachim Mastour hamarosan betölti a 18. életévét és jelenleg a Málaganál van kölcsönben. Nem értem, hogy kölcsönadás helyett miért nem adtak neki lehetőséget a felnőttek között.

Ki férne be a jelenlegi Milanból az MU-ba? Van kedvenced a csapatunkból?

Baccát kedvelem leginkább és őt el is tudnám képzelni a Unitedben.

bacca_3546720b.jpg

Gianluigi Donnarumma lehet az új Buffon, Alessio Romagnoli pedig az új Nesta a szakértők szerint. Mindketten alapemberei a jelenlegi Milannak. Mennyire ismered őket? Van esélyük, hogy a két említett úriember szintjére kerüljenek, vagy úgy járnak, mint az elmúlt évek fiatal tehetségei a Milanban (De Sciglio, Pato, El Shaarawy, Mastour). Velük mi romlott el?

Amikor olvastam, hogy Donnarumma 16 évesen debütált a Milanban, azonnal felkeltette az érdeklődésemet. Ha valaki ilyen fiatalon bemutatkozik, akkor biztosan óriási tehetségről van szó. Látva egy-két bajnokin tényleg nagy jövő áll előtte. Természetesen még van hova fejlődnie, de meccsről meccsre nagyobb rutinja lesz és akkor még magabiztosabbá válik.

Romagnoli is rendkívül ígéretes, de irreálisnak tartom az érte kifizetett 25 millió eurót és a Lazio-mezes akciójával nem lopta be magát a szívembe.

A felsorolt tehetségeknél közrejátszhattak a sérülések, de pontosabb diagnózist egy a klubot belülről ismerő személy vagy egy Milan-drukker tudna adni.

Mihajlovics jó edző? Ha nem, kire lenne szüksége a csapatnak?

Edzői karrierje során még nem nyert trófeát. Győzelmi mutatója a Cataniánál volt a legjobb és most a Milannál. Bár a jelenlegi helyezéstől és a Milan múltjából kifolyólag sokkal többet várnak el tőle. De nem vagyok benne biztos, hogy trófeákat fog nyerni vele a Milan, bár  elküldeni is korai lenne még. Egy régi kedves ismerős bizonyára reményt adhatna a klubnak, Ancelottira gondolok. De ő a Bayern Münchennek kötelezte el magát.

Nemcsak a Milan, hanem az egész olasz foci a mélypontján van. Vagyis talán már sikerült onnan elmozdulni felfelé. Szerinted így van? Vagy a Juventus tavaly csak szerencsével jutott a BL-döntőbe?

Egyértelműen sikerült elmozdulni. A Juventus nem a szerencsének köszönhetően jutott a döntőbe és a sorozatban elért 11 bajnoki sikerük is azt jelzi, hogy a szezon elején tapasztalható nehézségeket is maguk mögött hagyták. Szerintem komoly esélyük van a Bayern ellen is.

Mire lehet képes az olasz válogatott az EB-n?

A legutóbbi Euróba-bajnokságon egészen a döntőig menetelt az Azzurri. Ezúttal szerintem nem fognak ilyen messzire eljutni. A csoportjuk sem könnyű, meg kell izzadniuk a továbbjutásért. Belgium és Svédország nehéz dió, Észak-Írország már kevésbé. A legjobb nyolcig eljutnak.

Mit tippelsz, ki nyer nyáron Franciaországban?

A házigazda végső győzelmére tippelek. A keretüket elég erősnek és kiegyensúlyozottnak érzem és a hazai közönség is extra támogatást nyújthat nekik. Van egy jó kapusuk, Lloris személyében, a védelmükből Koscielny-t, Evrát és Varane-t emelném ki. A középpályán Pogbát és Matuidit érzem a legerősebbnek és a csatársorban is jó pár minőségi játékost találunk, már-már a bőség zavara áll fent: Griezmann, Coman, Martial, Giroud

Egy Milan-nevelésű hátvéd, Darmian játszik a Unitedben. Hogy sikerült Matteo beilleszkedése? Elégedettek vele Manchesterben?

Darmianra a 2014-es világbajnokság angolok elleni csoportmeccsén figyeltem fel, két héttel előtte debütált a válogatottban, de olyan rutinnal játszott, mintha az ötvenedik meccse lenne. Örültem, amikor a Manchester United leigazolta. Nagyon jó játékos és rendkívül szimpatikus. A United-drukkerek nagyon elégedettek voltak vele. Minden jól ment egészen addig amíg Van Gaal át nem tette a jobb oldalról a bal oldalra. Ez is egy a holland számtalan érthetetlen döntése közül.

263066.jpg

A múltban melyik Milan játékosokat kedvelted? A klub vált ki belőled negatív vagy pozitív érzelmeket, esetleg teljesen semleges?

Gyerekkoromban a családunknak volt egy hatalmas Milan- és Fradi-drukker barátja. Tőle kaptam akkor egy Milan-mezt. Nagyon jól ment benne a teremfoci. :-) Bár ettől persze még nem lettem a csapat szurkolója. :-)

Több játékost is kedveltem a Rossoneriből: Roberto Baggiót, Filippo  Inzaghit és a csapat legendáját, Paolo Maldinit. A Van Basten-féle Milan meccseket a koromból kifolyólag nem láttam, de felvételeket igen. Félelmetesen jó volt az a csapat!

Nagy szükség lenne egy erős, kiegyensúlyozott Milanra, amelyik a nemzetközi színtéren is meghatározó.  

Ki nyerne ma egy MU-Milan meccset? És mennyivel győzne a Milan? :-)

Nagyon jó kérdés! Egyik sincs a csúcson. Egy unalmas gólnéküli döntetlen lenne! :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://curvasudungheria.blog.hu/api/trackback/id/tr718337186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

slyagency 2016.01.31. 12:03:02

Okos kis kezdeményezés :) Ági teccesz, legyél 6-kor Milánóban a Centrale-nal lécci, van egy ismerősöm, aki tud intézni vodás kártyát :)
süti beállítások módosítása