Curva Sud Ungheria

Galliani bizonyítványa

2016. szeptember 01. - Szori

Bár még éppen csak elkezdődött az iskola, mégis bizonyítványt osztunk. A "nebuló" nem más, mint a korábban transzfergurunak titulált Adriano Galliani. Tavaly láttuk, mire képes, ha kap 100 millió eurót igazolni, most bizonyíthatta képességeit "hazai pályán". Legalábbis pár éve még arról szólt a fáma, hogy Galliani a profi az olcsó/ingyenes játékosok megszerzésében.

homeless_galliani.jpg

Hiába írták alá a megállapodást Berlusconiék az új kínai csoporttal, a tulajdonos még továbbra is a Fininvest, így ezen a nyáron még az új befektetők pénze nélkül kellett megerősíteni a csapatot. Volt is hol, a tavalyi szezonunknál csak a középpályánk volt tragikusabb, a védelemből Alex és Mexes távozott, ezeket a posztokat kellett leginkább megerősíteni. Nos nézzük, hogy sikerült.

A Transfermarkt szerint 26,8 millió eurót költött a Milan igazolásokra (fizetések nélkül), a bevételi oldalon 14,5 millió áll. Utóbbi nagy részét egyébként a Roma utalta, mivel érvényesítették az opciójukat El Shaarawy-ért. Mondanám, hogy az átigazolási szezon legnagyobb baklövése mindez, de ez még Galliani korábbi zseniális húzása volt. Rómában szeretnek minket, egy év alatt sokadszor b*szták át a kopaszt. Annak tudatában a legfájóbb, hogy végig szerettünk volna szélsőt igazolni. Sikertelenül....Rajta kívül Verdiért kaptunk pénzt, érte a Bologna fizetett. Távozott még többek között Diego Lopez, Mexes, Alex, Boateng, Menez, Matri, Balotelli, továbbá Abbiati visszavonult. Nem is hangzik rosszul ez a névsor, de egyikükért sem hullajtunk könnyeket, tekintve az elmúlt években nyújtott teljesítményüket.

a_espncdn_com.jpg

Még mindig hihetetlen, hogy így elcseszte Galliani...

Nos nézzük az igazolásokat. Az első nyári szerzemény: Gianluca Lapadula. A 26 éves támadó a Pescarától érkezett, tavaly a Serie B gólkirálya lett. Tökéletesen felesleges igazolásnak tartom, mivel a posztján kimondottan jól állunk, és felesleges volt rá költeni az átigazolási keretünk harmadát. De Berlusconi meg Galliani még mindig abban a tévhitben él, hogy minél több csatár, annál jobb a csapat. Itt még arra tudok gondolni, hogy Bacca vagy Adriano pótlására érkezett, csak egyiküket sem sikerült értékesíteni.

Gustavó Gómez érkezett a védelem közepébe. Sokáig Mustafi és Musacchio volt képben, de ők túl drágák voltak nekünk, így esett a választás az eddig ismeretlen 23 éves bekkre. Visszatért még Paletta is, illetve nem csodálkoznék, ha beesne a szabadon igazolható Cáceres a napokban. Vergarával még szerződést hosszabbítottunk júniusban, majd pár edzőmeccsen rájött Montella arra, hogy mekkora balf*sz, így az utolsó napon gyorsan elpasszoltuk.  Érkezett még Vangioni, róla már írtunk, mert igazából téli igazolás, a posztján jól állunk, ingyen érkezett, ő legalább nem nagy kockázat. Mivel Gómezről nem tudok még bővebben nyilatkozni, így nehéz értékelni, hogy erősödtünk-e hátul. A legnagyobb pozitívum, hogy Donnarumma és Romagnoli maradtak. Pedig féltem, hogy nem így lesz...

13662244_1941061062787387_8424266428611684751_o-1.jpg

Reménykedjünk, hogy beválik...

A középpályára érkezett Sosa, Mati Fernandez és Pasalic, továbbá visszatért kölcsönből Suso, aki úgy néz ki, a kezdőcsapat közelébe játszotta magát. 2 támadó-középpályás is érkezett, ami annyiban érthetetlen, hogy 4-3-3-at játszottunk eddig Montellával, ott pedig nincs szükség trequartistára. Viszont nem csodálkoznék, ha hamarosan rombuszban játszana a csapat, Berlusconinak úgyis már talán csak erre áll fel (meg a 15 éves kislányokra). Nem is lenne hülyeség, a keret arra a legalkalmasabb Ennek a korábban említett Suso lenne a vesztese, hamar ki is kerülne a kezdőből. Az összes érkező fekete bárány, nem tudjuk, mit várhatunk tőlük, de nincsenek is nagy elvárásaink feléjük. Montolivo helyett nem sikerült egy normális játékost hozni, a rém gyenge Poli pedig még mindig itt rontja a levegőt. A középpálya legnagyobb erősítése talán Bonaventura lehet, mert Montella rájött, melyik az ő igazi posztja. Ha őszinte akarok lenni, csak őt és Kuckát tartanám meg ebből a csapatrészből, mindenki más középszerű játékos. (Ez is sokat elmond a csapatunkról, hogy Kucka és Bonaventura a kihagyhatatlan játékosok között van.....)

jose-sosa-besiktas1.jpg

Sosa játszott már a Serie A-ban, és nem alkotott maradandót.

A fenti tragikus események után érkeztünk el a Mercato utolsó napjához. Nem tudom, hogy valóban történt-e kapcsolatfelvétel azokkal a játékosokkal akikkel szóba hozták a Milant, vagy csak az újságírók találgattak, de bárki is komolyan gondolta, hogy Fabregas, Wilshere és hasonló szintű játékosokat meg tud szerezni a Milan pénz nélkül? Mit mondhatott Galliani a telefonban, amikor Cesc felől érdeklődött? Kéregetett, mint egy koldus a piros lámpánál? Esetleg a Honda-Poli kettőst kínálta fel helyette? Tényleg volt bárki, aki elhitte a tegnapi pletykákat? Tragikomédia, ami folyik a Milannál évek óta, és most erre rátettek egy lapáttal.

cesc-620x400.jpg

Fabregas ingyen? LOL

A Mercato összegezve: a hiányposztokat nem sikerült minőséggel feltölteni, helyette hoztunk hasonló középszerű játékosokat, mint amivel tele van a keret. A selejtet nem tudtuk elszórni (na jó, Matri távozott!), a legtöbb pénzt egy olyan játékosra költöttük, akire semmi szükségünk. Galliani bizonyította, hogy a mai foci elhaladt mellette, mint sportvezető megbukott. Az egyetlen pozitívum, hogy az értékeink megmaradtak, így ha tényleg lesz pénz, és egy jó szakember télen, 2-3 játékossal meg lehet erősíteni annyira a csapatot, hogy ne hagyjunk ki még egy évet európai kupasorozat nélkül.

Az értékelés: elégtelen!

A bejegyzés trackback címe:

https://curvasudungheria.blog.hu/api/trackback/id/tr7611670096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo0410 2016.09.02. 19:30:25

Sajnálom a Milant, de remélem a kínai befektetők jüvőre bevásárolnak. É nem úgy, mint az inter, akiket az UEFA most büntetett meg, és az új igazolásaikat nem nevezhetik az EL-ben.
süti beállítások módosítása