Curva Sud Ungheria

Fontos mérkőzés következik: Palermo-Milan

2016. november 06. - Szori

Ma délután Szicíliában, a "szép" mezben futballozó Palermo otthonában játszik Montella csapata. Egy győzelem esetén a Milan megerősítheti a pozícióját a dobogón, mivel tegnap este két közvetlen üldözőnk, a Napoli és a Lazio 1-1-es döntetlent játszott, így 3 ponttal előzhetjük a két világoskék csapatot. Ráadásul két hetes szünet következik válogatott mérkőzések miatt, utána pedig Derby della Madonnina, szóval nem is ragozom, miért lenne lélektanilag fontos egy mai győzelem. Ha a következő két meccsen 6 pontot szerez a Rossoneri, akkor hivatalosan is feliratkozott a BL-indulásért küzdő csapatok közé, oda, ahova egyébként is való.

serie_a-2015_2016-palermo-milan-2016_02_03.jpg

Papíron a Palermo a Serie A egyik leggyengébb csapata, a várható kezdőből egyedül Diamantit tudnám kiemelni. Sikerült szépen meggyengíteni ezt a Palermot, amit bizonyít, hogy – Norbit nem megbántva – Balogh az egyik legértékesebb támadójuk. A Loki korábbi csillaga ma biztosan nem játszik, viszont Sallai játékára van esély. Azt nem mondom, hogy kötelező győzelem, mert megint megszólnak minket (pedig csak a sorok között is kellene tudni olvasni), viszont egyértelműen a Milan az esélyes, tekintve, hogy még pontot sem szereztek odahaza a rózsaszín-feketék.

14086468_10153734904026937_6910520311669309243_o.jpg

A Milan legnagyobb hiányzója (betegség miatt) Niang lehet, a helyét Bonaventura veheti át, a középpályán pedig Pasalic kezdhet. Ha tényleg így lesz, akkor egy újabb pacsit érdemel Montella. Luiz Adriano kezdésére is van esély a francia helyén, és akkor Bonaventura szokásos helyén, Locatelli és Kucka mellett játszhat. Ez esetben az alap taktikát láthatjuk, és Bonaventura sokoldalúságát jobban ki lehet használni. Viszont remélem, megint tökös lesz Montella, és Pasalic jól mozgatja majd a csapatot, mert egy kis kreativitás nagyon hiányzik a csapatból, amit egy irányító hozhat meg. Apropó irányító, Mati Fernández visszatér sérüléséből, így ott lehet a keretben. Montella célzott rá, hogy játszani is fog, igaz szélsőként, Niang alternatívájaként említette. Azért nem csodálkoznék, ha hamarosan kipróbálna egy új felállást is (4-2-3-1), mivel vele már 2 trequartista is van a keretben, a csapat játékából pedig - mint említettem - hiányzik a kreativitás, amire ez is megoldás lehet. Sosa és Mati Fernández pedig középen, Bacca mögött élnének igazán, és a kolumbiai is több labdát kaphatna tőlük. Van másik visszatérőnk, Antonelli személyében, aki akár rögtön a kezdőben találhatja magát, DS kárára. Az elmúlt hetek teljesítményét nézve nálam Ignác kerülne ki a csapatból – lehet, csak a karszalag tartja bent.

14915658_1278126755581551_253207489944311927_n.jpg

Szoros mérkőzésen Milan-győzelmet tippelek, este pedig remélem Nagy Ádiék pontot lopnak Rómából, így a 2. helyen várhatnánk az Inter elleni derbit. A meccsünket 15 órától a DIGI Sport 1 élőben közvetíti. Forza Milan!

A bejegyzés trackback címe:

https://curvasudungheria.blog.hu/api/trackback/id/tr1511933895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása