Curva Sud Ungheria

Évértékelés 2016 – 1. rész: Milyen évünk volt?

2016. december 27. - Szori

Ahogy tavaly, úgy idén is 5 posztban összegezzük az évet. Ismerd meg tagjaink véleményét!

2004782_21_2917559_jpg_pagespeed_ce_f0nhd2gapg.jpg

Fiatal, olasz tehetségek hozták vissza a reményt 2016-ban

Hogyan értékeled a csapat 2016-os évét?

Dani:

A tavalyi szezon sok szempontból jól indult - új játékosok, új tulajdonos - aztán kiderült, amitől előre lehetett tartani: az erősítések nem hiányposztra érkeztek, így érdemben nem erősödött a Milan. Közben az új tulajdonosról is kiderült, amit már sokan írtak, neki nincs pénze és hitelekből szándékozott finanszírozni a vásárlást.

Ezek valamilyen szinten az eredményekre is kihatással lehettek, bár azt hozzá kell tenni, hogy Mihajlovics alatt egyébként sem ritka, hogy a szezon végére teljesen szétesik a csapat, hasonló folyamat indult el a Milannál is. Azt azonban nem tudom ki gondolhatta komolyan, hogy majd Brocchi fogja megoldani a válságot és még egy kupát is a vitrinbe tesz - ami ugyebár a szezont is menthette volna.

Montella nyáron szerintem ismét pozitív irányba lökte a csapatot, de ez kevés lesz, ha az ázsiai tulajdonos 2.0 akcióterv is kudarcba fullad. Ez lesz igazából 2017 kulcsa: ha sikerül lezárni a folyamatot végre, akkor elindulhat az építkezési folyamat. De ahhoz, hogy ez tényleg megtörténjen, legkésőbb nyáron el kell indulnia az építkezésnek, ellenkező esetben a fiatalolaszmilán 3.0 projekt nem igazán fog lázba hozni.

mih.jpg

Vajon megnyerte volna az Olasz Kupát, ha hagyják dolgozni?

Galacy:

Ha nem nyertük volna meg a Szuperkupát, nagyjából ugyanazt lehetett volna erre az évre is mondani, mint az elmúlt 4-re is: fejetlenség, koncepció hiánya, amatőrizmus. Persze, több meccset nyertünk, mint az elmúlt években, feltűnt egy Donnarumma, Locatelli, viszont azt ki kell mondani, hogy maga a csapat játéka ugyanolyan szürke, ötlettelen. Mindegy, hogy Bacca, vagy Gyula a csatár, alig jut el hozzájuk a labda (más kérdés, hogy az utóbbi meccseken abból a kevés labdából is sikerült néhány óriási helyzetet kihagyni...).

Ez a trófea, még ha amolyan bohóckupa is, nagyon kellett ennek a csapatnak. Viszont, ha mégsem lesz tulajváltás, akkor nem lesz itt semmi.

a_espncdn_com_1.jpg

Brocchi nem tudott mit kezdeni a csapattal

Donzee:

A TSZ elnöknek sokat köszönhetünk, de én örülök, hogy nem kellett az Interes Lazios fejét tovább nézni, bár ismét olyan szépen bántunk az edzővel, amilyen gerinctelen módon már megszoktuk a két öregtől. Brocchi? Komolyan?
Montella viszont nagyon jó választásnak tűnik, még akkor is, ha a TSZ elnök rakta le az alapjait a csapatnak. Néhány játékosunk egészen focistának tűnik az irányítása alatt, bátran nyúl a fiatalokhoz, és úgy tűnik, mintha azokat a játékosokat is tudja pótolni, akiről azt gondoltuk, hogy ez nem fog menni. Rangadókat is nyertünk, és hát elhoztuk a Szuperkupát, ez hab a tortán. A kulcskérdés az, hogy az új kínai tulajok to Bee, or not too Bee… Ha nem lesz váltás, akkor Berlu ki fogja rúgni Montellát, mert hát nem úgy áll fel, ahogy a viagrával Rubyra. Ha lesz, akkor Montella személyében egy építkezésre képes edzőnk, és egy fiatal gerinc már adott.

a-c-milan-end-of-the-italian-serie-a-football-match.jpg

Montella összerakott egy szerethető csapatot ősszel

Szóri:

Vegyes év volt. Igazából értékelni most nehéz, majd a jövőbeni történések mutatják meg, hogy valóban elkezdődött valami, vagy csak egy fellángolás mindez. Ami biztos, végre újra van egy szerethető csapatunk, végre újra várom a meccseket, végre nyertünk egy kupát. Viszont ha a tulajdonosváltás nem valósul meg, és marad Berlusconi és Galliani ámokfutása, akkor könnyen visszaeshetünk oda, ahol jártunk az elmúlt években.

A tavaszi szezon számomra csalódás volt. Biztos vagyok benne, ha Mihajlovic marad, most ősszel az európai porondon is játszottunk volna. Az más kérdés, hogy végül valószínűleg lehet jobban jártunk hosszú távon, de ez nem Berlusconi érdeme, döntésének nem volt köze semmi racionalizmushoz, csak az idióta elveihez. Ősszel viszont Montellával eredményesen, helyenként még szépen is játszottunk. Ebben a csapatban van lehetőség, csak ne árusítsák ki az értékeinket.

A bejegyzés trackback címe:

https://curvasudungheria.blog.hu/api/trackback/id/tr9112074623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása