Curva Sud Ungheria

Ujjgyakorlat lesz, igaz, lehet a középső ujjé! :)

2016. április 29. - godom

Nem sok hálásabb feladatot lehet akár egy kiesés ellen menekülő csapat számára sem kreálni, mint, hogy ez ellen a Milan ellen kelljen harcba szállnia idegenben. Beállnak védekezni és az 1 pont szinte borítékolható számukra, a baj ott van, hogy az édes kevés a Frosinone számára, így a mérkőzés megtekintését tervező Milan szurkolók részére azzal a jó hírrel tudunk szolgálni, hogy aligha lesz olyan érzésük a meccs alatt, mintha a Carpi elleni csörte ismétlését néznék újra, legalábbis nem teljes egészében. A mérkőzés valószínűleg egy jó ideig ugyanabban a mederben fog folydogálni, mint az imént említett összecsapás, de a vége biztos, hogy más lesz amennyiben a Milan megint képtelen lesz feltörni a totális védekezést bemutató ellenfele vonalait.

A Carpi a biztos 0 pont tudatában utazik a bajnok ünnepségére, így a Frosinone csapata számára egy győzelemmel – de csak azzal – jó esély mutatkozna arra, hogy valósan életben tartsák harcukat a bennmaradást jelentő 17. pozícióért az utolsó két fordulóra. Közben a Milan pedig hatodik helye megtartásáért küzd – már ha küzd, teszem hozzá gyorsan csendben. Papíron két, a három pontra nagyon utazó csapat meccséről kell itt beszélni, de személy szerint nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez tényleg így is van, de legalábbis nem lennék meglepve, ha a Lazio régióból érkező kiscsapat jobban akarná azt a 3 egységet, mint a Rossoneri.

Az előttünk álló kétszer 45 perc egyetlen igazi érdekessége, hogy nem csak a szezon, de jó eséllyel a Berlusconi-korszak egyik utolsó meccsét kezdheti el a Milan vasárnap délután a San Siro csekély létszámú közönsége előtt. Ezt leszámítva annyi megmozgató ereje sincs ennek az összecsapásnak – összecsapás, jó vicc :) – mint halhúgynak az óceánban. Jelentősége még csak-csak akadna, feltéve, hogy a Milan képes dobni a milliókat hozó amerikai túrát egy Európa Liga selejtező kedvéért, de jelenleg erről se nagyon lehetünk meggyőződve.

Mindenesetre erre gyorsan választ kapunk, mert ahelyett, hogy végleg elvettük volna a Sassuolo kedvét az üldözéstől, most újra ott tartunk, hogy előzhetnek ha nem nyernünk és arra aligha kell számolni, hogy otthon a már hivatalosan is búcsúzó Hellas Verona ellen beleesnének abba hibába, mint 4 fordulóval ezelőtt amikor a Genoát fogadták. Arra pedig szerénységem szerint még kevesebb esély van, hogy ha a Milan elveszíti a hatodik helyét, akkor azt képes legyen a hátralévő két mérkőzésén visszaszerezni.

milanfrosinonekezdo.png

Az összeállításról annyit, hogy Alex és Balotelli visszatérésére a kezdőbe nyugodtan lehet számítani, büntetésük letöltése után nehéz elképzelni, hogy nem lesznek a pályán, amikor felhangzik a kezdő sípszó. a szaklapok szerint az irányító és a balhátvéd kérdése lehet igazán nyitott, előbbire leginkább Honda pályázhat, míg utóbbi esetében, könnyen DeS eladását elősegítendő szerepeltetése lehet a döntő Antonelli kárára. Bonaventurát már ugye nem látjuk ebben az idényben, persze ez az avatott szemeknek nem nagyon mond újat, eltűnt ő is a ködben az utóbbi időben rendesen, úgyhogy sérülésével sokat már nemigen vesztettünk.

A mérkőzést vasárnap délután 15:00-tól, 14:55-ös adáskezdéssel a DS2 élőben közvetíti, online pedig ITT vadásszatok, hogy legalább a kép minősége legyen jó! Persze a távirányító – vagy egy-két kattintásra váró stream legyen kéznél, mert velem együtt gondolom sokan lesznek még olyanok, akik körkapcsolásban gondolkodnak, nehogy esetleg lemaradjanak a Leicester csodájának kiteljesedéséről. A Frosinone személyében olyan csapat látogat hozzánk, amelynek a Milan – a Sampdoria mellett – a legtöbb gólt gurította a szezonban a bajnokságot figyelembe véve, így mondanám, hogy legalább pár szép gólt öröm lenne látni, de ha őszinte akarok lenne, akkor engem már pár szép támadás, egy-két kreatív labdajáratás vagy olyan igazán kombinatív jelenetsor is kielégítene, ha már végig fogom szenvedni!

A bejegyzés trackback címe:

https://curvasudungheria.blog.hu/api/trackback/id/tr328671970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása