Curva Sud Ungheria

Mi várható még az átigazolási piacon?

2017. június 18. - Szori

A Milan igen aktívan (és jól) kezdett az átigazolási piacon, így a Rossoneri szurkolói hosszú idő után újra őszintén bizakodva várják a szezonkezdést. A csatárkérdésről már írtunk, most nézzük át, hogy a többi posztra mi, vagyis inkább ki várható.

mirabelli_fassone_montella_getty_images.jpg

Vajon még mit terveznek?

Kapus

A nyár eddigi egyetlen rossz híre, hogy Donnarumma nem fogadta el a hosszabbítási ajánlatot. Bár állítólag még Mirabelli fut egy kört a fiatal kapusnál Lengyelországban (ott rendezik az U21-es labdarúgó-Európa-bajnokságot), de kevés esély van már Gigio maradására. Ha mégsem így történne, akkor egy hatalmas mea culpa, és Raiolával történő szakítás kellene hozzá, hogy a szurkolók megbocsássanak neki (de sokaknál már az sem lenne elég).

Rajta kívül jelenleg 3 kapusunk van, a fiatal, szintén hatalmas tehetségnek kikiáltott Plizzari, továbbá Storari, aki idén töltötte be a 40. életévét, valamint Gabriel. Utóbbi valószínűleg nem marad a csapatnál, kölcsönben sem mutatott sehol sem maradandót. Én személy szerint bedobnám a mély vízbe Plizzarit, és ha nem válik (még) be, akkor télen hoznék új kapust. Addig Storarival megoldanák a posztot. A hírek szerint a vezetőség nem így gondolkozik, Perin, Neto, Keylor Navas és Reina jöttek már szóba.

gabriel-plizzari-donnarumma.jpg

Plizzari (középen) lehet a Donnarumma-sztori nagy nyertese

Védelem

Jobbhátvéd

Abate, De Sciglio és Calabria jelenleg itt vannak, valamint Conti is érkezik minden bizonnyal. Ha az Atalanta bekkje csatlakozik, akkor valaki biztosan távozik. Erre De Sciglionak van a legnagyobb esélye, a Juventus és a Napoli is vinné.

Középső védő

Musacchio érkezésével 6 centerhalfunk van, viszont Ely és Paletta valószínűleg nem maradnak, de Gómez és Zapata távozására is van esély. Biztosan várható még érkező ennek fényében, de komoly pletykát nem igen lehetett még olvasni. Sőt, az sem kizárt, hogy 3 védős rendszerben játszik Montella csapata a következő szezonban, akkor viszont mindenképpen szükséges még itt is erősíteni.

Balhátvéd

Ricardo Rodríguez a kezdőbe érkezett, a cseréje minden bizonnyal Antonelli lesz. Vangioniért több kis csapat érdeklődik, egy erősebb Milanban nincs helye. De Sciglio ha mégsem távozna, akkor ő is szóba jöhet a bal oldalon.

18948071_265867527154665_4964634181565939712_n.jpg

Fiatal lehet jövőre a Milan védelme

Középpálya

Középső középpályások

Kérdéses, hogy 2, vagy 3 középpályással küldi fel a csapatot Montella jövőre. Utóbbira nagyobb az esély, a 4-2-3-1-re, vagy 4-4-2-re váltáshoz még sok játékost kell igazolni. Egyelőre talán csak Kessié helye biztos, valamint Bonaventura is várhatóan a kezdőben kap helyet, neki a posztja kérdéses. Locatellit talán kölcsönadja a csapat (bár a legfrissebb hírek szerint mégsem), míg Poli és Bertolacci távozhat, de Montolivora sem biztos, hogy igényt tart a szakmai stáb. Kuckáért sokan állnak sorba, Sosát is több török csapat vinné. Kiegészítő játékosnak maradhatnak, de vélhetően egy megfelelő ajánlat esetén ők is távoznak. Elvileg Mauri is a Milannal kezdheti meg a felkészülést, viszont az Empoli kezdőjébe sem tudta magát beverekedni, így komolyan egyelőre nem számolhatunk vele.

Érkezők: Biglia napokon belül aláírhat, aki komoly erősítést jelenthet a középpályán. Ha Biglia nem érkezik, akkor Krychowiak a "B" terv. Valamelyikük érkezése esetén a középpálya kész, esetleg 1-2 kiegészítő játékos várható (legújabban a Lyon csapatkapitány, Gonalons merült fel).

Támadó-középpályás (trequartista)

Jelenleg egy igazi trequartista sincs a keretben, de szükség esetén Suso és Bonaventura tud ott játszani. Viszont ha nem 4-3-3 lesz, akkor szükséges lesz 1, de akár 2 játékost is igazolni ide. Hallani is pletykákat, James Rodríguez mellett Pastore került már szóba. Kaká eladása óta várunk ide egy hasonló nevet. Reméljük, végre megfelelő ember kapja meg a 10-es mezt.

james-rodriguez-real-madrid.jpg

James lehet a nyár nagy dobása

Támadók

Szélsők

Itt mennyiségileg nem állunk túl jól, az egy szem Suso mellett Bonaventura jöhet még szóba a jelenlegi keretből. Az első számú célpont Keita volt, de ő inkább a Juventus padján ülne, ezért róla letett a vezetés. A lipcsei Forsberg nevét lehetett többször olvasni, sok portál őt biztos érkezőnek írja. Rajtuk kívül még Deulofeu és Borini neve merült fel. Ha 4-3-3-at (vagy a korábban emlegetett 4-2-3-1-et) szeretné játszani a Milan, akkor mindenképpen szükséges még minimum 2 játékost hozni. Kérdés, hogy a felmerült játékosok mennyire alkalmasak komolyabb célok eléréséhez.

Csatárok

Itt a fő kérdés már eldőlt, André Silva érkezett. A hírek szerint azonban még továbbra is várható erősítés. Már többször utaltam rá, hogy a 2 csatáros játék is elképzelhető. Kalinić érkezésére van a legnagyobb esély, de Belotti megszerzéséről sem tett még le a Milan. Ide még biztosan lesz érkező, a jövő évi játékrendszertől függ, hogy hány játékos, és milyen kvalitásúak.

+1: Ronaldo

Bár lehet, hogy csak blöff, de Ronaldo belengette, hogy elvágyódik Madridból az adóügyei miatt. Fassone már említette, hogy figyelemmel kísérik, mi lesz az aranylabdás csillaggal. Bár mélyen a zsebbe kellene nyúlni érte (a fizetése miatt is), viszont az érkezésével egy pillanat alatt újra a figyelem központjába kerülne a Milan, és új szponzorokat is nyerhetne vele. Nem mellékesen pedig a világ egyik legjobb játékosa érkezne, aki biztosan erősítést jelentene.

ronaldo1.jpg

Az esély rá minimális, viszont nagyot szólna...

Játékrendszer

Már többször is említettem, hogy a jövő évi (fő) játékrendszertől függ, hogy kik érkezhetnek még a nyáron. Ezek alapján összeszedtem, hogy melyik felállás esetén mi várható. Egyébként érdekes, hogy nem szivárgott ki még arról semmi, hogy mit tervez jövőre Montella. Ebből következtethetnénk arra is, hogy nincs koncepció, és aszerint kell dolgoznia az edzőnek, amit kap, viszont ezt nehezen tartom elképzelhetőnek, mert kívülről úgy tűnik, végre komoly szakmai munka folyik a Casa Milanban.

4-3-3: erre van a legtöbb esély, mivel ezt játszottuk eddig Montellával. Ez esetben szélsőket a legsürgősebb igazolni, viszont (klasszis) trequartista érkezése így feleslegessé válna.

4-2-3-1: a legtöbb csapat jelenleg ezt játssza. Ez esetben minden bizonnyal Bonaventura lenne az egyik szélső, és hoznánk egy klasszis trequartistát is. Viszont a középpályán erős túlkínálat lenne, így a kérdéses emberek szinte mindannyian távozhatnának.

4-4-2: ha Kalinić, Belotti, esetleg más klasszis csatár még érkezne, akkor valószínűleg két ékkel játszana a Milan a következő szezonban. Ez esetben ugyanaz történhetne, mint a 4-2-3-1 esetén, csak trequartista helyett 1-2 cserecsatár csatlakozhatna a kerethez. (Két csatáros rendszerhez minimum 4 center szükséges a keretbe). 

4-3-1-2: nagy hagyománya van a Milannal az ún. rombusz (más néven gyémánt) felállásnak. Bonaventura visszaléphetne az igazi posztjára, a középpályára, viszont szükség lenne egy klasszis trequartistára, és több csatárra. Suso viszont létszámfelettivé válna. Ahhoz túl jó játékos, hogy megtartsa a klub a nagyobb variációs lehetőségek miatt, főleg, ha igazak a hírek, hogy 20-30 millió eurót fizetne érte a Napoli.

3-5-2: ez esetben a szélsők a szélső védők lehetnének (Ricardo Rodrígueznek és Continak is fekszik a poszt), illetve akár Bonaventura is kihúzódhatna az egyik oldalra. Ehhez viszont új középső védő(k)re mindenképpen szükség lenne. Továbbá több csatár és akár egy trequartista érkezhetne.

s1_reutersmedia_net.jpg

Vajon pontosan milyen poszton játszhat jövőre?

A bejegyzés trackback címe:

https://curvasudungheria.blog.hu/api/trackback/id/tr4212603765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása