Curva Sud Ungheria

Sikerül-e a Milannak az, ami lassan egy éve nem?

2016. szeptember 25. - dani027

A nagyon titokzatos cím semmi extrát nem takar, csupán arról van szó, hogy a Milan a Fiorentina legyőzése esetén zsinórban három mérkőzést nyerne meg, amire 2015 októbere óta nem volt példa. Akkor Mihajlovics Milanja tudta legyőzni a Sassuolót, Chievót és a Laziót. Az esélyek nem feltétlenül a Milan mellett szólnak, erről bővebben a továbbiakban lesz szó. 

 14481827_10153806510616937_2090507332746350938_o.jpg

Hogy lássuk mennyire nem könnyű a Milan kispadján manapság egymás után három sikert elkönyvelni, érdemes egy picit a számokkal kezdeni. 2014 után (amikor Seedorfnak összejött egy 5 meccses sorozat a bajnokságban, és csak egy gólt kapott a csapat), egyedül Mihajlovics tudott kettőnél több meccset nyerni egymást követően, közben és azóta senki. Röviden összefoglalva: a csapat manapság finoman szólva sem halmozza a győzelmeket. 

Ez persze nem újdonság azok számára, akik szorgalmasan követték a Milan teljesítményét a közelmúltban is, inkább érdekességként néztem utána ezeknek a sorozatoknak, mivel a Sampdoria és Lazio legyőzése után ismét aktuális lehet. De nézzük meg a Fiorentina erősségeit és gyengeségeit, hogy lássuk, mire is mehet a Milan ellenük.

A tabellán jelenleg csak a 10. helyen áll Sousa csapata - vagyis még a Milan is megelőzi - igaz egy meccsel kevesebbet játszottak, miután a Genoa elleni összecsapást elmosta az eső. Az eddig lejátszott négy mérkőzésen 2 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség a csapat mérlege, utóbbi a Juventus elleni idegenbeli bajnokiról származik, ahol ugyan szinte végig egykapuzott a Juve, mégis csak a 75. percben sikerült Higuain első találatával bebiztosítani a győzelmet. Kellemetlen pontvesztéshez tartozik az Udinese elleni mérkőzés, amikor kétszer is egyenlíteni kellett az udinei csapat ellen, a két győzelmük alkalmával pedig gólt sem kaptak. A legutóbbi fordulóban a Romát verték, Badelj lesgyanús lövésével (még mielőtt valaki belekötne: nem a lövéssel, hanem Kalinic helyezkedésével lehetett probléma). A Roma ugyan elég hektikusan teljesített eddig, de az ellenük elért eredmény - különösen a nulla kapott gól - mindenképpen figyelemreméltó.

A Fiorentina idén is ott lesz az élmezőny közvetlen közelében, ami annak is köszönhető, hogy nem változott érdemben a keret. A legnagyobb távozójuk Marcos Alonso - ennek mondjuk kifejezetten örülhetünk, mert a Milan ellen rendszerint jó mérkőzést hozott, kellemetlen perceket okozva a szélsővédőinknek. Érdemes megemlíteni Carlos Sánchez leigazolását, aki az Aston Villától érkezve lett alapember Sousa csapatában.

A firenzeieknek egyelőre a gólszerzéssel van a legnagyobb problémája - négy meccsen ötöt lőttek - a védekezés viszont egészen rendben van - bár a négy kapott gól csalóka, hiszen a Juventusszal ellentétben nekik csak négy meccsük volt eddig. Az öt lőtt gól is érdekesen oszlik el, egy gólnál ugyanis senki nem tudott többet szerezni, ezeken Carlos Sánchez, Bernardeschi, Babacar, Badelj és Kalinic osztoznak.

A Milan formájáról már volt szó, jöjjön a várható kezdőcsapat is. A jelek szerint a Lazio elleni teljesítménnyel már elégedett volt Montella, legalábbis a kezdőn várhatóan nem fog változtatni. A múltkori meccs után ebbe a döntésbe nehéz lenne belekötni, annál is inkább, mivel két csere jöhetne szóba, és valószínűleg egyik sem jelentene komoly erősítést. Az egyik a formán kívüli Abate, akit nálam egészen biztosan kijátszott a kezdőből Calabria, a másik pedig Sosa, akit Montolivo helyére tippeltek sokan hét elején. Bár hosszabb távon ennek lehetne értelme, egyelőre még elég jelentős rizikó volna a korábban jóval támadóbb felfogásban szereplő Sosát egy rangadón bedobni a mélyvízbe.

A mérkőzést 20:45-től a DigiSport élőben közvetíti, de szokásos streamajánlónk sem maradhat ki, ezeket INNEN érhetitek el.

A bejegyzés trackback címe:

https://curvasudungheria.blog.hu/api/trackback/id/tr4411741381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása