Curva Sud Ungheria

Bertolacci - az eredmények kulcsa

2017. február 10. - Szori

Tavaly nyáron Andrea Bertolacci volt az egyik legnagyobb igazolásunk, 20 millió eurót utaltunk érte a Romának. 20 millió euró ma már nem olyan sok pénz egy  (jó) középpályásért a nemzetközi mezőnyben, de az elmúlt években nem volt jellemző a Milanra, hogy ennyit költött egy játékosért. Konkrétan az elmúlt 5 év 3. legdrágább igazolása a Transfermarkt adatai szerint, Balotellivel holtversenyben (Bacca és Romagnoli előzi meg őket). Mindezek miatt sokat vártunk tőle. Annyit mindenképpen, hogy a csapat egyik legjobb játékosa lesz.

italy_training_session_iavgcecrf6vl.jpg

Az első szezonja nem sikerült jól, sokat volt sérült, mondhattuk rá, hogy nem találta a helyét a csapatban Mihajlovic, nem sikerült beilleszkednie stb. Legalábbis ezzel nyugtattuk magunkat. Ezt a szezont nálam tiszta lappal kezdhette, gondoltam, talán a támadóbb felfogásban, új edzővel megmutatja, miért utaltunk ennyit érte a fővárosi gárdának. 

Az első fordulóban 5 perc játék után sikerült újra megsérülnie, de a 16. fordulóban visszatért a pályára, és azóta nagyjából alapemberré is vált. Ezt viszont egyáltalán nem értem miért. Montella szinte rendszeresen játszatja (na jó, a Bolgona ellen pont pihent, de lehet beállt volna, csak az összes cserénk kényszerű volt), úgy érzem, bízik benne. A Gazzetta újságíróitól mindig magas osztályzatot kap. Nem vagyok egy nagy szakmai guru, viszont én csak annyit látok, hogy a labdát nem tudja átvenni, lassítja a játékot, a védekezés pedig sokszor az ő fegyelmezetlensége miatt borul. Egyszerűen fék a csapatban, legalábbis szerintem. A statisztikák sem igazolják, általában övé a legkevesebb labdaérintés, a legkevesebb jó passz, kulcspasszokban sem remekel, védekezésben sem. Én vagyok a hülye, és valamit nem látok? Lehet ő a kulcsa az eredményeknek? Na ez az, aminek kíváncsiságból utánanéztem.

Bertolacci idén 7 bajnoki meccsen játszott, ezeken 2 győzelem, 2 döntetlen, és 3 vereség született, tehát a megszerezhető pontok 38 százalékát gyűjtöttük be. Sőt, csalóka a statisztika, mert ebben benne van az első forduló is, amikor 5 percet játszott, viszont nyertünk, anélkül 28 százalék lenne... 16 meccsen nem játszott, ott 8 győzelem, 2 döntetlen, 4 vereség a mérlegünk, ami 54 százalék. Ha ez első fordulót úgy vesszük, hogy nem játszott, akkor 57 százalék. Sőt, ha a számok mögé nézünk, akkor azt látjuk, hogy amikor a kezdőcsapatban kapott helyet, olyankor nem nyertünk mérkőzést.

c_29_fotogallery_1013189_imagegallery_imagegalleryitem_16_image.JPG

Tehát a számok alapján kimondhatjuk: Bertolacci meghatározó eleme a Milan játékának. Csak éppen nem pozitív irányban.

A bejegyzés trackback címe:

https://curvasudungheria.blog.hu/api/trackback/id/tr6812244486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása