Curva Sud Ungheria

AC Milan - Udinese Calcio

2016. február 05. - godom

Soros ellenfelünk a tabella második felében, a kiesés szelétől nem fenyegetve ugyanannak az egymást taposó, 10. helyért harcoló bolynak az aktív résztvevője, mint szerdai ellenfelünk. Ez nem is csoda, hiszen összességében nem igazán lehet számottevő különbséget tenni a vasárnap ebédre érkező Udinese és a hét közben magabiztos játékkal legyőzött Palermo között.

Pillanatnyi formát tekintve azonban igen, a kicsi zebrák nem tudtak nyerni utolsó 5 meccsükön, 2 döntetlen mellett 3 vereség áll a nevük mellett és egy 3-11-es gólarány. Jó alapanyagnak tűnik, valljuk be a következő megmérettetésünkhöz, de illik megjegyezni, hogy a legutóbbi két meccsük már vállalható eredményt hozott, pontot csíptek az Empoli otthonából és tartottak egyet otthon a Lazio ellen is, emellett azon kevés csapatok egyike, amelyik – ugyan nem sokkal, de - jobban szerepel idegenben, mint saját pályáján. Legveszélyesebb játékosuk Cyril Théréau a maga 7 és Duván Zapata a maga 5 góljával, de itt a már idén tényleg jóval haloványabb formát futó mumusunkról Di Nataléról se felejtsünk el azért említést tenni, mert már annyiszor keserítette meg az életünk, hogy megszámolni se nagyon tudjuk ez az általunk is nagyra tartott, minden tiszteletet megérdemlő focista, aki –nyugodtan mondjuk ki - az olasz futball egyik legendás alakja és aki amennyiben szerepet kap, utoljára léphet pályafutása során vasárnap a San Siro gyepére a Milan ellen.

antonio-di-natale-udinese.jpg

Próbálnak szélen, többször a bal oldalon támadva, gyakori hosszú labdákkal és beadásokkal operálni, amit lehet lőnek, agresszíven védekeznek, de nem igazán megy nekik a játék, folyamatos egyenletes teljesítményre nem képesek, így nem is tudjuk mit várjunk tőlük. Az biztos, hogy ha lehet, akkor tartsuk a földön a labdát, mert a fejpárbajokban erősek és nem igazán kellene, hogy ők szerezzék az első gólt, mert akkor már jóval nehezebb ellenük érvényesülni, arról nem is beszélve, hogy a szöktetések, mint játékuk alapból erős eleme ebben az esetben még nagyobb teret nyer.

Viszont nagyon nem kell megijedni, mert a helyzetek értékesítése nem éppen az a mutató, amiben a Zebrette jól áll és a labdatartás se erősségük. Aránylag sok falttal játszanak, a gyors ellentámadások levédekezésében nem elég hatékonyak és – bár ez minket nem érint igazán, mert szökőévente lövünk messziről – a távoli lövések is problémásak számukra.

A Milan ősszel pont az Udinese ellen mutatta meg először győzelmet érően, hogy tud focizni, ez már ugye a derbi odavágóján is sikerült, de ott nem ért pontot. A Zebrette elleni első félidőt még jelenleg is úgy emlegetik a szurkolók, hogy a szezon egyik legjobb teljesítménye – azt most hagyjuk, hogy a másodikban mi történt, maradjunk annyiban, hogy a fekete-fehér tipikus példája volt az a meccs.

Azonban abból a meccsből és az azt követő jelekből, a dadogós Udinéből és az egyre jobban összeálló Milanból kiindulva nehezen elképzelhető, hogy nehézséget kellene okozzon ez a meccs nekünk, de senki ne higgye – főleg a játékosok ne - hogy ezt majd egyszerűen lehozzuk, ha már úgyis otthon játszunk, hacsak nem jön az a gyors vezetés, mint ami például az odavágón is.

A bajnokság olyan fázisához ért, amikor az első hat helyezett végső kiléte erősen kezd körvonalazódni, csak a sorrend lesz kérdéses. A jelenlegi hetedik helyezett pont annyival van lemaradva tőlünk (6 pont), mint mi attól a bizonyos, álmainkban keringő harmadik helytől és most valahogy úgy tűnik sokkal jobban elképzelhető, hogy utóbbin lehet könnyebben szűkíteni, ugyanis a Fiorentina Bolognába látogat, mielőtt sorsunkat is nagyban befolyásoló rangadót játszik jövő héten az Interrel.

miludikezd.png

Jó eséllyel Alex visszatér a védelem tengelyébe Zapata helyett, jól nyomta ugyan a kolumbiai, de játékával a brazil pihentetése volt a cél, így várhatóan az Inter ellen látott kezdő fog újra kifutni a pályára. Itt illik megjegyezni, hogy ez azért is nagyon figyelemreméltó, mert – leírjuk, nem vagyunk babonásak – sérülések nem szólnak bele jelenleg a csapat életébe meghatározó módon és erre sem mostanában volt példa. A mérkőzés vasárnap délután, 15:00-tól kerül megrendezésre, televízió nem adja, online lehetőségeket pedig majd többek között ITT találtok. Ha van olyan, aki valamilyen oknál fogva lemaradna erről az opcióról is és velem ellentétben képes és szokott felvételről meccset nézni, az 19:05-től megteheti a DS1-re kapcsolva. Tippünkről annyit, hogy a játékosaink csak koncentráljanak, ne legyenek elszállva, azt majd megtesszük mi, úgy véljük egy sima 2-0-val elintézzük ezt a feladatot is.

A bejegyzés trackback címe:

https://curvasudungheria.blog.hu/api/trackback/id/tr498362054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása